Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 07:44 4 373 69

Момеков: Санкциите за фалшиви сертификати трябва да са жестоки

  • санкции-
  • фалшиви сертификати-
  • жестоки-
  • момеков

От закона трябва да бъде преследван не само този, който издава фалшив сертификат, но и този, който си го купува, казва Момеков 

Момеков: Санкциите за фалшиви сертификати трябва да са жестоки - 1
Снимка: БГНЕС

"Издаването на фалшиви сертификати е възмутително и трябва да има чудовищни санкции и за двете страни". Това каза в предаването "Референдум" по БНТ проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация. Според него от закона трябва да бъде преследван не само този, който издава фалшив сертификат, но и този, който си го купува, защото "застрашава здравето на себе си и околните". Той изтъкна, че ваксинацията намалява шансовете за хоспитализация и смърт, допълват от actualno.com.
"Получава се така, че след вземането на фалшив сертификат хората размислят. Пандемичната вълна се развива днинамично, но те не могат да се ваксинират в България. След като се разколебали, тези хора не знаят какво да направят след това", коментира темата проф. Мира Кожухарова, съветник на министъра на здравеопазването. Тя посочи, че правото на живот надвишава правото на индивидуална свобода и хората, които отказват да се ваксинират, нямат право да нарушават възможността на другите да се предпазят.
"Видите ли ваксината била риск - това е грешно послание. Голяма част от тези хора имат претенции към обществото, но не спазват правилата. Какво означава като казват "моята свобода"? Ваксинацията не е само личен въпрос и затова не приемам като се говори, че всеки сам трябва да си реши. Трябва да помислим до колко е компетентен да вземе такова решение един човек", добави проф. Кожухарова. По нейни думи сега трябва да се даде приоритет на грипната ваксина, а след това на трета доза срещу COVID-19. "Но нека първо хората си сложат първа и втора", каза още съветникът на министъра на здравеопазването. "Едно разболяване, тоест придобиване на имунитет по естествен път, води всички неизвестни дали ще попаднеш в групата на средно тежко преболедувалите или тези, които го прекараха тежко", допълни вирусологът доц. Любомира Николаева–Гломб. Според нея твърденията, че ваксинираните са застрашени колкото неваксинираните, е фалшива новина. Те се разболяват значително по-малко и го изкарват значително по-леко.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народа

    127 19 Отговор
    Народното наказание върху мамеков ли е мамонов ли е..трябва да е жестоко.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе

    111 11 Отговор
    Ти внимавай народа да не стане жесток към вас и да ви измете

    Коментиран от #41

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    88 9 Отговор
    Ами той самия ДОКИМЕНТ си е фалшива сигурност ‼️‼️‼️‼️‼️ МОЖЕШ ли да заразиш семейството си - МОЖЕШ ‼️

    Коментиран от #11

  • 6 Мислещ

    94 5 Отговор
    И как точно ще доказвате кой е с фалшив сертификат? "Фалшивите" сертификати са съвсем същите като "истинските", а официално няма кръвен или сканиращ тест, който да доказва наличието на "ваксината" в кръвта (Антителата не се броят, след като няма гаранция, че и оваксан ще ги има).

    Коментиран от #20

  • 7 Този

    78 4 Отговор
    Като иска да се ваксинира всеки месец Това е въпрос на личен ИЗБОР !!!
  • 8 Хаджи Генча

    60 2 Отговор
    Всеки спасява кожата, вкл. и с "фалшив сертификат .

    Коментиран от #59

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ментета

    44 3 Отговор
    дипломи , тескерета , избори и каквото се сетиш , а сега и сертификати ! Години наред процъфтяващ криминален "бизнес" , и нищо !
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    55 1 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    И ти МОЖЕШ да се заразиш ‼️- значи си просто узаконен ЗАРАЗОНОСИТЕЛ‼️
  • 12 Анонимен

    50 3 Отговор
    Никакви сертификати, алергични сме към такива работи, отменяйте ги немедленно и няма да купуваме.
  • 13 Гост

    43 4 Отговор
    Днес, всички ваксиагитатори са на амбразурата! Рано-рано!
  • 14 провинциалист

    47 5 Отговор
    "Той изтъкна, че ваксинацията намалява шансовете за хоспитализация и смърт". Доскоро щеше да изчегърта вируса. Утре какво ще опявате - че на ваксинираните не им миришат краката ли?

    Коментиран от #16

  • 15 БАЙ Х@Й‼

    48 3 Отговор
    Защо НИКЪДЕ няма статистика на починалите от инфаркт и инсулт и колко е процента на ваксинираните сред тях , както ежедневно ни заливат с такава за ковид ❓❓❓❓ /аз знам , вярвам и вие /

    Коментиран от #26

  • 16 БАЙ Х@Й‼

    26 0 Отговор

    До коментар #14 от "провинциалист":

    И те умират , ама са като живи‼️
  • 17 Копипасте

    35 2 Отговор
    Още в средата на септември Кунчев в едно ТВ интервю каза, че до края на месеца изтича срока на годност за 300-400 000 дози ваксини! Не е казал какво следва : унищожаване, удължаване на годността, препродажба.....!

    Коментиран от #19

  • 18 Ццц

    31 1 Отговор
    А какво да прави бременната ми жена министри и професори? Да се ваксинира или да превърне носа си в попски ръкав? Защо бременните не могат да се ваксинират с безопасната ваксина?

    Коментиран от #46

  • 19 провинциалист

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "Копипасте":

    Е то се видя какво следва - официално обявиха, че срокът на годност може да се удължи до края на годината. Иначе аз лично очаквам към страничните ефекти да се добави и "бързоклек" както при вкиснатата боза.
  • 20 Със СРС-та и подставени лица поне

    4 36 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    лекарите, които го правят могат да бъдат изловени. А за някои неща са прави. Имам позната с фалшив серификат, която в момента в пика на вълната много се страхува от заразяване, а ваксина няма как да си направи. Заради пътуване в чужбина си ги правиха лятото цялата фамилия. Не всеки с фалшив сертификат е заклет антиваксър, но си отрязват пътеката към ваксинация у нас по този начин. И да искат ваксина няма как да си я поставят официално. А пък може и да може. Щом един наркоман се беше ваксинирал 23 пъти в Словакия или Словения...И нито тромбоза, нито емболия беше получил.

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Българин

    41 1 Отговор
    Ама разбира се, да се пускат всички убийци, крадци и изнасилвачи на свобода за да се отвори място в затворите за хората, които не искат да бъдат опитни мишки.
  • 22 РАШКОВ, КЪДЕ СИ

    1 33 Отговор
    ЗАЛИВАТ НИ ФАЛШИВИ СЕРТИФИКАТИ......КОЙ ЩЕ ГИ СПРЕ
  • 23 Хахаха

    21 1 Отговор

    До коментар #20 от "Със СРС-та и подставени лица поне":

    Пълни глупости си написал, нормално за боцнат с неефективен експериментален препарат - ако имаш фалшив сертификат няма никакъв проблем да си сложиш бустер на еднодозовата Янсен и си готов.

    Коментиран от #27, #28

  • 24 един от многото

    15 0 Отговор
    А санкциите , изобщо за сертификата?
  • 25 Мислещ

    25 2 Отговор

    До коментар #20 от "Със СРС-та и подставени лица поне":

    За такива като вас, и аз предлагам да разрешат да си слагаш колкото си решиш дози, ако щете и всеки ден да се бодете. Естествен подбор.
  • 26 Няма статистика и колко от преболедували

    4 22 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й‼":

    те, получават инфаркт или инсулт, драги. А аз познавам доста такива. Повечето от които не оцеляха. Под 65 годишни са всички. Няма как ваксината да е по-опасна от преболедуване, ама народът е безкрайно прост и затова мрем като мухи в България, Румъния, Украйна, Русия и т. н.
  • 27 Не всички фалшиви серификати са на

    0 11 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    Янсен. Има и на Pfizer. Ще е доста странно да се редиш за бустерна доза, ако си "ваксиниран" с втора доза през юли.

    Коментиран от #35

  • 28 За да си сложиш бустер все пак трябва да

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    е минало достатъчно време. В България хората с бустерни дози са много малко.
  • 29 Тра ла ла

    33 2 Отговор
    Гледах малко от този нескопосан скеч. Няколко продажници дърдореха безмислени клишета в защита на тези зелени гадости. В същност това си беше защита на насилственото инжектиране. Ако това се приеме от хората, следващата стъпка ще бъде масово набождане на стадото и сигурно непокорните ще бъдат лишавани от свобода и задържани в лагери. За пример в Австралия и Нова Зеландия е така и много по - лошо, но за тези престъпления СМРАДовете не обелват и дума. Друго си е да кряскаш в защита на извратените и да "бориш" климата.
    Впрочем преди това кичозно предаване имаше интервю с Костадин Костадинов - Възраждане. Много добре и аргументирано се изказваше против масовото, насилственото инжектиране на хората. Въпреки честите прекъсвания и откровени, провокативни заяждания от страна на водещата, успя да запази мисълта си и гладкостта на изразяване. С това съвсем ме спечели на негова страна. Такива хора са ни нужни, а не компрометираните политикани, продажници. Те влизат във всякакви коалиции, партии с една едничка цел, да измамят хората, да продължават с грабежите па след тях да става каквото ще. Влоговете им са в Чужди банки, луксозните им имоти не са в България, децата им учат и живеят в чужбина. Единствената им връзка със страната ни е ограбването и службата на чужди господари. Затова на 14.11.2021 трябва масово да се гласува, но с разум.

    Коментиран от #58

  • 30 Некой си

    26 1 Отговор
    Момеков и другите кретени, защо преболедувал, отчетен от РЗИ, карантиниран, но диагностициран с антигенен тест не може да получи зелен сертификат и да отиде на театър или да си купи сифон за мивката, бе, идиоти?
  • 31 Някой

    31 1 Отговор
    Фалшификациите на изборите не са пробле. Фалшивите документи за точене на ДДС и на средства по европейски проекти не са проблем. Фалшиви дипломи от университети и училища не са проблем. Фалшиви шофьорски книжки пак не са проблем. Фалшиви паспорти пак не са проблем. Фалшиви документи, с които се присвоява собствеността над движимо и недвижимо имущество не са проблем.
    Обаче, фалшив зелен сертификат, ОПРЕДЕЛЕНО е голям проблем.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Из ро ди

    23 1 Отговор
    Сигурно никои от тея тримата продажници не е ваксиниран. Кунчев, Боко и цялата управляваща пасмина са фалшиво дупчени. Защо се опитвате да плашите, принуждавате и обиждате неваксинираните?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #27 от "Не всички фалшиви серификати са на":

    Никъде не съм писал на кого са фалшивите сертификати, няма никакво значение, слагаш си бустер на Янсен защото е еднодозова и си ОК, а и гаранция ти давам, че дори и само седмица да е минало от датата на фалшивия сертификат пак с радост ще ми сложат бустер, все пак тези "ваксини" се слагат по паркове и паркинги, без преглед и наблюдение, важното е търговията да върви.
  • 36 4845

    18 1 Отговор
    Медфашистите се развихриха. Полека, Момеков, да не изядеш тоягата.

    БУКВАЛНО.

    Коментиран от #37

  • 37 МОМЕков

    7 0 Отговор

    До коментар #36 от "4845":

    Може пък и да ми хареса.
  • 38 Jacques Yves Moineau

    11 1 Отговор
    Фашизъм!
  • 39 Момък

    16 1 Отговор
    Тоя Момеков дали си прави сметка,че на на народа му писва ?!?!? Кой го спира,да се боде по цял ден ако иска.
  • 40 Хаджи Генчо

    14 0 Отговор
    Ваксинираният защитава само себе си! Той може да се зарази и разнася заразата. Където е само за хора със зелен сертификат, как може фалшиво ваксинираните да са опасни за "предпазените" от ваксина?
  • 41 Да де, ама народът дреме

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    И нищо не прави! И търгашите като момековчо стават все по-смели и настъпателни и вече сме в ъгъла!
  • 42 Ехааааа

    12 3 Отговор

    До коментар #34 от "Конспирациите имат последици":

    Какво предлагат поддръжниците на ваксините - завръщане към нормален живот без изненади и постоянни ограничителни мерки...пример ако може...до вчера и холандците си мислиха така, но от днес се връщат всички мерки и се очаква локдаун, Гърция и Израел частични локдауни и постоянни мерки, Италия, Франция, Испания и Португалия маски на закрито и открито. Когато фактите говорят дозираните хипохондрици трябва да мълчат.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ббб2

    13 1 Отговор
    Боклуци!На всяко действие има равно по сила противодействие!
  • 45 Гоги

    8 1 Отговор
    След време може да ни търсят сертификат за дарени органи
    Не е далече от мисълта на всички
  • 46 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ццц":

    Ако си чел информационните листовки на БИАЛ там пише, че тези препарати са за лица над 18 години! На повечето пише и, че окончателните резултати от изпитванията, тестовете ..... ще излязат официално към края на 2022г.! Следователно за бременни жени и нероденото още дете изобщо не се знае какво ще или пък не ще! Преди много време имаше едно лекарство Талидомид за сутрешното гадене при бременни - знае се какво стана! Същото лекарство е много добро и все още се използва успешно за други заболявания! Лично аз се въздържам от раздаването на всякакви съвети!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Иван

    8 2 Отговор
    А какви трябва да са санкциите за фалшиви ваксини?
    Просто се видя че не помагат.
    А защо хората които са го преболедували и имат анти тела трябва да се ваксинират.

    Когато не Ви боли глава пиете ли хапче за главоболие?
  • 49 Чалгар Кючек

    7 1 Отговор
    Такива санкции ще ви дам, че знае ли се
  • 50 омраза

    20 4 Отговор
    Мразя ви. Пиша „ви” с малка буква, защото нямам грам уважение към вас. Презирам ви. Разни радевци, момековци и кацаровци. Съсипахте тотално живота на милиони българи с тия простотии и сертификати. Обръщате медицинската истина целенасочено и цинично на 180 градуса, само за да лъжете. Ограничавате човешките права и принуждавате преболедувалите, въпреки че нито един от тях не се е заразил повторно, да се инжектират с тия неясни препарати. В същото време давате пълни права на „ваксинираните”, които се разболяват по 2 и три пъти и разнасят заразата навсякъде. Вие лично, докторите, поне на 80% сте с фалшиви сертификати, защото много добре знаете какво значи "ваксината". Не ви е грижа за здравето на хората, единственото нещо, което ви интересува е насилствената ваксинация. Най-нагло лъжете и мажете, само и само да се наведете по-удобно на господарите си, дето ви нареждат. Досега съм видял много лошо и от наричаните фашисти, и от комунисти, и от престъпници, и от всякакви. На всеки съм простил. На вас никога. Мразя ви с цялата си душа и завинаги. Само ако знаете какво ви пожелава всеки ден българския народ. Дано се сбъдне.
  • 51 Чезвай

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Изтриха коментара, но:":

    Ти ще си от първите безработни, трол
  • 52 .....

    4 1 Отговор
    Моминов да съава опитен плъх в играта на гейтс и още няколко откачени уроди. Аз ако трябва ще си купя сертификат.
  • 53 Мишо

    1 6 Отговор
    Не само финансова, а наказателна отговорност е задължителна.
  • 54 ахааа

    8 0 Отговор
    Зoрлeм иcкaтe дa излeзeм c пушкитe - тукa, тукa cтe. Щe видитe и мacки, и зaбрaни , и вaкcини, и инфлaции, и зeлeни и чeрвeни ceртификaти - тукa, тукa cтe
  • 55 А пък

    4 0 Отговор
    Аз чух за един, който си сложил от всички ваксини за по- сигурно. Така че явно може да се боцкаш колкото искаш.
  • 56 профпредседател

    6 0 Отговор
    Щом бизнеса с задължителна вакса процъфтява,
    ще процъфтява и бизнеса с задължителни сертификати.

    Какъв е тоя Момчеков- булка ли е, снаха ли е, та тръгнал да дава акъл по административно право?
    Ааа сигурно е търговец на медикаменти и бакса субстанции, щом от сутринта опищяват орталъка с селските му закани.
  • 57 Копипасте

    4 0 Отговор
    Нова заповед със стар текст! В МОЛ-а, кина, музеи, театри, ресторанти .... със сертификат! В градския транспорт - без зелен сертификат! В Кауфланд, Лидл, Билла - също щото имат КОВИД/РОТ/ШИЛД сертифициран от ТЮХ Австрия! Оставям на някой остроумен коментатор да им начеше сърбежа дето е малко под кръста!
  • 58 Хаджи Генчо

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тра ла ла":

    И аз го гледах. За първи път политик да ми направи такова впечатление, та чак се зачудих дали да не гласувам за него и линията против насилствената вакса. По принцип, винаги съм гласувал за друга партия, така че съм безпристрастен.
  • 59 Търся сертификат

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хаджи Генча":

    КУПУВАМ СПЕШНО СЕРТИФИКАТ!!!!!

    Преболедувал преди 9 месеца, антигенен тест положителен, Рьо снимки, пневмония, скенер, 3 вида антибиотици, 2 пъти доказани и предостатъчти антитела пет пъти над нормата (последно 9.9.21)....
    Според личен лекар имам достатъчни антитела и не ми е нужна имунизация....
    Законно не мога да имам и затова
    ТЪРСЯ НАЧИН ДА СИ КУПЯ СЕРТИФИКАТ ...заплащане достатъчно!!!!!

    Коментиран от #64

  • 60 8957

    5 0 Отговор
    Да има вирус, но има и обикновен грип, всяка година има много болни. Къде са те? Аз не съм против ваксините, но това не са ваксини. Слагаха една, две, сега три, и никой не пита след, 6 месеца и четвърта ли ще има и до кога. Ние какво за да живеем трябва като наркомани да си слагаме на всеки 6м.игла.Питам това не е ли вредно, кскво ще стане с нашите органи, и изобщо живи ли ще сме след 5,или незнам коя игла? Сега е дайте да дадем пък ще видим каво ще стане.
  • 61 Росомаха

    0 8 Отговор
    Със сигурност повечето коментари са от тролове. Коментари против ваксинация може да правят само здравно неграмотни - не сте богове а просто смъртни и недей те да твърдите, че сте народа.Ваксинацията стана и тест за интелигентност и разум. Какво да ви кажа - толкова дала природата и Господ

    Коментиран от #62

  • 62 8957

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Росомаха":

    Ние защото сме интелигентни задаваме въпроси. Вие като знаете отговорете, обяснете.
  • 63 Копипасте

    3 0 Отговор
    на коментар от 26.09.2021г. Публикувaнo във фaкти.бг:
    "Прoф. Ивa Хриcтoвa: Трeтaтa дoзa вaкcинa пoвишaвa мнoгoкрaтнo пoвeчe имунитeтa"
    Вчeрa тaзи прoфecoркa и зaмecтничкa нa Кaнтaрджиeв кaзa тoвa! Днec Кунчeв кaзвa oбрaтнoтo! Крaйнo врeмe e дa ce нaпрaви тийм билдинг нa вcичкитe aкaдeмици, прoфecoри, дoцeнти, мaтeмaтици, имунoлoзи, вируcoлoзи и прoчee eруптирaщи пo тeмaтa! Дa ги зaтвoрят кaтo кaрдинaлитe при избoр нa пaпa! И кaтo излязaт дa гoвoрят eднo и cъщo! Щoтo нaрoдa cлушa eдиния, пocлe другия, трeтия и cи викa нaум : a бe щo нe cи трa-лa-лa и хъм-тръм-тaрaръм тaкoвaтa и нa тaкoвaтa тaкoвaтa!"
    Не се заяждам но : Имат ли всичките тия зелен сертификат, QR код ..... за да може да са заедно в едно такова богоугодно място от утре нататък щото нали новата заповед със стар текст е такава?!

    Коментиран от #65

  • 64 Хаджи Генчо 1ви

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Търся сертификат":

    Има неща които се правят без да се говори!
  • 65 Копипасте

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Копипасте":

    Кунчев засега няма да може да се включи в тоя тийм билдинг щото нали?! Но пък след като се оправи ще може да има двойно подсигуряване - ваксиниран и преболедувал! И ако дядо му е ваксиниран и преболедувал ще могат да се прегърнат както казваше бившия министър К.Ангелов!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Гонзо

    2 0 Отговор
    На кужухарката уна макя и у пчката мръсна проста
  • 68 12345

    0 0 Отговор
    След като съм преболедувал преди 10 месеца, аз какво трябва да направя, че хората да не ги е страх от мен да не ги отровя?
  • 69 Парите

    0 0 Отговор
    По банков път след 2 дни сертификата ми беше готов от дистанция директно в Швейцария.
    Изкарах вируса през февруари, а вътреклетъчен анализ показва,че имам повече антитела и от тези които самата ваксина предизвиква както много лекари тръбят ваксина в такъв случай може да е и е много опасна.
    Поздрави от Швейцария,малко по късно ще ви Поздравя и от Португалия и Русия.
    Живи и здрави!