Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 08:54 4 473 54

Доц. Атанасов: Само трима от тестваните в "Пирогов" имат сертификати, които са с грешки

  • пирогов-
  • зелен сертификат-
  • коронавирус

Шефът на COVID отделението показа, че в документите са посочени различни дата и час

Доц. Атанасов: Само трима от тестваните в "Пирогов" имат сертификати, които са с грешки - 1
Снимка: БГНЕС

Oтново опашки от медици пред „Пирогов”, които не могат да отидат на работа заради липсата на сертификат. Днес обаче те са доста по-малко. В четвъртък сутринта много служители в най-голямата спешна болница трябваше да се тестват, за да застъпят на смяна. И днес много от чакащите посочиха, че не желаят да се ваксинират, тъй като са преболедували и имат антитела, но са тествани с антигенен тест и затова нямат здравен сертификат.

А и днес шефът на COVID отделението в спешния център доц. Петър Атанасов сподели, че е гневен от мерките. Пред NOVA той посочи, че тестваните в четвъртък са получили едва днес сертификатите си. Такъв обаче от всички тествани са взели само трима служители.

„От взетите вчера проби на пациент, в сертификата пише: Дата и час на взимане на пробите – 22.10. 21 г. 00.12 часа. Това не е вярно. Това искам да подчертаем. Как се управлява тази държава? Днес на фургоните ще минат само хората, които идват за пръв път на работа от началото на действието на заповедта”, обясни доц. Атанасов.

Той показа и останалите два сертификата, които също са с различни дата и час от тези, в които са взети пробите. Останалите служители все още не са получили сертификатите си.

„Пред кабинета ми ме чакат 10 души. В „Токсикология” има 63-ма пациенти, още 60 в Клиниката и още 60 в буфера на Клиниката. Вчера казах, че смъртта не чака, но това не са мои думи, не съм го измислил аз. Две години ще станат, откакто тече кризата в България. За тия две години как не дойде никой, нито от РЗИ, нито от Здравната каса, да ни попита от какво имаме нужда, как да ни помогнем. Ако няма да ни помогнат, поне да ни оставят на мира. Текат три проверки – за документи, за пътеки, буквално за каквото се сетите. Никой не дойде да провери може ли „Пирогов” да бъде инфекциозна болница, и сега нямаме разрешение за тази дейност", заяви доц. Атанасов.

Той е на мнение и, че ситуацията с пациентите също е сериозна.

"Хора, които имат имунитет, са малтретирани по този начин. С цялото си уважение към именитите ми колеги, които излизат пред вашата камера и които не са прегледали и един болен с коронавирусна инфекция. Анализират какви били антителата, че едните били срещу целия вирус, другите срещу половината. Глупости. Да седнат и да си прочетат "Буквара на Тягоненко и Митов" и да видят, че там има щамове в коронавирусното семейство, които са човешки. Хората още през 80-те са написали колко типа антитела се произвеждат от човешкия организъм. Човек, който има имунитет, не е показано да се ваксинира. Целта на ваксинирането е да се генерират антитела, тоест да настъпи имунизация. Защо да се ваксинираме? Пожар гаси ли се с бензин? Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе главата", посочи доц. Атанасов.

Той призова юристите да се произнесат по законността на заповедта. Доц. Атанасов търси и какви са смисълът и логиката в наредбата.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТУРБОИНЖЕКЦИОН

    55 3 Отговор
    Ваксиниран с две дози и една бустерна обозначаваме с:

    ТУРБОИНЖЕКЦИОН.

    Коментиран от #49

  • 2 !!!?

    30 34 Отговор
    Хунтата на Радев убива !!!?

    Коментиран от #17

  • 3 по кината

    38 3 Отговор
    Инжектирай трудно.

    Коментиран от #16

  • 4 Слав

    68 12 Отговор
    Заради тъпите ваксъри няма да има лекари в болниците, от което ще страдат пак тъпите ваксъри понеже те вече нямат имунна система и ще пълнят болниците.

    Коментиран от #20, #47

  • 5 Браво

    88 3 Отговор
    Най-после и ЛЕКАРИ да започнат да говорят!
  • 6 яяяяя

    55 0 Отговор
    Колкото повече ги натискаш да се боцнат, толкова повече те ще се дърпат - Паоло Куелю
  • 7 5555

    59 4 Отговор
    Аз съм за ваксините.
    Но аз лично няма да се ваксинирам с ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ВАКСИНИ!!!

    Коментиран от #42

  • 8 ЕВРО НЮЗ

    68 4 Отговор
    Хора, този идиотизъм няма да спре докато не спрете да ходите на работа. Държавата ви рекетира и изнудва.. Отговора е тих протест.. Всички по домовете. Запасяване с храна за 3-4 месеца. Минимална, жизнено важна консумация на всичко. Толкова ли е трудно... Значи ако ви заповяда телевизора можете, но когато сте във война сте мекошави. Хайде стигнете се... БОЙКОТ НА ВСИЧКО

    Коментиран от #10, #21

  • 9 БАЙ Х@Й‼

    59 3 Отговор
    Не ли странно как хората за една крушка питат за ГАРАНЦИЯ/ОТГОВОРНОСТ, а за спокойно се "ваксинират" с нещо за което всеки бяга от ОТГОВОРНОСТ/ГАРАНЦИЯ ‼️

    Коментиран от #18

  • 10 куртификат

    21 20 Отговор

    До коментар #8 от "ЕВРО НЮЗ":

    Бойкот на изборите и зелен чеп за зеления чорап и политическата клика.

    Коментиран от #15

  • 11 Иван Грозни

    9 35 Отговор
    Хубаво е да говорят лекарите, но да се разграничат от политическите си пристрастия. Този е доцент колкото и аз космонафт. Щом си гербераст ще станеш и професор при боково време. От тук на татък по-трудно. Виновна е информационната система, че забива при малко натоварване за която се окрадоха много пари от небезизвестния дърдорко Т.Д.
  • 12 Бай Ганьо

    7 20 Отговор
    Никой нимой ми каже да са виксинирам чуаш ко ти каам е БУЛКАР-БУЛГАР !!!
  • 13 Танас

    21 20 Отговор
    Доцента каза пред всички телевизии, че тези които имат антитела не бива да се ваксинират. Просто ще пукнат.

    Коментиран от #14

  • 14 Да де

    16 6 Отговор

    До коментар #13 от "Танас":

    Ама една доцентка в Нова тв каза точно обратното и че доцент Атанасов не бил наясно. Тогава ние оФците на кой да вярваме?

    Коментиран от #23, #37

  • 15 ЕВРО НЮЗ

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "куртификат":

    Да и изборите влизат. В Италия имаше кметски преди седмица, гласуваха 30--40. %
  • 16 Също може и

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "по кината":

    "Ваксинатор 2"
  • 17 гидьо мопасан

    25 10 Отговор

    До коментар #2 от "!!!?":

    Хунтата на Боко убива,просто Радевци опраха пешкира.Боковите хора сключиха договор за доставка на най-евтината ваксина на Астра и то за най-много бройки,а след това се оказа,че е боклук.Създаде се нежалание за ваксиниране и недоверие в ефиказността на Ваксината на астра.Излизаха най-различни доктора тъпингьози да прокламират,мангъзовци и там подобни анти ваксъри.Радев им бил виновен.

    Коментиран от #25, #27

  • 18 Мазньо

    28 3 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й‼":

    Абсолютно прав си в случая,на всички е ясно,че поемат ли производителите на ковид-ваксини отговорност за продуктите си,ваксинацията ще тръгне нормално.Не знам защо не го правят!Та срещу старите,изпитани ваксини има ли такава съпротива?

    Коментиран от #29, #50

  • 19 уркото

    33 0 Отговор
    Искам да видя статистика реална колко от ромите и бежанците са ваксиниране.Всички ходят като освободители пият и ядат на тумби.
  • 20 да да

    2 22 Отговор

    До коментар #4 от "Слав":

    Ще ще, ама сега болниците са пълни антиваксъри.
  • 21 Онзи

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "ЕВРО НЮЗ":

    Хората нямаме пари, с какво да живеем ? Гледам жена и две деца, тя с 400 лв майчинство, тъй че спри да говориш глупости.

    Коментиран от #30

  • 22 Активист на БКП

    3 18 Отговор
    Доц.Атанасов притежава най-голямата частна аптека в КЮСТЕНДИЛ..,И те така-да изгоним търговците от храма!

    Коментиран от #26

  • 23 Гост

    40 2 Отговор

    До коментар #14 от "Да де":

    Гледах я доцентката, но много се съмнявам дали е виждала човек с коронавирус, камо ли да е лекувала. Взе да дрънка, какво били Е"казали" от не знам си коя Европейска комисия, което за нея е, като Устав на ДКМС.... така, че според мен Атанасов е прав!
  • 24 Госあ

    19 2 Отговор
    “ VLA2001, ваксината срещу COVID-19 от френската компания за ваксини Valneva, е постигнала и двете си първични крайни точки в изпитване фаза 3, което води до по-високи нива на неутрализиращи антитела, отколкото се наблюдава при ваксината AstraZeneca.
    В допълнение към силния имунен отговор, VLA2001 предлага и профил на поносимост, който е статистически значим по-добър от AstraZeneca, с по-малко нежелани реакции.” С днешна дата. Разбира се, в Китай от самото начало ползват такива ваксини и ни най малки съмнения нямам, че Синофарм е по лоша. Но хайде, да оставим настрана политиката, която уби толкова европейци за това да пълни хазната на краварите и в много малка степен на германците. Кога ще има истинска ваксина в България от компания произвеждащи ваксини, а не виагра,шампоани и хапчета за махмурлук ? Да взема да се ваксинирам, не за друго.
  • 25 куртификат

    8 9 Отговор

    До коментар #17 от "гидьо мопасан":

    Aaaa, Радев сигурно е бил на Марс през това време и последните два служебни кабинета не са негова отговорност?
  • 26 Браво

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Активист на БКП":

    Много си,зле!...като - нИнка!!!
  • 27 Госあ

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "гидьо мопасан":

    Не мисля че рнк препаратите са много по читави от астрата. Особено с изтекъл срок на годност. И наистина браво на Кацаров, който съобщи, че е водил преговори с Валнева и Санофи за истински ваксини. Адмирации.
  • 28 Ковидпсихопати

    26 2 Отговор
    Бойкот бе хора,защо изпълнявате тая заповед,която е противоконституционна?!? Един луд в държавата е решил да ви прокара сертификат и всички на хорото,утре може да поиска да се наредите и да ви опъ.е,вие пак ли ще се наредите?!?

    Коментиран от #31, #35, #41

  • 29 Мазна

    18 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мазньо":

    Нямаше съпротива срещу старите ИЗПИТАНИ ваксини. Цели поколения сме ваксинирани с тях. НО, преди време един ЗДРАВЕН министър внесе едни ваксини от Турция и...малко камъче ще се да преобърне каруцата - съмнение се казва.
  • 30 Онази

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "Онзи":

    е то парите никога и на никого не стигат... Ама пък гарантирано ще живеете

    Коментиран от #34

  • 31 Тя тая с косата

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ковидпсихопати":

    Не иска сертификати 🤣🤣🤣
  • 32 Шефьор

    4 22 Отговор
    Аз искам да подчертая какви технически грешки се правят в отделението на доцента! Каква е тая драма дето излиза и се пеняви тоя? Така е по цяла Европа, пък в Гърция уволняваха неваксинирани лекари! Като има такива като тоя и ония дето го махна министъра на здравеопазването ще е така. Все се почва отнякъде! А, това, че текат проверки, те ще искарат резултата и тогава ще пее друга песен, че е политически уволнен. Айда баста от крадците в бели престилки!

    Коментиран от #52

  • 33 Некой си

    23 1 Отговор
    От година и половина всички медийни орифесири ни обясняват, че, след инжектиране на първа доза от двудозовите ваксини, трябва да спазваме мерките, да се пазим, защото можем да се разболеем и да разнасяме вируса.
    От вчера властите позволяват официално получилите първа доза да се разхождат свободно, да се заразяват и да разнасят вируса.
    Каква е целта на тази заповед - да се предпазят хората или да се повиши броя ваксинирани на всяка цена, без значение дали хората ще се заразяват и разболяват?
  • 34 Онзи

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "Онази":

    Как ще живея ма овцо ? 800 лв ипотека , 300 лв сметки , 450 лв кредит за автомобил, 200 лв гориво, 500 лв за храна, 150 лв за дрехи на 4-мата ? 4 месеца кой ще ми ги плаща според теб бе, вакуум ?

    Коментиран от #44, #45, #51

  • 35 Гаранция

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ковидпсихопати":

    ти давам. Много ще се наредят на опашка да ги опъ..т.
  • 36 Го4о

    14 3 Отговор
    Радев е бъзльо! Страхува се да излезе на дебат, защото не може да отговори на въпроси за катастрофата с МИГ, 29, ВЕРА СУ, цените на храните, тока, зеления сертификат, плана за развитие и въобще в батака в който ни вкара!
  • 37 Пипи Чорапчето

    22 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да де":

    Ами аз не знам къде работи доцентката, ама доцентът работи от 2 г. в Ковид отделението на "Пирогов" - таман в ковидарника на ковидарнците. И има наглостта още да е жив, а?;)
  • 38 Онази

    0 4 Отговор
    Колко си жалък.

    Коментиран от #39

  • 39 Онази

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Онази":

    Това е за коментар 34
  • 40 Гост

    17 1 Отговор
    Прав е Атанасов - легла има, но да заповядат в болницата Гломб, Радка, бай Шиле, Кунчев, Балтов, Паро от Берн и др. медиини герои да лекуват болни, защото няма лекари! Само философстват по телевизора и дрънкат глупости, раздават акъли, но какво реално са направили за борбата срещу вируса - лекарство ли са измислили, наблюдават как се разпространява или какво? Нищо полезно не вършат, освен да всяват паника и човекът им го каза!
  • 41 Вида

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ковидпсихопати":

    Не, утре може да ни задължат да имаме наушници вместо сертификати. Ще са видими и няма да могат да се подменят. Използват ги в животновъдството.
  • 42 А има ли

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "5555":

    НЕЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ВАКСИНИ?
    Колко ще чакаш за тях? Ще ги дочакаш ли?
  • 43 Просветен илюминат

    10 0 Отговор
    Зеленият сертификат и ваксината предпазват ли ме от инфлация,високи цени и липса на суровини и материали за да работя и продължа предишния си живот на роб в една самоунищожаваща се система,която съм принуден да издържам?
    За един приятел питам.
  • 44 Той ЕВРОТО

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Онзи":

    както и други баш юнаци тук, тъй си пише едно към гьотере.
    И на него конспирациите са му разбъркали мозъчето.
    Не му се връзвай.
  • 45 А бре,

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Онзи":

    овньо, ами да не си се изхвърлял така бе! Като не си спестил не искаш всичко! Я що кравари загубиха всичко с тези кредити, като искаш да си кравар ще живееш като такъв.

    Коментиран от #46

  • 46 Краварите овцо

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "А бре,":

    си гледат кравите, доят ги, колят ги и немат проблеми.
    А без кредити какво - ще събираш пари цял живот, за да може като се пенсионираш, да си купиш това-онова, ако си още жив?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 геноцид

    13 0 Отговор
    Пуснете видео с доктора . Евала , разби ги на пух и прах !!! Адмирации !!!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Не го правят

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мазньо":

    Защото това е експеримент.Старите ваксини са изпитани.
  • 51 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Онзи":

    чул ли си приказката, че човек трябва да разпростира според чергата си, а твоята черга явно е къса, а краката ти са дълги и затова ти е студено.
  • 52 Бие те критическата

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Шефьор":

    За това и ще си останеш "Шефьор" и никога нищо повече от едно нищо
  • 53 Дата и час

    0 0 Отговор
    На въвеждане в системата.
  • 54 Веселин

    0 0 Отговор
    Уважаеми г-н Атанасов,
    не е ли Пирогов едно от медицинските заведения, прилагащо през цялото време (и продължава) антигенен тест, без да го препотвърди при положителен резултат с PCR, както изрично го изискват всички прпоръки за справяне с пандемията. Дискусията за непризнаване на бързите тестове за Европейски сертификат се води от м. Май в България, но никой, в т.ч. и Пирогов не счете за нужно да даде общественна гласност за необходимоста от препотвърждаващ PCR тест. Дали отзад не се крият някакви лобистки интереси?
    И освен това - вие много добре знаете, че темпът на спад на антителата е строго индивидуален и на тази база е невъзможно да се стъпи за издаване на сертификат за "безопасност" от пренасяне на заразата. А от гледна точка на административното управление, непризнаването на антителата за издаване на сертификат има за цел да предотврати тайното преболедуване при домашни условия, при което заболелите усърдно разнасят заразата. И имаше не малко публикации за болни в България, които са знаели за заболяването си и са продължавали да ходят на работа. Да, ако бяха си направили PCR тест, огромната част от тези с антитела щяха да са поставени под карантина, но сега щяха да разполагат с Зелен сертификат.
    Но по стар български обичай, много хора решиха да минат "тънко" и това е резултата. Ще ядат солта, тоягите а накрая и хоро ще играят (или нещо дрго).