Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 19:24 1 695 4

Доц. Любомир Киров: Личните лекари няма да се превръщат в нечии секретарки

  • доц. любомир киров-
  • личните лекари-
  • превръщат-
  • секретарки

Според доцента самата опция за безплатни лекарства за COVID-19 е по-скоро "PR-акция"

Доц. Любомир Киров: Личните лекари няма да се превръщат в нечии секретарки - 1
Снимка: btvnovinite.bg

Тези, които са взели решението общопрактикуващите лекари да могат да изписват безплатни лекарства за пациентите с коронавирус, очакват да пляскаме с ръце от радост. За да стане факт обаче, трябва да има съгласие от страна на Лекарския съюз. Дали ще бъдат добавени тези медикаменти е опция, която по никакъв начин няма да подпомогне справянето със ситуацията. При такава възможност бихме назначили, ако е необходимо, лечение по електронен път само на пациенти, които ние сме диагностицирали, ние назначаваме лечението и ние ги проследяваме. Няма да се превръщаме в секретарки на някого. Ако тази мисъл им е минала през главата, това няма да се случи.

Това заяви председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров в предаването "Лице в лице".

Киров каза още, че според него самата опция за безплатни лекарства за COVID-19 е по-скоро "PR-акция", защото в повечето случаи става въпрос за подкрепящи медикаменти, а ако човек стигне до сериозна терапия, то тя е в болничното заведение.
Доцентът коментира и въвеждането на новите мерки и "зелен сертификат" у нас.

"Това, че има здравен сертификат не е лошо. Беше фалстарт, защото стана изведнъж. Да, коригираха се някои неща, но всичко това трябваше да бъде обмислено предварително и да има буферна зона от време, през което нещата да се случат постепенно", каза той.

Според доц. Киров първият положителен ефект от новите ограничения е увеличеният брой на ваксинираните на дневна база, но траен ефект от новите мерки може да се очаква едва след месец или два.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мародер

    11 0 Отговор
    Най належащият в момента закон е този който ще премахне никому не нужните мижитурки наричащи се лични лекари! Трябва да се създаде единен здравен електронен портал в който всеки лекар да е длъжен да нанася данните от проведени прегледи и назначено лечение! Джипито е ненужна инстанция отнемаща само много от свободното време на пациентите! Едно джипи не е вундеркинд! Всеки пациент да може без изискване да ходи при личният си "магазинер"(лекар) за да вземе направление да достига до специалистът в отделната медицинска специалност.
  • 2 Фанданго

    13 0 Отговор
    За какво въобще им се дават пари на пациент на личните лекари, а не за отчетена дейност. Изключително рядко ползвам услугите на моят личен лекар и то главно за детето, основно бележки за училище. Имам допълнително здр.осигуряване и не я ползвам дори за направления, камо ли за лечение. С годините става все по-арогантна и изнервена, че има много работа. Работното й време вече е 4 часа дневно. Кой разрешава това? И аз не мога да свърша моята работа за 4 часа, а и няма да взема цяла месечна заплата за половин щат. Изнагляха безкрай, но сакън да не им се вмени някаква работа.
  • 3 проваксер

    2 5 Отговор
    Дpyгapят Рyндю e пpeял cъc влacт,
    Зaщoтo Рyндю щe "cпacявa" нac!
    Зaщoтo, Рyндьo, ти cи...
    Рyндьo, ти cи...
    Рyндьo, ти cи ПEДEPACT!
  • 4 Миро

    2 1 Отговор
    Тази марула миналата година казва на 25 май 2020 че втора вълна едва ли ще има!!! И е доцент този!
    Ако зависеше от мен то на всеки българин по 3000 лв на няколко пъти кеш. Кашон с маски,лекарства и инструкции кое как и защо. Ваксини също в кашона. Всеки ако иска да си слага колкото дози иска или да не си слага изобщо. И тестове също най различни. Кутиите до вратата на всеки лично. Това щеше да е в пъти по ефикасно и изгодно финансово. Ако някой иска за себе си локдаун да си го направи сам. Неплатен отпуск в работата и държавата да поеме издръжката. Всичко за няколко месеца да е приключило. А то глупост след глупост и психози разни. Щяхме да сме щастливи и да се радваме на короната .