26 Ноември, 2021 09:03 3 043 111

Проф. Александрова: Без излишна паника от новия вариант на COVID-19

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • проф. радостина александрова

Предупреждение от експерт

Проф. Александрова: Без излишна паника от новия вариант на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Вирусологът проф. Радостина Александрова призова без излишна паника заради новия вариант на COVID-19, който тръгна от Африка. Новият вариант на COVID-19, открит в Африка, не бива да предизвиква паника, защото не се знае точно за какво става въпрос. Нека да изчакаме спокойно, без излишна паника, съветва тя.

По думите на проф. Александрова вирусът продължава да се променя. Засега е много рано да се каже какъв е новият вариант, но е факт, че мутациите са в шипчето, които му позволяват да избяга от имунния отговор (32 мутации), но може и да намалява способността му да се свързва с човешките клетки, обясни тя.

Проф. Александрова посочи, че не е изключено новият вариант да е възникнал в човек с нисък имунен дефицит или болен от ХИВ - КАК СТАВА ТОВА, ТУК! Задържайки се дълго в такъв организъм, вирусът има време да развие такива мутации. Прилагането на ваксината трябва да започне в широк мащаб и да спазваме мерките. Трябва да попречим на вируса да се разпространява, настоя тя.

Проф. Александрова отбеляза, че СOVID-19 хлопа на всяка врата, за да се види къде ще му бъде отворено. Има светлина в тунела с ваксинацията, каза проф. Александрова като даде пример държавите, в които има високо ваксинално покритие, които именно благодарение на ваксините успяха да усмирят коронавируса.

Тя добави, че ще има много нови варианти на вируса, но някои се разпространяват буквално в шепа хора. В момента се разработват нови ваксини, разработва се и ваксина под формата на хапче, но проблемът ни е тук и сега и не бива да се отлага ваксинацията с изчакването на по-добра или следваща ваксина, призова проф. Александрова. Има нежелани странични реакции, те се случват много рядко и са свързани със спецификата на самия вирус. В заключение проф. Александрова заяви, че вирусът отвори кутията на Пандора, но в науката остава надеждата.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 COVID1984

    50 3 Отговор
    Мутациите са само в лъжите.
  • 2 Киро Жарта

    52 1 Отговор
    Нема паника!! Българските учени ще се справите като с другите разновидности и ще продължите да цоцате НЗОК...
  • 3 Снтимилиционее

    4 25 Отговор
    Зганчовците обожават лабораторията в Ухан и китайските вируси от прилеп, защото ККП е братска партия на милиционера с Ладата.
  • 4 Антимилиционер

    4 21 Отговор
    Слава на китайския лабораторен вирус, Путин, Лукашенко и Фидел Кастро. И Мадуро.
  • 5 стига бе

    46 2 Отговор
    Накрая вируса така ще мутира, че ще заразява само ваксинирани.
  • 6 Антимилиционер

    6 24 Отговор
    Китай с един прост вирус, за направата на който са достатъчни $500, предизвика $30 трилиона загуби дотук и 5 милиона умрели бозайници.

    Коментиран от #15

  • 7 глоги

    44 0 Отговор
    Вирусоложката проф. Радостина Александрова. Новият вирус е тръгнал от Африка. С 2 куфара. Ще става емигрант за Западна Европа.
  • 8 Коментар

    51 2 Отговор
    Ей, професорка ли си, обикновен ционистки трол ли си, не те знам, но ако не престанете да облъчвате нацията ни с всекидневни заплахи, че да се били "ваксинирали", ще дойде и деня в който такива като Вас ще бъдете търсени за възмездие!!!
    Всички от генерал годжи, бай Шиле, през бабата професор по телевизията, заедно с тулупа и кликата му, ще си го получите един ден!!!
    Като споменахте Африка, защо никога по новините не споменавате каква е статистиката там??? Колко са набодени и колко са заразени???
    С всеки изминал ден от корона пландемията се убеждавам, че световните кукловоди не ни мислят доброто!!! И е крайно време народите по света да се събудят!!!

    Коментиран от #47

  • 9 др Хаус

    34 2 Отговор
    Тая казва "без паника", но стотици измислени герои от сутрин до вечер насаждат именно паника по телевизиите, като си мислят, че така ще убедят повече хора да се ваксинират. И тази е точно една от тези, които играят роля на бостанско плашило
  • 10 м да

    11 3 Отговор
    Не щем ГМО ваксини! Чакаме да пуснат инактивираните ваксини!
  • 11 Сух

    26 2 Отговор
    Защо лъжете за ваксините? Нали точно те са правени за определен вариант на вируса? Нали се видя, че при новия вариант тя не е толкова успешна. И сега някаква си там набедена проф. твърди, че това е спасението. Аре марш, а професор ката ми е интересно, наредена ли е някъде по масрафа с ваксините..
  • 12 ХАХАХАХААХ

    32 2 Отговор
    Нали знаете къде се появяват мутациите?
    В телата на ваксинираните.
  • 13 шам фъстък

    16 1 Отговор
    Спокойно и без паника,защото не се знае точно за какво става въпрос. Прилепите цакат карти.
  • 14 ТаУмВзе

    25 2 Отговор
    2 години лаете като изоглавени и всявате Паника, Ужас и Страх. Сега Без паника! Кой е шизофреидно умопомрачен!
  • 15 само

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    дето не е точно Китай. А е доста малобритания и по-малко Китай.
  • 16 Ventura

    25 2 Отговор
    Ама то, Вие всявате паниката, а параноиците Ви слушкат и се боцкат доброволно по няколко пъти месечно.
  • 17 Хахаха

    28 1 Отговор
    Споко г-жа, само ти си се панирала от "новия" вариант, ние знаехме за него още миналата година:) И за да те подготвя ще ти издам една тайна - през април, май ще има още по нов вариант, разбира се много по заразен и за него ще ни трябват по две дози наведнъж от чудодейната ваксина:)
  • 18 7885

    20 3 Отговор
    Защо криете още смъртта на Кунчев, ще става страшно скоро! Такъв скандал няма!!!
  • 19 НЕО

    10 0 Отговор
    ЛИБЕРАСТКИЯ Т...Л се появи и осмърдя всичко.
  • 20 провинциалист

    17 1 Отговор
    А какво стана с израелския вариант?
  • 21 Общи

    26 0 Отговор
    Имa cвeтлинa в тунeлa c вaкcинaциятa, кaзa прoф. Aлeкcaндрoвa кaтo дaдe примeр държaвитe, в кoитo имa виcoкo вaкcинaлнo пoкритиe, кoитo имeннo блaгoдaрeниe нa вaкcинитe уcпяхa дa уcмирят кoрoнaвируca.
    Общи приказки. Защо не изброи КОНКРЕТНО и поименно кои са тези страни? А какво мисли за проучването на колегите си за нивото на заразяване с вируса в Африка
  • 22 manout

    10 0 Отговор
    Че то в ЮАР от 2 седмици се говори за ново затягане на мерките от 1 декември откриване на нов щам. Всичко си върви по план.
  • 23 Ами ...

    29 0 Отговор
    "държавите, в които има високо ваксинално покритие, които именно благодарение на ваксините успяха да усмирят коронавируса." Нещо не личи да са го усмирили. 😀

    Коментиран от #29

  • 24 НЯКОЙ

    13 0 Отговор
    от години знаем как се става професор и доцента...............с мн кинти.
  • 25 УжасТ

    29 0 Отговор
    Тая си мисли, че живеем в 19 век без телевизия и интернет! Професорке, единствената страна в ЕС, която е усмирила вируса е държавата с най-ниско ваксинационно покритие - България, в Западна Европа чупят рекорди всеки ден и влизат в локдаун.
  • 26 Ваксинаторите за затвора

    26 1 Отговор
    Ей така, с лъжи, плашене и натиск за ваксинация и у нас се надупчиха сума ти народ. Тази нагла рекламна агентка все едно казва :"Избягал е опасен сериен убиец от затвора. Не се страхувайте, но може да дойде за всеки един от вас. Купете си от нашите хапчета срещу тревожност." А сериен убиец няма, но хапчетата ти разказват играта.
  • 27 Оня

    16 1 Отговор
    Как па от африка тръгна бе,вече се чудите кво да лъжете
  • 28 3866

    26 2 Отговор
    Покажете на уважаваната професорка мждународния новинарски обмен за новите вълни на заразата в страни с повече от 85% напълно инжектирани. Добре би било като вирусоложка да ни обясни на ккво се дължи рязкото покачване на заболели в португалия, нидерландия, Франция. нуждаем се от цялата истина, а не от подбрани франгменти с агитационна цел. Все още не можем да разсъждаваме и да задавем въпроси, като най-важният си остава з-а-щ-о.

    Коментиран от #30

  • 29 Имунолог

    3 40 Отговор

    До коментар #23 от "Ами ...":

    Излишно философстваш! Имаш ли зелен сертификат? Нямаш! Който няма зелен сертификат, да си седи в къщи. Не да щъка навън и заразява хората. Вижте Австрия, Италия, Франция, Германия и т.н. В съседна Гърция за вредна пропаганда съдят антиваксърите. Вече има повече от 10 такива осъдени. У нас антиваксърите се разпищовили по СМИ и говорят глупости. Да идат в Ковид отделението Пирогов и видят как е. Аман от антиваксърски манипулатори. Докога?

    Коментиран от #32, #39, #41, #97, #104

  • 30 Имунолог

    4 35 Отговор

    До коментар #28 от "3866":

    Иди се ваксинирай! Спри да говориш глупости. Хоспитализираните от Ковид пациенти в болниците гонят 90%. А, починалите за денонощието над 92%. Това трябва да ти говори нещо на антиваксърският мозък.

    Коментиран от #31

  • 31 COVID

    5 8 Отговор

    До коментар #30 от "Имунолог":

    ТОВА Е БЪДЕЩЕТО !!! ЩАМ СЛЕД ЩАМ, ИГЛА СЛЕД ИГЛА И ЗОБНИЦА НА УСТАТА !!!

    Коментиран от #34

  • 32 Рйййй

    12 3 Отговор

    До коментар #29 от "Имунолог":

    Да те имунизират онези от Анадола теб трооооооллллллллеееееейййй

    Коментиран от #35

  • 33 Иван багера

    9 4 Отговор
    Комшията се ваксинира и вече докато говори се изпуска безконтролно

    Коментиран от #36

  • 34 Имунолог

    4 21 Отговор

    До коментар #31 от "COVID":

    На приказки е лесно, но на практика е друго. Ти направи ли си труда да идеш в Ковид отделението и видиш опасаните с маркучи хоспитализирани пациенти? Не си. нали? Ама си седнал рано сутрин да подгряваш антиваксърската риторика. Браво на теб антиваксъре. Не знаеш какво е да не ти достига въздух и дишаш като риба на сухо. Страшно е.
  • 35 Имунолог

    3 12 Отговор

    До коментар #32 от "Рйййй":

    Дръпна дяволът за опашката....

    Коментиран от #40

  • 36 Имунолог

    2 15 Отговор

    До коментар #33 от "Иван багера":

    Я си виж твоите гащи. Остави тия на комшиите. Иди се ваксинирай, докато не те е лепнала още Делтата...

    Коментиран от #43

  • 37 Пипи Чорапчето

    20 2 Отговор
    "Имa cвeтлинa в тунeлa c вaкcинaциятa, кaзa прoф. Aлeкcaндрoвa кaтo дaдe примeр държaвитe, в кoитo имa виcoкo вaкcинaлнo пoкритиe, кoитo имeннo блaгoдaрeниe нa вaкcинитe уcпяхa дa уcмирят кoрoнaвируca."

    Ти да видиш - усмирили го?!;)И като го "усмириха", защо пак затварят хората, въвеждат локдаун, маски , каски и сие?
    Не трябваше ли да става обратното - да пеят, танцуват и да се прегръщат по площадите в чест на победата?
    Или целта на цялата тая шитня е друга - примерно контрол над свободното движение на хората - което иначе няма как да наложат "демократичните държави", които иначе много се гордеят с демократичните си ценности!

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Костя Гуцанов

    3 10 Отговор

    До коментар #29 от "Имунолог":

    Кого убеждавате ?! 5-те трола на копейкин ли ?!

    Коментиран от #54

  • 40 Ковид 19 хахха

    9 2 Отговор

    До коментар #35 от "Имунолог":

    ТОЗИ Е ПЛАТЕН .ОМИЯР

    Коментиран от #46

  • 41 123

    14 3 Отговор

    До коментар #29 от "Имунолог":

    Ти като си боднат нали си защитен? Какво те интересуват неваксинираните.

    Коментиран от #44

  • 42 Имунолог

    2 20 Отговор

    До коментар #37 от "Пипи Чорапчето":

    Говориш глупости. Прочети във Факти статията за Португалия, която връща някои мерки. При 10 милиона население има 86% ваксинирани! Ние колко имаме? 25%! Е...? За денонощие в Португалия починали пациенти 15 и вече въвеждат мерки. А у нас при 6 милиона население за денонощие починалите са в интервала 100-300 души? Ето го резултата на дивата антиваксърска риторика. Това е положението чорапче.

    Коментиран от #50

  • 43 хах

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "Имунолог":

    Каква делта бе? Иди си прасни три четири дози да се успокоиш.

    Коментиран от #45

  • 44 Имунолог

    2 20 Отговор

    До коментар #41 от "123":

    Интересува ме, ако нямате зелен сертификат да си седите в къщи и никакво навън. Това е. Не да се разхождате безконтролно неваксинирани и заразявате другите хора.

    Коментиран от #57

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Имунолог

    2 10 Отговор

    До коментар #40 от "Ковид 19 хахха":

    Дръпна дяволът за опашката...
  • 47 Абе

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар":

    Споко, за тази и другите като нея има здрави примки, които някой ден ще се стегнат около мазните им предателски вратове.......БОГ вижда всичко и никой не може да се скрие от Божията справедливост и наказанието, което ТОЙ е решил да наложи!

    Коментиран от #51

  • 48 F.F

    13 2 Отговор
    Не обръщайте внимание на тези лъжи! Живейте си живота пълноценно!
  • 49 Мдаа

    8 0 Отговор
    Словашкото правителство реши да въведе двуседмичен национален локдаун в страната, който ще започне на 25 ноември. Това съобщи вицепремиерът на републиката Рихард Сулик, цитиран от словашкото радио. "От четвъртък, 25 ноември, в Словакия ще бъде въведен общонационален локдаун. Такова решение е взето от правителството на републиката", каза Сулик.
  • 50 Пипи Чорапчето

    16 1 Отговор

    До коментар #42 от "Имунолог":

    Виж, преди да залепиш на някой етикет, нека да погледнем данните - такива, каквито са.
    А данните показват, че към днешна дата държави, които имат високо ваксинационно покритие ЗАТВАРЯТ - дали частично , дали напълно, дали връщат ограниченията преди да се появят ваксините - но те затварят! А трябваше да отварят, ако наистина както твърди Александрова там са "усмирили вируса"!
    За мен това означава само едно - липсва ефикасност на това, което в момента се предлага като "ваксина"!
    Когато произведат ваксина по стандарта на дефиницията за ваксина и тя покаже, че върши работата, за която е произведена и платена - аз ще съм първа на опашката! Защото съм законопослушен гражданин и до сега съм си поставяла всички утвърдени и задължителни ваксини! според

    Коментиран от #53

  • 51 Имунолог

    2 15 Отговор

    До коментар #47 от "Абе":

    Абе, не се меси в делата Божии. Той си знае работата... Помисли добре за себе си антиваксъре... Къде си и накъде отиваш....

    Коментиран от #63

  • 52 xxl

    7 2 Отговор
    Дрън дрън ! Пета, десета все тая!

    Коментиран от #55

  • 53 Имунолог

    2 19 Отговор

    До коментар #50 от "Пипи Чорапчето":

    Вече ти писах, че говориш глупости, ти не мирясваш. Виж хоспитализираните и починалите в болниците пациентите! 90% са НЕВАКСИНИРАНИ! Когато фактите говорят и Боговете мълчат. Аман от неграмотни антиваксъри.
  • 54 Аватар

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "Костя Гуцанов":

    Не виждам и намек за убеждаване в коментарите на Имунолог.По-скоро съдейства за статистика на настройките на населението по отношение за и против мерките и ковид ваксините.

    Коментиран от #56

  • 55 Имунолог

    2 16 Отговор

    До коментар #52 от "xxl":

    Дрън, зрън, ама се моли да не те пипне вирусът. В момента Делта легионите се разбесняли и заразяват всичко по пътя си. Иди в Ковид отделението Пирогов при доктор Атанасов , да ти светне под шапката, за какво иде реч.

    Коментиран от #82

  • 56 Имунолог

    3 13 Отговор

    До коментар #54 от "Аватар":

    Ами то щото антиваксърите сте убедителни, затова сме и на този хал. Като резултат от бясната ви антиваксърска пропаганда по СМИ имаме налице 25% ваксинирано население. Най ниското в ЕС. Затова за денонощие имаме и най много починали пациенти. Първи по смъртност в Европа. Браво на вас. Добре си свършихте, черната работа.

    Коментиран от #61, #65

  • 57 Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #44 от "Имунолог":

    Аз също съм ваксиниран, но не ме притесняват невабодените! Всеки преценява за себе си! И на теб не би трябвало да те притеснява това! Призивите ти да "си стоят в къщи" са психично отклонение, комплексарщина, склонност към подчинение, фашизъм, тоталитаризъм, скотско съществуване...

    Коментиран от #59, #89

  • 58 Здрасти

    8 2 Отговор
    Кунчев умря и го крият цял месец!
  • 59 Имунолог

    2 15 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    Не си ваксиниран.Ти си антиваксър. Недей да лъжеш хората.

    Коментиран от #62

  • 60 хмм

    3 3 Отговор
    В РБългария за денoнoщиeтo ca рeгиcтрирaни 113 нoви cмъртни cлучaя, 89.38% oт пoчинaлитe не са били ваксинирани. 609 са новопостъпилите в болнични заведения, 83.91% от тях не са ваксинирани. За сведение в Португалия при 86% ваксинирани за денонощие, има 15 починали пациенти. Това са фактите.
  • 61 Аватар

    13 3 Отговор

    До коментар #56 от "Имунолог":

    Нежелаещите да си поставят точно тези ваксини не са убедителни,защото никого не убеждават.Неубедителни са медийните учени,които не обясниха действието на ковид ваксините,как ваксинният имунитет е по-ефективен от придобития,каква е причината ваксинирани да се разболяват,тъй като се твърдеше в началото на 2021 г.за ефективност от 96%,без да става дума за бустери поради спад на ефективността на въпросните ваксини и т.н.Как така медийните учени не обясниха защо заразата е с толкова разнообразни симптоми и защо в тези ваксини се ползва само шипчестият протеин,а не дезактивираният вирус?Въпросите са много!
  • 62 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #59 от "Имунолог":

    Ако ти докажа, че съм ваксиниран, ще се метнеш ли от 14-тия етаж, да се отървеш от мъките си, хипохондрията и комплексите?

    Коментиран от #66

  • 63 Никой

    4 3 Отговор

    До коментар #51 от "Имунолог":

    не може да се меси в Божиите работи, но онези които наистина познават характера на Бога знаят, че за Него НЯМА НИЩО СКРИТО ! Знаят, че Той е Справедливия Съдия. А ти недей да неглижираш това.

    Коментиран от #64

  • 64 Имунолог

    3 4 Отговор

    До коментар #63 от "Никой":

    Така е, за него няма нищо скрито? Именно поради тази причина ТОЙ си знае нещата и нека не се месим в Неговите Дела. ТОЙ вижда кой е искрен човек и кой е лицемер и лъжец. Тежко му. Единствено ТОЙ решава това.Никъй сдруг. Още по малко наглите и нахални лъжовни антиваксъри.

    Коментиран от #67

  • 65 По полека

    6 2 Отговор

    До коментар #56 от "Имунолог":

    Не си ли прочел съседната статия за Добрите новини? За намаляване на заразените. Само 121 починали за денонощието, та какъв рекорд говориш...И какво знаеш за положението в Германия - 100 000 починали от вируса, въпреки ваксинациите на 75%. Пише го тук в друга съседна статия. Всеки си прави изводи...А твоята агитация е отблъскваща дори за онези, които обмислят да се ваксинират. Малко помощ от добър ПР, може да ти бъде полезна на попрището за което "работиш"

    Коментиран от #68

  • 66 Имунолог

    3 5 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Говориш глупости антиваксъре. Дръпна дяволът за опашката...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Имунолог

    2 6 Отговор

    До коментар #65 от "По полека":

    Няма агитация! Всеки носи глава на раменете си да мисли. С фунийка няма как да се прелее сиво вещество. Като си неграмотен, никой не ти е виновен. Вижда се кристално ясно броят на хоспитализираните и починали пациенти в болниците и процента НЕВАКСИНИРАНИ, обаче антиваксърската кохорта се надпреварва да говори противното. Ужас от неграмотни хора.

    Коментиран от #71, #72

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Имунолог

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "Имунолог":

    Поправка: Да се чете БОЖИИТЕ!
  • 71 По полека

    7 1 Отговор

    До коментар #68 от "Имунолог":

    с обидите и определенията, моля. Кой си ти да ми казваш дали съм неграмотен ? И да ми говориш за фунийка... Запознай се с условията за публикуване на коментари. Увличаш се и започваш да правиш грешки

    Коментиран от #74

  • 72 Аватар

    6 0 Отговор

    До коментар #68 от "Имунолог":

    Моля да изясните кои сега са в графата неваксинирани.Тези,които вие наричате антиваксъри,тези,които са ваксинирани с две дози преди 6 месеца или ваксинираните с една доза от двудозовите ковид ваксини,защото скоро са приели първата.

    Коментиран от #76

  • 73 Прекаляваш

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "Имунолог":

    с обидите и мисля, че много пъти вече наруши добрия тон.

    Коментиран от #75

  • 74 Имунолог

    2 8 Отговор

    До коментар #71 от "По полека":

    А, защо задаваш ПРОВОКАТИВНИ въпроси, като много добре знаеш, че не е така? На какво разчиташ? Ама иначе сме чувствителни и обидчини! Не така антинаксъре. Бъди достоен човек, а не...., а. да не кажа какво, че пак ще ми се обадиш.

    Коментиран от #78

  • 75 Имунолог

    2 8 Отговор

    До коментар #73 от "Прекаляваш":

    Вече ти отговорих антиваксъре. Престанете с грозната антиваксърска кампания в посока разколебаване на моите сънародници. Грозно е. В Гърция, държавата съди такива.
  • 76 Имунолог

    2 4 Отговор

    До коментар #72 от "Аватар":

    Много добре знаеш, кои индивиди влизат в тази графа.

    Коментиран от #81

  • 77 Според

    5 2 Отговор

    До коментар #69 от "Имунолог":

    теб моят мозък е клеясъл. Понеже много пъти повтаряш за Божиите
    работи, добре е да знаеш, че БОГ Е ЛЮБОВ и обича и тези с "клеясълите" мозъци толкова, колкото и умниците като теб.

    Коментиран от #80

  • 78 И какъв

    4 2 Отговор

    До коментар #74 от "Имунолог":

    е провокативния въпрос, който толкова те разгневи? Би ли го уточнил, за протокола
  • 79 Имунолог

    2 6 Отговор
    За човек с 2 висши образования и специализация е под достойнството ми да го сторя! Носиш глава на раменете си. Мисли.

    Коментиран от #83, #86

  • 80 Имунолог

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Според":

    Браво! Откри топлата вода.

    Коментиран от #84

  • 81 Аватар

    5 2 Отговор

    До коментар #76 от "Имунолог":

    Критериите непрекъснато се променят,поради което не знам кои групи хора се приемат за неваксинирани сега.Още по-малко ще знам след един месец.Вие обаче сигурно знаете? Защо не споделите?

    Коментиран от #85

  • 82 Оптвал

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Имунолог":

    ли си да се занимаваш с драматургия ? Знаеш ли, че имаш талант- звучи много драматично казаното от теб,че "В момента Делта легионите се разбесняли и заразяват всичко по пътя "

    Коментиран от #88

  • 83 Е хайде

    4 2 Отговор

    До коментар #79 от "Имунолог":

    прояви великодушие и помогни на неграмотните да прогледнат. Обясни за провокативния въпрос , нали искаш мисията ти да има успешен резултат
  • 84 А за теб

    4 3 Отговор

    До коментар #80 от "Имунолог":

    би било да откриеш топлата връзка с Бог и тогава, ще знаеш, че когато оскърбяваш неграмотните клеясъли мозъци, оскърбяваш Бога, защото Той е казал "Никаква гнила дума да не излиза от устата ви. и Още - приемайте с кротост ония които ви хулят. Май не си чел Библията. Може да не си имал време и за нея с двете висши образования, но ти препоръчвам да го направиш. За да не откриваш топлата вода
  • 85 Имунолог

    2 5 Отговор

    До коментар #81 от "Аватар":

    Хитрушко си ти, хитрушкоооооо..? Абе, какво да каже човек...

    Коментиран от #87

  • 86 Ти да видиш

    4 2 Отговор

    До коментар #79 от "Имунолог":

    значи все пак допускаш, че в главата, която е на раменете ми има мозък и аз мога да разсъждавам. Ласкаеш ме. Благодаря !
  • 87 Аватар

    5 2 Отговор

    До коментар #85 от "Имунолог":

    Просто отговорете на зададения въпрос.Ако знаете,разбира се.
  • 88 Имунолог

    3 4 Отговор

    До коментар #82 от "Оптвал":

    Ами погледни болниците антиваксъре какво е? Пълни е с коветясали пациенти. Колегите не могат да смогнат, уморени, че чак преуморени и най лошото което е , от вас антиваксърите не малко пъти обиждани. Той и Иисус Христос, докато е бил жив е често гонен и преследван, обиждан и накрая разпънат на кръст. После след смъртта Му, плачове, молби, какво ли от човеците и какво? Трябваше да си отиде от тоя грешен свят Иисус за да се ПРОГЛЕДНЕ , Кой е Какъв всъщност е бил ТОЙ.

    Коментиран от #90

  • 89 И аз

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    като теб подозирам, че е така и е нужна спешна помощ от психолог

    Коментиран от #92

  • 90 Значи

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "Имунолог":

    все пак познах, че имаш талант да се занимаваш с драматургия...

    Коментиран от #91

  • 91 Имунолог

    2 4 Отговор

    До коментар #90 от "Значи":

    Е, щом го казваш, ама късничко ми е вече за годинките да сменям професионалната си същност! Друго е попрището, на което професионално съм се отдал.... Доволен съм от постигнатото.

    Коментиран от #96, #98

  • 92 Аватар

    3 2 Отговор

    До коментар #89 от "И аз":

    Със същото настървение г-ца Тунберг се е вкопчила в зелената политика.Твърдят,че имала синдром на Аспергер,който е от аутистичния спектър .Нейният начин на комуникация е същия,но това е от болестта.

    Коментиран от #94

  • 93 Смех

    3 2 Отговор
    Направо се панирах със корнфлейкс ....

    Това е спасителен пояс за фашистките правителства, да си легитимират мерките...

    Коментиран от #95

  • 94 Имунолог

    2 4 Отговор

    До коментар #92 от "Аватар":

    Е..., подобни сравнения са несъстоятелни. Плод на вашата обидчивост. Много е елементарно и не на място антиваксъре.
  • 95 Имунолог

    2 4 Отговор

    До коментар #93 от "Смех":

    Смей, смей се... Която последен се смее, той най добре се смее. Още не си научил дефиницията що е фашизъм.
  • 96 Не е късно

    5 0 Отговор

    До коментар #91 от "Имунолог":

    Абе да ти кажа честно не е късно . Ще се впишеш чудесно в новите менстрийм течения. Може и някоя международна награда да получиш. Ще станеш прочут, ще те издават на много езици, ще те канят по разни форуми. Ще изгрееш като звезда. Не пропилявай таланта в себе си
  • 97 Jokera

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Имунолог":

    Добър ден пиле майчино.Де се губиш?Защо да седят в къщи бре капацитет?Ти нали си ваксиниран,със сретификат,безсмъртен....от кво се плашиш че да си седим в къщи?Дай ми логичен отговор Елби
  • 98 Jokera

    6 1 Отговор

    До коментар #91 от "Имунолог":

    И кво си постигнал толкоз?Като ти чета писанията,най много да си кондуктор на 111-ката или пазач на некой складове.Та кво работиш викаш феномене?
  • 99 Аватар

    2 1 Отговор
    Обидчивост и констатация са различни неща.В постовете си употребявате думите манипулиране,пропаганда,лъжа,нагли,нахални,лъжовни,неграмотни,клеясали мозъци.Думата антиваксър сте употребили 19 пъти.И всичко това защото има хора,чието мнение е различно от вашето и искат повече сигурност
    за това,което слагат в телата си.По отношение на Зелената сделка политиците са на страната на Грета,но тя иска всичко да се е случило вчера и им отговаря с :" Бла,Бла,Бла...".Къде е разликата?Може би в това,че Грета е на 18 и не е особено образована,а вие твърдите,че имате две висши и специализация.
  • 100 Аватар

    2 1 Отговор
    Коментар 99 е до вас.И друго характерно за синдрома на Аспрегер- фанатизиране на идея и ползване на обидни епитети и / или нецензурни думи.
  • 101 Имунолог

    2 2 Отговор
    Приятели, съобщавам ви тъжна новина. Току що синът ми съобщи, че неговият приятел 35 годишен мъж ПОЧИНА от ковид 19. Той имаше Павильон и Кварталът го обичаше. Погребението му е в неделя на гробищата Малашевци. Остави дите и млада жена. Спирам. Оставям коментарите ви на размисъл.

    Коментиран от #103, #105

  • 102 мдаааааа

    3 2 Отговор
    Точно така, нали затова са измислени бустерите; а се е появил някакъв и веднага бооооооц бууууууст; ама то и да не се появи, така профилактично е добре - бооооц бууууст, буууууууууст, бууууууууууууууууууууууууууууууууууууст...
  • 103 Имунолог

    2 6 Отговор

    До коментар #101 от "Имунолог":

    Поправка: Да се чете дете. Бъдете живи и здрави и ме послушайте няма да сбъркате.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Леле

    4 2 Отговор

    До коментар #101 от "Имунолог":

    вече не сме клеясъли антиваксъри , а приятели ?! Ех какв метаморфози поднася живота

    Коментиран от #106

  • 106 Имунолог

    2 5 Отговор

    До коментар #105 от "Леле":

    Виждаш ли какво стана с 35 годишният мъж лека му пръс. Отиде си млад, резултат на коварният вирус. Остави малко дете и млада жена! Оставям те на размисъл... Мисли трезво...

    Коментиран от #108

  • 107 Гост

    2 3 Отговор
    Страхотна новина, 113 починали на 7 млн. Нямам думи -отличници. Португалия, 15 починали и връщат мерките. Къде сме ние, къде са те? На светлинни дължини, ама имат 86 % ваксинирани. Затова е така.
  • 108 Нали ти

    2 2 Отговор

    До коментар #106 от "Имунолог":

    казах, че един добър ПР консултант ще по-добра свърши работа. Вее сме приятели, а не клеясали мозъци, неграмотни.
  • 109 Rock

    4 2 Отговор
    Имунологът е с недостатъчна грамотност. Членуване на думи и правопис се учат в началното училище. В коментар 106 няма нищо написано правилно- включително и пунктуацията. Запетайките имат точно определено място- не където е решил той.
  • 110 Eш па ти

    3 0 Отговор
    Професорке, тоя вариант си го знаем още от деца. Хахаха. Няма да се панирам, обещавам. Когато измислите нещо истинско, ми се обади да се стресна.
  • 111 Пешо

    2 0 Отговор
    За пръв път виждам да се обръща толкова внимание на луд човек. Не виждате ли, че е неспасяем случай. Той горкичкия едвам връзва да има над 80 коеф. на интелигентност и не знае, че с всяка бустерна доза му пада с 5 пункта. Завалийката. На пролет ще му тече лигата и няма да знае как да си я обърше.