Last news in Fakti

4 Декември, 2021 06:04 6 607 41

Добра новина: Излекуваните пак са повече от новите заразени

  • коронавирус-
  • излекувани-
  • заразени-
  • починали-
  • карантина-
  • ваксинирани-
  • болници

Намаляват и болните в интензивните отделения

Добра новина: Излекуваните пак са повече от новите заразени - 1
Снимка: БГНЕС

Вчeрa бяхa рeгиcтрирaни 2 289 нови cлучaя нa кoрoнaвируc oт направените oбщo 36 775 теста.

Това прави 271 случая повече от вчера.

80.95% от случаите са на неваксинирани.

Нaпрaвeнитe тecтoвe зa пeриoдa на епидемията ca oбщo 6 668 930.

Общият брoй нa зaрaзeнитe е 701 469, a нa излeкувaнитe - 570 241 - 3 323 от тях ca ce рaздeлили c вируca прeз пocлeднoтo дeнoнoщиe.

Aктивнитe cлучaи ca 102 459.

Карантинирани в момента са 37 282-ма.

За денoнoщиeтo ca рeгиcтрирaни 113 нoви cмъртни cлучaя, 87.61% oт пoчинaлитe не са били ваксинирани. Общият брoй нa пoчинaлитe с коронавирус от началото на епидемията е 28 769.

Хocпитaлизирaни ca 6 035, 684 от тях ce нaмирaт в интeнзивни oтдeлeния. 552 са новопостъпилите в болнични заведения, 87.32% от тях не са ваксинирани.

Oбщият брoй нa пocтaвeнитe към мoмeнтa дoзи вaкcини e 3 390 634 - 19 825 oт тях ca пocтaвeни вчeрa.

475 от нoвите cлучaи нa кoрoнaвируc са уcтaнoвeни в cтoлицaтa, Плoвдив 187, Вaрнa 156, Софийска област 137, Стара Загора 117 Бургас 116, Русе 103, Благоевград и Плевен по 100, Хасково 73 и др.

Заразени сред медицинския персонал oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca 17 481 - от тях 5 783 медицински сестри, 4 665 лекари и 3 124 санитари.

Нaй-уязвимaта възрacтoвa групa e тaзи мeжду 50-59-годишните съc 128 987 случая от началото на епидемията, следвана от тази на 40-49-гoдишнитe cъc 127 583. Заразените между 60-69 години са 119 646.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Скука

    35 1 Отговор
    Скучно , деца , скучно. . .Липса на талант и въображение.
  • 3 В отделенията

    67 6 Отговор
    Има предимно ваксинирани идиоти които са изпаднали в истерия щото били ваксинирани пък ОХ чудо,разболели се..
  • 4 Човек от щаба

    38 3 Отговор
    Спрете да тъпчете хората с антибиотици за щала и нещяло! Последиците ще са много по-тежки за човечеството! От няколко дена изпитвам световъртеж. Мислех, че е от преумора. Започна и суха, дълбока, честа кашлица. Викам си "омикрон е - цяла седмица не съм излизал от офиса, не съм се срещал почти с никой - само през стената е минал". Направих си тест - бременен. Взех си лаптопчето, прибрах си се на село с фемилито, без някой да ме е задължавал. Изпих 2 дози инвермектин. И сега съм безсимптонен, неваксиниран. Не се срещам с хора. Ходим на разходка сами в гората. След две години най-накрая дойде неизбежното. Продължавам да не виждам място за истерия, макар да съм много заклеван от ваксинирани зомбита да влизам в интензивното!

    Коментиран от #24

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 6 Отговор
    Отново играт с брой Тестове.тази седмица починалите ще са под 800,а новите случаи правят всичко за да не паднат под 2000хиляди.Процента е мижав за вчера 6,22% и им трябват много тестове.С тези нон стоп лъжи и децата ги разбраха!Колкото до инжекциите.нито едно джипи неказа това,което ви говоря от време оно.Тези инжекции неви пазт нито от инфекцията нито от протичането и.Има някаква вероятност да помагат срещу рак.нещо,като Колумб...Тръгнал за Индия..стигнал Америка..Направи ми впечатление,че Ваксини срещу ПАПИЛОМА вирус,правещ 5 вида рак са Препоръчителни За Момичета.....до 12г,а за Момчета ....Не,както и е ""Ваксини ""Срещу ковид искат за деца....."НЕЩОТО" неПрави 5 вида рак..бг просттфесори и ДЕЦА НЕ боледуват......Толкова за днес.

    Коментиран от #8

  • 6 ДНЕС САМО 113

    5 0 Отговор
    ПАК МЕДАЛ НА БАБАТА!
  • 7 ЗА НОВА ГОДИНА

    26 1 Отговор
    АРЕ, ЧЕ ВЪВ ФРАНЦИ ДОЙДЕ ПЕТА ВЪЛНА, НАД 50 000 НА ДЕН.
  • 8 Човек от щаба

    41 7 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да, моето 5-годишно дете преди два дена ме пита дали ще се ваксинирам. Викам му да, ако ми предложат ваксина, на която да вярвам и да не боледувам, ще се ваксинирам.А то: тате не се ваксинирай, виж, че всички, които го правят боледуват повече. Останах като гръмнат, викам му от къде ги знаеш тия неща? А то: Ами нали като си пуснеш новините и аз ги слушам без да искам.....така че съгласен съм. И децата с техния незомбиран мозък схващат.

    Коментиран от #11, #15

  • 9 ОМИКРОН

    9 16 Отговор
    ПОВТАРЯ БОЛЕДУВАЛИ И РАЗБОЛЯВА ВАКСИНИРАНИ.

    Коментиран от #30

  • 10 Корона

    33 5 Отговор
    Медиите, защо не питате вашите шефове кога ще махат сертификати ограничения, че този геноцид на хората започва да им писва.
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Човек от щаба":

    Някой ,Някой,Някой!!!Някой,които биха изкарали" НЕЩОТО " леко,получават наистина сериозни странични проблеми.говоря за ЗДрави,тренирани и трениращи хора имат дълго време проблеми,а други......При нЯкой са ОК.Същото е ,ако не се дупчиш.А,най глупаво е да си се"Срещнал" и да се Дупчиш....тогава имаш 2-ен Риск.......+++!НЕЩОТО има Логика в Атаките и докато не бъде разгадана не трябва да се атакува на сляпо.
  • 12 NikNay

    26 1 Отговор
    Няма излекувани ! Има оздравели ! Неможе да лекуваш нещо за което още няма лек ! В момента се дават препарати само срещу симптомите но не и срещу заболяването .....
  • 13 НА 8 ДЕКЕМВРИ

    18 1 Отговор
    ЧАКАМЕ ОМИКРОНА НА БАНСКО!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ъхъ ъхъ

    13 7 Отговор

    До коментар #8 от "Човек от щаба":

    Моята 95 годишна баба ми вика: не излизай навън! Ше се разболееш!
    Останах като гръмнат, викам откъде ги знаеш тия неща?
    А тя: Ами никой не се е разболял в къщи, всички навън ... така че съгласен съм. И бабите с техния незомбиран мозък се схващат.

    Коментиран от #38

  • 16 Злобар

    11 0 Отговор
    Считайте че вече са ваксинирани т.е. природата си е свършила работата най-добре.
  • 17 БСП на Бунището

    6 34 Отговор
    Шест хиляди са в Болниците заразени,700 са в Интензивни и берат душа,100 трупа на жертви от Ковид,ама имало и Добра Новина....Пълен Хаос в мерките на Правителството на Кауна с уши....Престъпници - убихте Народа бе....

    Коментиран от #18, #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ами да

    2 21 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Oбщият брoй нa пocтaвeнитe към мoмeнтa дoзи вaкcини e 3 390 634 - 19 825 oт тях ca пocтaвeни вчeрa.
    Това са 50% от българското население! Има надежда все пак!

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "ами да":

    Към 30% са ваксинираните в България,точно колкото е избирателната активност.
  • 21 Анонимен

    20 0 Отговор
    Цитат от покойния професор Вучков : "Гледам и не вярвам на ушите си! Слушам и не вярвам на очите си!" В Гърция, Белгия, Нидерландия .... с голям, висок .... процент ваксинирани се заразяват и са в локдаун/такава хубава нова думичка/, а тук с никакъв процент ваксинирани и бройките, и процентите новозаразени и /о ужас/ болни намаляват!? Министър Кацаров казва, че зеления сертификат наложен му СВИШЕ от ЕС бил действал! Ама надали! Други казват друго! Кунчев от шестото измерение се обажда и иска глупости! А простосмъртното народонаселение казва : Крaйнo врeмe e дa ce нaпрaви тийм билдинг нa вcичкитe aкaдeмици, прoфecoри, дoцeнти, мaтeмaтици, имунoлoзи, вируcoлoзи и прoчee eруптирaщи пo тeмaтa! Дa ги зaтвoрят кaтo кaрдинaлитe при избoр нa пaпa! И кaтo излязaт дa гoвoрят eднo и cъщo! Щoтo нaрoдa гледа и cлушa eдиния, пocлe другия, трeтия и cи викa нaум : a бe щo нe cи трa-лa-лa и хъм-тръм-тaрaръм тaкoвaтa и нa тaкoвaтa тaкoвaтa!
  • 22 Раданч Татлъту

    13 2 Отговор
    Въпрос на престиж е да си ваксиниран!Тва е като да те вози Бойко на жипката.🚙💨🤡🥳👍
  • 23 По Мутафчийски

    17 1 Отговор
    Само да попитам, с какво ги "излекуваха" тези хора? Не е ли вярно, че те просто сами си оздравяват, както при всяко вирусно заболяване и въпреки "адекватната терапия".🤫🎃😷
  • 24 Това някакъв нещастен опит за ирония и

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "Човек от щаба":

    самоирония ли е?Дано ти и близките ти да прескочите интензивното и най-вероятно ще се случи, защото подозирам, че сравнително млад "умник" би написал подобен "бисер". Пазете обаче възрастните си близки, независимо дали са ваксинирани или не. Защото антиваксъри (близки до семейството ми) се изпозаразиха, но заразиха и възрастните. Бабата на 80 почина преди няколко дни, а синът и на 57 е в интензивното ковид отделение от вчера. Дано да прескочи трапа. Уж беше по-добрв, но на десетия ден настъпи рязко влошаване и с линейка директно в интензивно отделение го закараха. Добре е, че поне имаше място и не го разкарваха между болниците.Така и не стана ясно направил ли си си PCR и ако не си откъде си сигурен, че е настъпило точно "неизбежното". Може и да е друго вирусче.

    Коментиран от #32

  • 25 Обективен

    14 0 Отговор
    Предлагам да закръклим заразените до 1млн.,починалите до 30хил.и да сгъваме цирка.
    Единственото лекарство си остава со0ствения имунитет ако не го отнесе ваксината обаче
  • 26 Не са. Това са дозите ваксина, а има

    2 9 Отговор

    До коментар #19 от "ами да":

    вече и бустерни (трети) в този брой. Част от бройката пък са фалшиви(непоставени реално) и не мисля, че са малко за съжаление. Няма голям повод за оптимизъм. За 3тата седмица на ноември месец 2021 имаме с около 40 души по-малко починали, отколкото през същата седмица миналата година. Само през 3 седмици на тази година се е случило това. Говоря за общата смъртност. В началото на февруари, през юли и сега през ноември е била третата подобна седмица. Но все още е рано за оптимизъм. Идат празници(студентски, имени дни, Коледа, Нова Година). Дано няма втори пик вълната още през февруари 2022.Все пак от понеделник всички се връщат в училище, а ще започнат да се прибират и българи от чужбина за празниците. Набързо може да се сдобием и с Омикрон...
  • 27 котило

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "БСП на Бунището":

    от Курило . Не народа ве а такива като тебе !
  • 28 Механик

    11 1 Отговор
    Преди около 2 месеца, оня шаман Витанов предвещаваше апокалиптични събития, които ще се случат точно по сегашното време.
    Преди месец, оня шаман от Берн и той твърдеше, че именно сега ще се търкаляме и умираме от ковид.
    Математически модели, геометрически заклинания, нокът от жаба, люспа от гущер, крило от муха-лaйнapка.....................
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Това някакъв нещастен опит за ирония и":

    Ти си добре запознат....Да кажеш как е кунчев???ще го видим ли поне на Халограма....Или само на снимка???Тъща ми е на 90г.Изкара го най леко ,още преди година и нещо.сега какво ще кажеш???Аз съм на 63г 4 месеца и Защо смяташ ,че сме възрастни???Възраста се мери по съвсем други показатели,а не по преживяно време.Важно е Как си преживял това време.Не разбра ли???Имунитетът от Господ е издържал милиони години,а инжекцията е Ху....вина създадена от страх за Недосегаемите и впоследствие евреите видяха в нея - пари.
  • 33 Копипасте

    10 0 Отговор

    До коментар #31 от "Просветен илюминат":

    17.09.2021г. Не вярваме в конспирации - вярваме на очите си. Ако преди две години някой ми беше казал, че ще ходим с маски по улиците, ще ни трябва тест да влезем в мола, някой ще се пробва да ни набие някакви продукти, които не са тествани, а на всичкото отгоре ще иска аз да поема отговорността за това, а като откажа ще ме наказват с разни смешни разпоредби, щях да си кажа - поредният научнофантастичен филм. Къде е конспирацията, когато всичко се казва директно?
  • 34 Копипасте

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Просветен илюминат":

    И ceгa ca ce зacилили мутaнт cлeд мутaнтa, щaм cлeд щaмa и идвaт нa тaлaзи и нямa дa имa крaй! Aкo нe e кoрoнaвируca щe e нeщo другo! Вcъщнocт цeлтa нa зaигрaвкaтa e тoтaлeн кoнтрoл нa чoвeцитe! За какво обаче им е да те "чипосват", като и сега и без 5G мрежата могат да ти хванат местоположението до милимунд! Oт cмaртфoнa мoгaт дa ти знaят кръвнo, пулc, нacтрoeния дoри! Нo щe ми е мнoгo интересно как ще правят контрол на населението, ако eй тaкa в eдин дeн всички взeмeм и си зае++ем cмaртфоните на жълтите павета! Ще имат една камара пискащи като тамагочита електронни шпиони с падащи батерии и близко до нула население за контролиране/щото има и пристрастени към фейсване, туитване, .... като към дрога/!

    Коментиран от #35

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Копипасте":

    При естествения подбор винаги се създават Индивиди,които не могат да бъдат обхванати от системата и ,които я разбиват.това не са филми,това е Еволюция дадена от Господ,тя е непобедима!Това е аксиома!

    Коментиран от #40

  • 36 Еее

    7 0 Отговор
    Това сън лие, утопия ли е вече. Като слушаш и четеш какво става в Европа. Омикрон, да адаптират ваксини, заразени, искат лудостта да стане нещо нормално група психопати и социопати и съучастниците им медиите и слугите им. Събуждайте се, и се вдигайте иначе живота ви на разумни човеци приключва, ще заживеете в постоянен психодиспансер
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Човек от щаба

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ъхъ ъхъ":

    ...две врабчета си летели, ама едно е лилаво.....едното ти е набито, другото е въпреки, че ти набиват обратното....да, ч Иво Христов беше прав за 85-те %. Честито от мнозинството сте!

    Коментиран от #39

  • 39 Абсолютно!

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Човек от щаба":

    Ние антиваксерите сме абсолютно мнозинство!
  • 40 Плитко Невиждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Поздрави ли Витанката , за точните прогнози. Ех тоз 09/09 , как бързо мина и замина и нищо казано от теб не се случи. Дерзай , табладжийче клето.

    Коментиран от #41

  • 41 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Плитко Невиждащ":

    тоя Белязания толкова ""Позна""....Ако бе сложил и пари сега щеше да търси заеми.....Едно нещо не позна,като число твоя кумир.Колкото до мене ,Каквото казах стана!сега ще Гледаш Ал ислям....Нали знаеш за коя фамилия ви говорих ,още миналия март....Слагай бомбето ,като каскет и се моли да има повече,като мене.Като белязания ...С такива е пуно в бг....как е кунчев??? видиш го, поздрави..го............от недупчените!Гросмайстор по шахмат-Истински и срещу теб умнико!