Last news in Fakti

9 Декември, 2021 10:08 1 341 7

Лекари от "Александровска" болница пред гладна стачка

  • гладна стачка-
  • александровска болница-
  • протест

Анестезиолози и реаниматори твърдят, че са подложени на репресии

Лекари от "Александровска" болница пред гладна стачка - 1
Снимка: Нова ТВ

Гладна стачка обмисля част от екипа на клиниката по анестезиология и интензивно лечение на "Александровска" болница. Въпреки че заради пандемията работата в клиниката е една от най-тежките в момента, работещи там твърдят, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника ѝ проф. Темелков. За да привлече вниманието на ръководството на болницата и на обществото, част от екипа на клиниката планира да обяви гладна стачка. Те са категорични в убежденията си и в това, което планират да се случи, ако отношението към тях не се промени, разказва "Нова телевизия".

„Нашата работа е свързана с лечението на най-тежките пациенти в болницата – тези в интензивно отделение и тези, които са влошени в максимална степен от COVID инфекцията. Работата ни е изключително интензивна, сложна и изисква от персонала да е максимално подготвен и в добра кондиция, за да може да бъде адекватен и полезен за пациентите. Нашият ръководител отдавна провежда едно авторитарно ръководство – разделя колегите по различни дискриминационни принципи, унижава част от колегите, обиждайки ги публично пред колектива. Обиди, заплахи, изказани неистини, които, за жалост, не остават в рамките на болницата ”, сподели доц. Дочка Цонева, която работи в клиниката над 14 години.

Думите на медика бяха потвърдени от други нейни колеги. Те посочиха още, че месечният график е неравномерно разпределен и нямат време за почивка. Искани са им писмени обяснения, по техните думи се търсело и повод за дисциплинарни наказание.

„За мен е недопустимо в тази битка с пандемията да затъпяваме острието на копието с лични проблеми и с проблеми, настанали на работното място”, заяви д-р Симеонов – председател на синдикат „Защита” в сектор здравеопазване.

От ръководството на болницата коментираха казуса в писмено становище до NOVA. В него те твърдят, че спорът не е нито от трудово-правен, нито от административен характер, а ставало въпрос за личностни отношения между началника и част от неговите служители, които засягали начина на работа, разпределението на задачите и йерархията в клиниката. Проф. Темелков категорично отрича твърденията на медиците.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй то

    10 4 Отговор
    Медицината е слаба .Погледнете 1 лекарство и ще видите 25 странични ефекти.Целта е една печалба за правителствата защо болни ще има винаги.Билкари това е бъдещето които го осъзнае ще е добре
  • 2 За мен

    7 4 Отговор
    Лекарите не са нужни.50/50 налучкваме не ок
  • 3 Техните заплати

    11 3 Отговор
    Още преди 10 г писах ,че лекари в Пирогов и Александровска имат къщи и кооперации в Австрия и Швейцария.Това са търговци не лекари
  • 4 Антимилиционер

    1 1 Отговор
    Попаднали са на невменяем началник. Но, те 99% са такива в България.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Amulet

    3 2 Отговор
    Няма проблем,заради вас хората са на гладна стачка ежедневно-приеми,лекарства други куп глупости с които дерете хората взимате им и най-милото от живота принудени да ипотекират и продават само и само да налапате парата.Гладувайте и последвайте хората да видите какво е от другата страна.Колелото се върти-днес съм аз утре ти!!
  • 7 Лъжлива новина

    2 0 Отговор
    Тия кръвопийци не са свикнали да стоят гладни споко. Няма да им мине номерчето. Толкова време пълниха и пълнят гуши от страднието на хората, че едва ли сега, ще останат гладни. Тия димки дето ги фъргат, да лъжат някой друг с тях. Ненаядени хора без съвест, състрадание и съприпастност. По-брутални са от брокерите на Уолстрийт и по-лакоми от акулите. Нека гладуват за да разберат камво правят пациентите им, след като се наложи да си плащат прегледите и манипулациите на тия вълци