Last news in Fakti

17 Декември, 2021 18:34 871 12

Ваксинираните срещу COVID-19 в чужбина ще могат да си поставят трета доза у нас

  • ваксинирани-
  • covid-19-
  • чужбина-
  • трета доза-
  • у нас

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването

Ваксинираните срещу COVID-19 в чужбина ще могат да си поставят трета доза у нас - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

От понеделник, 20 декември, всички български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България, ваксинирани в чужбина, могат да си поставят бустерна доза ваксина срещу COVID-19 в страната и да им бъде издаден цифров COVID сертификат на ЕС за поставена бустерна доза срещу COVID-19. Тази функционалност на системата беше създадена от „Информационно обслужване“ АД по искане на Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването, цитирани от Нова телевизия.

Гражданите, които желаят да им бъде поставена бустерна доза у нас, следва да предоставят във ваксинационния пункт официален документ, удостоверяващ завършен ваксинационен цикъл в друга държава.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3 пол активен

    6 2 Отговор
    Готов съм и аз ще им поставям
  • 2 Майна

    14 4 Отговор
    Тежките случаи в БОЛНИЦИТЕ от незнамкво си над 80% са при напълно ВАКСАНИ и в Европа ,оказва се ,че и в САЩБлизо 80% от случаите на вариант на омикрон в Съединените щати са открити при хора, които са били напълно ваксинирани, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията....ТАКА,БЧЕ КОИТО СА ЗАПАЗИЛИ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА ОТ ТЕЗИ ТЕРАПИИ ЪРЯБВА ДА СА ГОРДИ ОТ БЛАГОРАЗУМИЕТО СИ

    Коментиран от #8, #11

  • 3 Fen

    6 3 Отговор
    А ЧЕРТВЪРТИТАТА доза кога ?

    Коментиран от #6

  • 4 Иван

    4 0 Отговор
    Това е чудесно. Аз имам две поставени. Минаха 7 месеца и не мога да открия къде за трета доза. Два пъти ходя и ме връщат. Било нямало още разпореждане. И ....
  • 5 Майна

    6 3 Отговор
    ВНИМАНИЕ !!!!!,,Група, включваща бившия вицепрезидент на Pfizer д-р Майкъл Йейдън, подаде жалба в Международния наказателен съд (ICC) от името на граждани на Обединеното кралство срещу Борис Джонсън и служители на Обединеното кралство, Бил и Мелинда Гейтс, главни изпълнителни директори на компаниите Big Pharma , изпълнителен председател на Световния икономически форум Клаус Шваб и други за престъпления срещу човечеството.

    Групата от Обединеното кралство, включваща астрофизик и директор на погребението, допълнително обвини д-р Антъни Фаучи; Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация (СЗО); Джун Рейн, главен изпълнителен директор на регулаторната агенция за лекарства и здравни продукти (MHRA); д-р Радив Шах, президент на фондация Рокфелер; и д-р Питър Дазак, президент на EcoHealth Alliance, като „отговорен за множество нарушения на Нюрнбергския кодекс... военни престъпления и престъпления на агресия“ в Обединеното кралство и други страни.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Майна

    8 2 Отговор
    Вижте КАК СЕ БОРЯТ ЗА ЧОВЕЦИТЕ ИСТИНСКИТЕ МЕДИЦИ...След многократни неуспешни опити да повдигнат дело пред системата на английския съд, жалбоподателите прибягнаха до „най-спешно“ призив към ICC „да спре въвеждането на ваксинации срещу COVID, въвеждането на незаконни паспорти за ваксинация и всички други видове незаконна война… се води срещу народа на Обединеното кралство."

    В жалбата на групата, подадена на 6 декември, те представят доказателства, че „ваксините“ срещу COVID-19 всъщност са експериментални генни терапии, създадени с изследвания за повишаване на функцията от коронавируси на прилепи, като се твърди, че тези „ваксини“ са причинили огромна смърт и наранявания и че правителството на Обединеното кралство не е успяло да разследва такива докладвани смъртни случаи и наранявания; че броят на случаите на COVID и смъртните случаи са били изкуствено завишени; че маските за лице са вредни поради хипоксия, хиперкапния и други причини; и PCR тестовете са „напълно ненадеждни“ и „съдържат канцерогенен етиленов оксид“.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Майна

    6 2 Отговор
    НЕ СМЕ САМИ , ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ..Те твърдят, че тези мерки следователно също представляват „престъпление на агресия“, тоест усилието „ефективно да се упражнява контрол върху или да се ръководят политическите или военни действия на дадена държава“. В този случай, твърдят те, целта е „да се демонтират е всички демократични национални държави, стъпка по стъпка“ и „да се унищожат малкия и среден бизнес, премествайки пазарните дялове към най-големите корпорации“, собственост на свръхбогати, за да даде на тази „елитна“ група по-голям политически и паричен контрол.,, ЗАВЕЖДАТ СЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ДЕЛА СЪС НЕОПРОВЕРЖИМИ ФАКТИ!!! БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ...
  • 10 60000 дневни инфекции в Франция 😅🤣😂

    7 2 Отговор
    ТОКУ ЩО ГО СОБЩИХА ПО ФРАНС 24..КАКЪВ СМЯХ!!БЕЗПОЛЕЗНИ ВАКСИНИ!!НЯКОЙ ОТ ЗАБОЛЕЛИТЕ ИМАТ ВЕЧЕ 2 ИНЖЕКЦИИ!!...КАК ЛЪЖАТ ХОРАТА 😜
  • 11 asd

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ти пък кого се мъчиш да лъжеш бе неграмотно и необразовано мекотело???
    Ае марш обратно във Фейсшит-а си и недей много да лаеш!
  • 12 Апропо

    1 1 Отговор
    Много ми беше важно !