22 Декември, 2021 05:17 2 374 33

От 27 декември стартира имунизационна кампания срещу Covid-19 на територията на цялата страна.

  • коронавирус-
  • ваксинации-
  • кампания-
  • асена сербезова

Определени са лечебните заведения и регионалните здравни инспекции по области, в които да се открият временни имунизационни пунктове за осъществяването й

От 27 декември стартира имунизационна кампания срещу Covid-19 на територията на цялата страна. - 1
Снимка: БГНЕС

Със заповед на здравния министър Асена Сербезова са определени лечебните заведения и регионалните здравни инспекции по области, в които да се открият временни имунизационни пунктове за осъществяването на имунизационната кампания, предаде БНР.

Целият списък може да видите ТУК.

Според заповедта от 27-и декември стартира имунизационна кампания срещу Covid-19 на територията на цялата страна.

В заповедта се посочва, че имунизационната кампания трябва да се организира на регионално ниво от регионалните здравни инспекции, като имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната, и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи.

При необходимост в имунизационните екипи да бъдат включени и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ и здравните кабинети в детските градини и училищата или от други лечебни заведения.

Самата имунизационната кампания трябва да започне приоритетно с обхващане на лица от целевите групи, определени с фази I-V на Националния план за ваксиниране срещу Covid-19 в Република България.

Междувременно стана ясно, че Министерството на здравеопазването и Националният съвет на религиозните общности в България започват съвместна работа за повишаване на осведомеността на обществото за ползите от ваксинацията срещу Covid-19 сред населението, както и за необходимостта от продължаване на стриктното спазване на противоепидемичните мерки с цел ограничаване разпространението на вируса у нас.

Това се договориха по време на среща министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова с представители на религиозните общности.

Участниците изразиха готовност да помогнат за реализацията на инициативата, разпространявайки надеждна и на достъпен език информация през информационните канали и социалните мрежи, използвани от съответните общности. Представителите на вероизповеданията са на мнение, че на този етап от пандемията и с оглед обществените нагласи ключови са усилията в посока връщане доверието към научните постижения в медицината и ваксините.

Участниците в срещата поеха ангажимент активно да сътрудничат на министерството при предоставянето на достоверна информация сред общността, за да може всеки гражданин да направи своя информиран избор относно ваксинацията.

"Много държа до гражданите да достигнат точните послания, да обясним на всеки какви са рисковете от заразяването с вируса и какви са ползите от ваксината. Ще търсим доверие и няма да заложим на боравенето със страховете на хората. Ще съм благодарна да се обърнете към религиозните общности, апелирайки към вяра в науката и спазването на противоепидемични мерки, особено по време на предстоящите празници“, посочи здравният министър. По думите ѝ статистиката ясно показва, че над 80% от приетите в лечебни заведения пациенти с Covid-19 са неваксинирани, а броят на хоспитализираните неваксинирани в интензивните отделения надминава 90%", отбеляза проф. Сербезова.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    67 1 Отговор
    Имунизация с нещо, което не създава имунитет, няма кка да има.
  • 3 Да "РАЗЯСНЯТ" следното:

    60 1 Отговор
    Все още никой не ни е "разяснил" какви и колко ТОЧНО като процент са ВСИЧКИ странични ефекти, които са се появили през първите 10 години след инжекцията на хората. И не искам да ми казват какво ПРЕДПОЛАГАТ или ОЧАКВАТ. Щом са СИГУРНИ - да ми кажат ФАКТИ (каквито НЯМАТ, защото не са тествали 10 години). Също така не разбирам защо да се бодем с химия за първия вариант (Алфа), при положение, че не действа срещу Омикрон, който вече измества всички останали. А и не знам защо хора под 60 години трябва да се бодат, като 84% от смъртността е на хора НАД 60 години. Особено при деца и младежи смъртността е изключително ниска.

    Коментиран от #9

  • 4 За овце

    65 2 Отговор
    Вместо да потегнат системата, за да гарантира минималната здравна грижа, те с "ваксинации" ще се занимават. То бива неграмотност и наглост, но това отдавна премина всякакви човешки граници в световен мащаб. Хората умират не от вируса, който си е доста гадно биологично оръжие сам по себе си, а от липсата на основна здравна грижа. Когато имаш нужда някой да ти влее банка, две физ. р-р и глюкоза, за да преодолееш интоксикацията, няма кой да те погледне.

    Коментиран от #17

  • 5 ВАКСИНИРАН1403

    19 27 Отговор
    ...А оттук нататък примката се затяга-СКОРО И ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ ПРЕДСТОИ...
  • 6 Ами ...

    17 2 Отговор
    Все тая.
  • 7 Каква кампания бе

    52 1 Отговор
    Тия дето приемат законите не искат зелен сертификат защото не са ваксинирани,те мен тръгнали да ме агитират.А на ония им е много мил животеца,но знаят повече от нас какво се случва ....
  • 8 Аман

    43 1 Отговор
    ОТ КАМПАНИИ !!!
  • 9 Ами ...

    44 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да "РАЗЯСНЯТ" следното:":

    Защото тези от бялата мафия трябва да гълтат дължавни фондове. Услади им се. ⁰

    Коментиран от #19

  • 10 💉=⚰️

    25 2 Отговор
    Почва силова ваксинация.
  • 11 Не е 100% но е повече от 0%

    7 50 Отговор
    В България само за 2021г. от Ковид са умряли 27 хил. души. Това е повече от половината Благоевград. Смятам, че дори малка част от тези хора да могат да се спасят, това е достатъчно, за да се направи ваксинация.
    Когато човек умира от глад не чака пълна трапеза с любимите си храни, за да седне да се наяде - яде всичко което му попадне, в количествата които намери.

    Коментиран от #13, #20

  • 12 NikNay

    61 1 Отговор
    Ако продължавате да плашите хората и да ги натискате да се бодат може и да си ходите .....

    Коментиран от #25

  • 13 NikNay

    58 1 Отговор

    До коментар #11 от "Не е 100% но е повече от 0%":

    Кой ти дава гаранция че тази цифра е вярна ? Ти ли ги брои тия починали хора? Ти ли им прави аутопсия и ги изследва в лаборатория за да казвал че са умрели точно от ковид ? Аман от наивници вярващи на стакмистики ....
  • 14 Баш софиянец

    41 1 Отговор
    В тази кампания нещо липсват вредите от ваксината и някой и друг риск. Викат му кампания, ама мяза на пропаганда.
  • 15 ха ха

    3 22 Отговор
    Брех, най-сетне Сербезова да стартира ваксинационната кампания! След година и над 3 милиона сухи тренировки очакваме да е перфектна. ;)
  • 16 NikNay

    32 1 Отговор
    Отново една басня -- Смърта седи пред стените на града и чака . Минал един мъдрец видял я и седнал до нея и я попитал - какво правиш тук ?. Смърта отговорила - сега ще вляза в града и ще взема 100 човешки живота. Мъдреца хукнал по градските улици крещейки - смърта идва и ще отнеме 100 човешки живота! Разбягали се хората изпокрили се и се заключили по домовете седмици наред . Умрели 5000 . Напускайки града мъдрец видял смърта още да седи пред стените на града. Бесен мъдреца кряснал на смърта- ти дойде да вземеш 100 души а те са 5000 ! Смърта спокойно отговорила - да за взех 100 болни и стари както правя всяка седмица, останалите ги взе страха и за това си отговорен само и единствено ти ....
  • 17 Пеперуда

    38 1 Отговор

    До коментар #4 от "За овце":

    Абсолютно вярно. В първите 7 дни от заболяването, когато е много важно какво става с теб (защото от това зависи как ще се развие) ти връчват 2 антибиотика (!!!) , затварят те и никой лекар не те поглежда. То резултата е ясен - естествен подбор, кой оживял - оживял.
  • 18 Лост

    28 2 Отговор
    Хайде сега до всеки пункт да направят и още един за фалшив сертификат. Да видят къде ще има опашки и желанието на населението.Ще се равнява на безплатен референдум.
  • 19 Тъмен субект

    26 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ами ...":

    То май е освен парите и за тотална власт и контрол става въпрос (в света).
  • 20 Баш софиянец

    22 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не е 100% но е повече от 0%":

    И не е за 2021, а за 2020+2021, т.е за 2 години. И не е ясно дали са от Ковид или от други заболявания, но са били положителни.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БОРУНА ЛОМ

    17 1 Отговор
    И ЕКСПЕРИМЕНТИ ВЪРХУ ДЕЦА ЛИ?
  • 24 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    23 1 Отговор
    То да не ти е брак да сключваш, Сербезова?
    Четири брака?
    И да вярвам на такава?
    Мястото и е до Миглена Ангелова, не в министерството!
  • 25 отвратен

    20 1 Отговор

    До коментар #12 от "NikNay":

    Не може , а наистина ще си ходят.На мен ми писнаха вече.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Що, план-график ли гоните?

    12 1 Отговор
    Прекалено много въпросителни без отговор има около тази "пандемия"!
    Вони...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Русенец

    9 1 Отговор
    И какво очаквате да постигнете? Резултатите при нидерландците, израелците и т.н. не ви ли навеждат на мисълта, да смените стратегията и методиката си?
  • 31 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    До 5 години ще стане страшно,
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    "...........Ще съм благодарна да се обърнете към религиозните общности, апелирайки към вяра в науката и спазването на противоепидемични мерки, особено по време на предстоящите празници“ На това му се казва ЧОВЕКОУГОДИЕ гарнирано с МАЛОВЕРИЕ!!! Луцифер тържествува!!!
  • 33 Тази жена знае ли какво говори

    0 1 Отговор
    Призовава ни да се обърнем през предстоящите празници към религиозните общности , "които да ни върнат доверието към научните постижения и ваксините". Моля прочетете още веднъж този шедьовър.Дано сте разбрали за какво ставаi дума. Доверие не се търси , госпожо, доверието се изгражда много трудно и изисква време. Така че не го търсете, няма да го намерите.А и от къде на къде да вярваме на човек с такава биография, моля?.