Last news in Fakti

29 Декември, 2021 17:46 2 670 22

FDA на САЩ предупреди, че антигенните COVID тестове могат и да не открият варианта Омикрон

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • омикрон

Американският лекарствен орган също така посочи, че към 29 декември 419 теста и устройства за вземане на проби са разрешени от FDA съгласно разрешенията за спешна употреба

FDA на САЩ предупреди, че антигенните COVID тестове могат и да не открият варианта Омикрон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Антигенните тестове за Covid-19 могат да са по-малко способни да открият бързо разпространяващия се вариант на коронавируса - Омикрон, предупреди Американската администрация по храните и лекарствата (FDA).

Във вторник (28 декември) FDA актуализира уеб страницата си вирусните мутации на SARS-CoV-2, за да сподели нова информация относно въздействието на коронавирусния вариант Омикрон върху диагностичните антигенни тестове.

Актуализацията включва предварителни резултати от изследване на някои антигенни тестове, използващи проби от пациенти, съдържащи жив вирус.

FDA каза, че ранните данни предполагат, че тестовете за антиген откриват варианта Омикрон, но може да имат намалена чувствителност към този нов вариант на Covid-19.

FDA заяви, че ще продължи да си сътрудничи с програмата RADx на Националните здравни институти (NIH) за по-нататъшна оценка на ефективността на антигенните тестовете, използвайки проби от пациенти с жив вирус.

Американският лекарствен орган също така посочи, че към 29 декември 419 теста и устройства за вземане на проби са разрешени от FDA съгласно разрешенията за спешна употреба (EUA). Те включват 290 молекулярни теста и устройства за събиране на проби, 87 теста за антитела и други имунни реакции и 42 теста за антигени.

Има 67 молекулярни разрешения и едно разрешение за антитела, които могат да се използват с домашно събрани проби.

FDA подчерта, че вирусът SARS-CoV-2 е мутирал с течение на времето, което води до генетични вариации в популацията на циркулиращите вирусни варианти по време на пандемията Covid-19. Лекарственият регулатор на САЩ също така каза, че молекулярните, антигенните и серологичните тестове се влияят от вирусните мутации по различен начин поради присъщите разлики в дизайна на всеки тест.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    31 3 Отговор
    Те щото откриваха Делти, Мелти... фалшивите тестове. :D
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пълен хаос

    24 1 Отговор
    И доктор Хаус не може да ги излекува.Американската здравна,социална,военна - и въобще всичките им системи не вдигат телефона..
  • 5 Паразит

    28 1 Отговор
    Клоунадата продължава!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Госあ

    27 0 Отговор
    Това е ясно, само не ми е ясно как така файзер/бионтех е супер ефективна срещу Омикрон.
  • 10 ковидиотин

    28 1 Отговор
    Те не откриват и ковид и никой не знае защо и на какво реагират.Сатанистите обаче казват,каквото им изнася и техните подлоги веднага го приемат за истина,защото е платено.Само се знае.че ПСР е използван ориентировачно при заразените с туберколоза за ранна диагностика,но нищо повече.Колкото и да търсите друга информация за тестовете няма да откриете освен добавени измишльотини
  • 11 Майна

    23 0 Отговор
    Кажете ИСТИНАТА-ТЕ ОТДАВНА ОБЯВИХА, ЧЕ ТЕСТА НЕ ОТКРИВА КОВИД..И Е НЕВАЛИДЕН!!! ИСКАЩИТЕ ДА ПРОВЕРЯТ, НЕКА ДА ПОТЪРСЯТ ,ИМА ГО В МНОГО АМЕРИКАНСКИ САЙТОВЕ
  • 12 гражданин

    11 0 Отговор
    Така е, аз в момента съм с Омикрон варианта на ковид и правих бърз тест от аптеката, които излезна отрицателен. Така, че тези тестове не хващат Омикрона :(
  • 13 ха ха

    23 0 Отговор
    Маймуняците от ЦДЦ и друго признават, че трябва да се ползва мултиплексен метод за различаване на ковид от грипния вирус. PCR тестът не го хваща. Затова и грипът изчезна. Затова и хората не вярват на глобалистката пропаганда, щото все ментета пробутва...

    Коментиран от #15

  • 14 СЗО

    13 0 Отговор
    Омикрон се открива само с тестзабременност
  • 15 Госあ

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "ха ха":

    Всъщност използваният PCR е мултиплексен, дори и белтъчните антигенни тестове могат да бъдат мултиплексни (те и сега са, предвид контролата, но може да се добави още един антиген). Въпрос на производство и печалба. Като с ваксините.
  • 16 Тиро Вампиро

    17 0 Отговор
    Камооон точно ФДА не ми ги давайте за пример.Какви храни боклук и гмо продукти съм превозвал одобрени от ФДА и представа си нямате.Може ли майонеза в пластмасови контейнери да седи 2 седмици в моят трейлер по средата на лятото и жеги камък се пука а на майонезата одобрена от ФДА нищо да и няма?Според мен не може,но според тях е файн няма проблем.После защо народа е болен и мре?Не, не е в ковид проблема и ТЕ много добре знаят,къде да чукнат та да се пукнат овчите кратуни
  • 17 Тиро Вампиро

    15 0 Отговор
    А за зелените домати от Кенеда да разкажа,Кирчо може да е в бизнеса,кой знае.Берат ги зелени и вкарват в камери,където ги напръскват с газ.Там преседяват няколко часа и на сутринта ги товарят по тировете вече пожълтели и порозовели.Пътуването е средно 2 дена до САЩ и при доставката в магазина вече са червени.Същото е с вносните домати в България принципа е един и същ по рецепта на ФДА,които "мислят"за здравето на хората
  • 18 Hoho Boho

    11 0 Отговор
    Омикрон нараства стремително само там, където са ваксинирани на макс...
    В останалия свят - или намалява, или въобще не се е появявал.
    Възможно е да има връзка между скоростта на нарастване на заразените и компрометираната имунна система...
  • 19 Буха ха

    4 0 Отговор
    Най-добре бустер всеки месец и навсякъде с маска, дори и в леглото, да сме спокойни.
  • 20 .....

    2 0 Отговор
    Обаче много скоро това научно откритие ще бъде оборено с общи приказки по бг медиите от съветниците на отличника от Харвард. Съдба, живеем във весело време.
  • 21 селтак

    0 0 Отговор
    И кво прйм ся? Дисекции ли ше прават за да го открият тоа Омикрон?
  • 22 Госあ

    0 0 Отговор
    Короната се връща