Last news in Fakti

8 Януари, 2022 07:57 10 571 137

Доц. Мангъров: Омикрон ще мине и през ваксинираните неболедували

  • доцент атанас мангъров-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • омикрон

Плаши ме стремежът да се набоцкат колкото може повече хора и колкото може повече пъти, заяви инфекционистът

Доц. Мангъров: Омикрон ще мине и през ваксинираните неболедували - 1
Снимка: БГНЕС

"Здравната обстановка у нас наподобява на това, което се случи в Южна Африка, Великобритания, САЩ, Франция и т.н., където се наблюдава рязко нарастване на заразените с Омикрон. За него вече се знае, че протича по-леко, разпространява се много бързо и е на път да мине през цялото неболедувало досега по естествен начин население. Ваксинираните очевидно ще го преболедуват".

Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред novini.bg.

"Вече всеки, който се разкиха, разкашля и му потекат сополи, го диагностицират с COVID. За грипове и хреми, не се говори. Във всички страни по света властите въведоха ограничителни мерки, като у нас те далеч не са най-строгите. Но хората виждат, че там, където прилагат най-крути ограничения, броят на заразените непрекъснато расте. Особено през последните седмици, откакто се появи вариантът Омикрон. Погледнете как в САЩ, където непрекъснато налагат ограничения, последните дни стигнаха до близо по 1 млн.души заразени на ден. Във Великобритания покосените от модикацията са до 200 000 на ден и т.н.", каза Мангъров.

Независимо от ваксинационния статус на населението, броят на новозаразените расте. Така ще продължи докато Омикронът не мине през цялото население, което не го е карало по естествен път. В този контекст, за мен е необяснимо защо властите в отделните държави продължават да принуждават по всякакъв начин хората да се ваксинират! От медицинска гледна точка, това е безумно. Там, където са поставени по две дози, обясняват на хората, че ако се ваксинират 3-ти път няма да се срещнат с вируса. Където имат вече по три игли, се казва да се ваксинират 4-ти път, за да не се разболеят. Крайно време е управниците да започнат да мислят логично и да проумеят, че по този начин не става", заяви инфекционистът.

"Що за безумие е това, което властите в Австралия правят по отношение на шампиона по тенис Новак Джокович! Цялата тази грозна инсценировка показва степента на безумност, до която може да стигне един медицински фашизъм в страна като Австралия", смята Мангъров.

"Мерките, които ни налагат от две години, не дават никакъв резултат, но въпреки това продължават да ги прилагат. Все едно да смените бравата на своята врата, но да продължавате да се опитвате да отключвате със стария си ключ. Няма да я отворите така.

Безпокои ме, че никой не го е еня да предпазва хората, тъй като е очевидно, че тези ваксини не ги пазят. Но ме плаши стремежът да се набоцкат колкото може повече хора и колкото може повече пъти. Очевидно е, че не се получава, вижте Италия, Испания, Франция, САЩ, Израел и др. колко много са ваксинираните и как там заразата пламва отново и отново", продължи доцентът.

"Казват, че у нас смъртността била най-висока. Но нека не се заблуждаваме – това е така, защото здравната ни система е много калпава, а много болници бяха затворени и не могат да обслужват онези, които преди са се лекували в тях. Аз многократно съм казвал, че всички онези, които не са в тежка форма, трябва да се лекуват вкъщи. В болница да се приемат само онези, които имат необходимост да им се подава кислород. Но никой не ме чува, болниците са препълнени с пациенти, които не се нуждаят от хоспитализация", завърши Мангъров.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 174 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ BG

    331 27 Отговор
    Доц. Атанас Мангъров - министър на народното здраве!

    Коментиран от #5, #50

  • 2 Абсолютно

    213 15 Отговор
    И при всеки различно , но с Омикрон пандемията ще свърши !

    Коментиран от #57

  • 3 Сър

    38 400 Отговор
    Този трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството, наравно с виновните за Холокоста !

    Коментиран от #14, #22, #34, #42, #63, #99

  • 4 Абе

    376 29 Отговор
    В крайна сметка Мангъров се оказа прав за всичко и въпреки това го натириха в ъгъла. Иди обяснявай после, че не било заради парите.

    Коментиран от #60

  • 5 Сър

    34 317 Отговор

    До коментар #1 от "БГ BG":

    Министър на народното изтребление по-скоро

    Коментиран от #10

  • 6 Жив и здрав!

    338 18 Отговор
    Единствено Мангъра радва и успокоява Душата сред навалицата от вещери и вещици!
  • 7 Мйг5

    33 105 Отговор
    Като нямате болници и лекари, че и протоколи, и сте 2ри в света по смъртност, вие ли ще лекувате през идващата вълна цумами? То пък едно присъствено обучение, голяма ценност, няма що, само академици излизат, такива като министъра, изцъклени нахалници. Кой ли ви обръща внимание, псевдоправителство на подмяната. Наясно ли сте че МОН е наредило всички обучавани онлайн да ходят да ги изпитват в училищата??? Това не е ли безобразие? Докога денков ще прави здравна политика?
  • 8 MERS

    187 9 Отговор
    Сигурно вече има общо преболедували и ваксинирани 60-70% хора!
    "Омикрона" е с размер на обикновен грип
  • 9 Корона

    278 16 Отговор
    Мангъра го казва от 2 години това и е прав.... ама нали на ония гелосаните политици ще им спрът парите от европа правим каквото кажат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от многото

    187 6 Отговор
    Парите , търсете парите!
  • 12 Filo

    31 282 Отговор
    Мангъров говори едно и също и на неговата съвест тежат поне няколко хиляди смъртни случая.
  • 13 Вирус

    24 236 Отговор
    Следващият вирус ще се казва "Омангър" и ще заразява само антиваксъри.

    Коментиран от #35

  • 14 Че те

    66 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    от Холоноста виновниците измряха ?! Кого да съдят повече ?
  • 15 Ваксиниран3002

    242 14 Отговор
    Какво да кажа, освен поклон пред професионалното, разумно и логично изказване на Доц. Мангъров. Дано на набодените и хипохондриците им светле лампата.
  • 16 Фаро

    206 9 Отговор
    Мангъров е велик на галактично ниво,защото в този свят е пълно с малоумници планетата на тулупите
  • 17 Последния Софиянец

    181 11 Отговор
    Мангъров здравен министър!
  • 18 МАНГЪРОВ Е ВЕЛИК!!

    189 13 Отговор
    Единственият доктор в БЪЛГАРИЯ 😇
  • 19 Буха ха

    201 8 Отговор
    Въпреки че се ваксинирах, изкарах тежък ковид, добре че не се наложи да ме хоспитализират. Не мога да разбера защо е необходимо да ме насилват за трета ваксина...

    Коментиран от #21, #91

  • 20 Утуспат

    222 6 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че здравомислещия човек често е заплюван, отритван и заклеймяван само и само защото стадното чувство в масата надделява над разсъдъка. Доцента е още преди година им каза истината и който има уши да чуе и глава с нещо да мисли го разбра.

    Коментиран от #28

  • 21 Петър

    57 14 Отговор

    До коментар #19 от "Буха ха":

    А защо се подведе и се ваксинира?

    Коментиран от #25

  • 22 Тъп

    15 59 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Няма да стане, пълно е с идиоти, сър.

    Коментиран от #27

  • 23 БГ681

    121 6 Отговор
    Самата истина е това което казва, но кой ли го разбира....
  • 24 Кеша на Ковид

    165 8 Отговор
    Зеленият сертификат щял да ограничи заразата и да се справи с кризата. Всъщност сертификатът доказваа единствено, че си сертифициран като говедо. Нищо друго. След като ваксинираните могат да заразяват и да се заразяват, може ли някой смислено да обясни за какво е този сертификат?
    Всичко е една фалшива пандемия, която не може да отговори на единствения въпрос, който всички задават:
    „Защо трябва защитените да бъдат защитени от незащитените, като принуждават незащитените да използват защитата, която не е защитила от заразяване и заболяване защитените на първо място?“
    Никое правителство не иска да отговори на това. И въпреки това продължават със своите садистични блокирания, с тези тиранични схеми за социален контрол, а гневът на света кипи и фантазира за подходящи наказания за измамниците, които продължават този ужас.
  • 25 Буха ха

    32 9 Отговор

    До коментар #21 от "Петър":

    Заради сертификата

    Коментиран от #30

  • 26 Да наистина

    14 96 Отговор
    в момента има огромен брой новозаразени с Ковид в УК, но в резултат на ваксинациите смъртните случаи са много по-малко.

    Коментиран от #29, #40, #46

  • 27 Ваксиниран3002

    115 11 Отговор

    До коментар #22 от "Тъп":

    Така е, боднатите се увеличавате, вместо да чуете, какво ви говори човека, единствения прав за всичко, през последните 2 години.

    Коментиран от #33

  • 28 kkk

    97 7 Отговор

    До коментар #20 от "Утуспат":

    Да си "заплюван, отритван и заклеймяван" е нищо работа- в Италия, Франция и още няколко държави отидоха по-далеч и "случайно" доктори като Мангъров бяха ликвидирани физически. Един го самоубиха, един си отиде "от мозъчен тумор"- това, че 3 месеца по-рано си е правил изследвания на мозъка по друг повод и тумор не е имало е дреболия...

    Нашият го оставят жив щото ние тук и без друго не сме привърженици на експериментите и той реално помага нивото надупчени да е ниско, а главната цел е тук да са малко надупчените и много "умрелите от ковид" за да бъдем пример как без "ваксина" и другите ще измират като нас...
  • 29 Ваксиниран3002

    68 3 Отговор

    До коментар #26 от "Да наистина":

    Той ти го казва защо смъртните случаи са по-малко, но нали такива като теб, не могат да четат и само зяпат зомбивизора.

    Коментиран от #36

  • 30 Петър

    83 3 Отговор

    До коментар #25 от "Буха ха":

    Сега вземи и съди държавата, защото те е подвела че с две дози от ваксината и сертификат в джоба ще се върнеш към нормалноста.

    Коментиран от #110

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Провинция

    118 4 Отговор
    Отново един точен, обоснован медицински и логичен анализ на обстановката и обстоятелствата. Понеже наистина не искат и упорито отказват да чуят мнението му, вероятно, защото не е много удобно, особено що се отнася до ваксините, всячески се опитват отдавна да го заглушат. Е, не могат. Истината все повече си проправя път и накрая ще ги удари по главите като с мокър парцал. Управляващите ни. Доцент Мангъров, проф Чорбанов, д-р Георги Тодоров и малцината други, които не се страхуват да казват нещата с истинските им имена, са хората, в чиито глас трябва да се вслушаме. Защото това е гласът на медицинската истина. Другото е популизъм, пропаганда, политика и псевдо загриженост за здравето ни.
  • 33 Ветринар

    8 47 Отговор

    До коментар #27 от "Ваксиниран3002":

    Близо 32000, в добавка още толкова без диагноза. И пак сме на второ място в света.

    Коментиран от #51

  • 34 Що бе, Сър

    93 5 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Защото казва истината и е компетентен по въпроса с вирусите ли? Защото всичко, което каза се оказа вярно ли? Айде скрий се някъде, че от такива като теб ми се драйфа

    Коментиран от #48

  • 35 Хахаха

    88 7 Отговор

    До коментар #13 от "Вирус":

    Ами време е, досега всички щамове заразяват само ваксинирани, а някои като Куньо го карат "леко" по три месеца:) Мангъров е №1!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 нннн

    107 5 Отговор
    Най- шокиращо е насилието, което се прилага за да се ваксинират "доброволно" хората. Насилието чрез Зеленият сертификат д-р. трябва да бъде спряно на всяка цена. Вчера се изумих, че в НС има 154 фашиста, които гласуваха ЗА него.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Агата

    71 4 Отговор
    Ами осладиха им се космическите печалби на няколко компании.Кой нормален ще си затвори предварително чувала ако отгоре още вали дъжд от пари? И аз бих крещял като на пазар-купувайте купувайте моля...
  • 42 Оня

    48 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Ти нормален ли си

    Коментиран от #47

  • 43 Пипи Чорапчето

    90 6 Отговор
    Респект, Доктор Мангъров!
  • 44 Факти

    109 4 Отговор
    Франция със задължителната ваксинация - 330 000 случаи на ден, 90% набодена Нидерландия в комплект с пълен локдаун - под 30 000 на ден не падат, за останалите Мангъров го каза. Вече дори и пълните идиоти не вярват в ефикасността на препаратите.

    Коментиран от #90

  • 45 Ами ...

    23 2 Отговор
    Блаво!
  • 46 Учуден

    70 6 Отговор

    До коментар #26 от "Да наистина":

    Не знам какво е това УК, но в цяла Западна Европа общата смъртност е скочила с 15-20% след началото на ваксинацията! Кой умрял с положителен папая тест, кой с кариес няма никакво значение.

    Коментиран от #93

  • 47 Ами ...

    8 2 Отговор

    До коментар #42 от "Оня":

    Просто е много уплашен.
  • 48 Сър

    4 65 Отговор

    До коментар #34 от "Що бе, Сър":

    Защото откакто ковида дойде смъртността в България се е увеличила в пъти на годишна база, много повече от нормално нарастващата смъртност при нас.

    Коментиран от #55, #68, #70

  • 49 Господин

    44 2 Отговор
    Сър е много глупав
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ваксиниран3002

    64 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ветринар":

    Още един, който вярва на зомбивизора и стъкмистиката. 32000 възрастни и болни, починали от всичко друго, но не и от хобит. Забрави ли, как детето починало от катастрофа, го написаха ковид?

    Коментиран от #97

  • 52 Защото са червени

    8 79 Отговор
    Този човек или е луд или преднамерено непоследователен във вижданията си и заблуждава хората. Всяко негово изказване противоречи на предишното или е в конфликт с него.

    Коментиран от #58

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ти нямаш думата палячо

    7 55 Отговор
    не си авторитет и досега нищо не си познал суха съчке ...
  • 55 Ваксиниран3002

    38 4 Отговор

    До коментар #48 от "Сър":

    Реално не е така, през 2018-та и 2019-та, са починали 108 000, през 2020-та, след масовото бодене, починалите са се увеличили на 124 000. Закръглям числата, но са официални. Научи се да четеш, преди да драскаш небивалици. Всъщност починалите са се увеличили почти точно с толкова, колкото и бяха набодени през 2020 година.

    Коментиран от #61, #101

  • 56 Фин

    4 53 Отговор
    Безскрупулен глупак!
  • 57 сороснерес

    73 3 Отговор

    До коментар #2 от "Абсолютно":

    Мангъров говори това което вече знаят всички ваксинирани..Сигурен съм че всеки от нас има познати, които с поне две игли, но вече боледуват за втори път от Ковид, по-голяма "реклама" за неваксинираните ..здраве му кажи...Ваксините не предпазват от болестта..Това значи че това не са ваксините..а имитация..нещо като фалшиво кисело мляко с палмаво масло..
  • 58 Ваксиниран3002

    69 5 Отговор

    До коментар #52 от "Защото са червени":

    Никога не си е сменял мнението, за разлика от кунчо, витанчо и едни други вещици от зомбивизора. А както се вижда, за всичко е бил и е прав.

    Коментиран от #62, #72

  • 59 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    39 4 Отговор
    Аз ви казвам тези неща от година и 9месеца и почти 20дни и вие освен да триете -Обиждате просташки.Говоря за мисирите и мисирките.Това Нещо не е опасно ЗАСЕГА за вас и Нас бг....както сте тръгнали да роболепничите пред англосаксонската......мет ще стане много опасно и за НАС!както виждате познах и за дупченето.То се увеличи""Медийно"" за да затвори очите на англосаксонците,които им пуснаха бройка за изпълнение!хубавото е,че преди да рухне тук власта ще рухнат световните владетели.Бъдете Здрави и Играйте ЧЕстно....Когато имате 3сет бола....Спечелете един от тях....
  • 60 Ами ...

    70 2 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    То оставаше и да не се окаже прав за всичко. Мангъров има научна степен (защитил е ДИСЕРТАЦИЯ, за разлика от повечето лекари, които докторосваме, но дисертации не са защитили и право на степента "доктор" пред името си нямат), има международен научен авторитет и е един от водещите специалисти инфекционисти. Той ако не се окаже прав, тогава кой? Не само той беше натикан в ъгъла обаче. Всички световни учени, които се обявиха срещу ковид истерията, бяха натискане в ъгъла. Имаме огромен проблем.
  • 61 Ваксиниран3002

    8 3 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксиниран3002":

    За 2018-та и 2019-та са починали ПО 108 000 души исках да кажа.
  • 62 хахахаххахаа

    8 60 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран3002":

    този беше казал че смъртността от ковид е 0,001% , а също беше казал че 2020 проключва и беше казал че сухите съчки тук ги нямала като в Италия , а сега имаме 2 пъти повече жертви от тях , мога и още небивалици да ти изброявам на тази психопатична калинка :)

    Коментиран от #66, #67, #69, #73

  • 63 Ами ...

    55 6 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Нов Нюрнбергски процес трябва. За ваксинацитата. И ще има.
  • 64 Мангър прост

    10 70 Отговор
    Защо не отидеш малко на гробищата да видиш къде са твойте последователи ???
    Смешник .
    Сина ми го изкара два пъти / докато се ваксинира .
    Има хора и по три пъти и с много странични ефекти .
    Числата говорят ясно кой е прав
    Неграмотник …..
  • 65 набухвател

    60 3 Отговор
    Абе хипоци ненагледни,какво е виновен Мангъров,че цитира дебелите медицински учебници,съставяни на базата на хилядолетен опит?!Даже там е описано и вашето състояние на хипохондрици и забавна клинична картина.За хипоците животът е безсимптомно боледуване!!!
  • 66 Я да видим

    65 4 Отговор

    До коментар #62 от "хахахаххахаа":

    А бившият здравен министър Ангелов и невероятните специалисти от НОЩ какво ни казваха-като се ваксинираме и вирусът ще изчезне. Ваксините са единственото ни спасение! Още - ваксинираните не се разболяват и не умират. Ама хич! Мангъров, за разлика от тях казваше и продължава да го твърди, че е точно обратното. И о, каква изненада за теб! Мангъров се оказа абсолютно, безапелационно прав!!!! Защото, драги ми заблудени човеко, ваксините не предпазват от заразяване и евентуално тежко протичане, нито пък от смърт.

    Коментиран от #111

  • 67 Ваксиниран3002

    42 5 Отговор

    До коментар #62 от "хахахаххахаа":

    Смъртността си е толкова, а кой колко пише и какво ти казват мисирките, не вярвай. Но ти си се набол, какво да ти се обяснява, късно е вече за теб. Всичко е вярно, а най-неудачното нещо е да даваш за пример Италия, без да си погледнал, какво става там. Разликата е, че тук сме малко набодени и надуват числата, там са яко набодени и намаляват числата на починалите, иначе няма как да оправдаят повишената смъртност, ВЪПРЕКИ боц-а.
  • 68 А сега де

    43 3 Отговор

    До коментар #48 от "Сър":

    Средно в България умираха по около 110 000 души на година, 2020г. умряха 124 000 защото в болниците се лекуваха само грипозни, а хората с наистина сериозни заболявания нямаха право на лечение. Викаш в пъти се е вдигнала смъртността??? Завършил ли си първи клас защото си много ти куца математиката като на идола ти гадател Витанов? Между другото 124 000 са починалите според МЗ, но според Демографския отдел към ООН умрелите през 2020г. в България са 106 000 или с две хиляди по малко от 2019г.

    Коментиран от #127

  • 69 Хахаха

    57 2 Отговор

    До коментар #62 от "хахахаххахаа":

    А в Италия защо имат умрели, нали при 70% набодени щяха да преборят вируса и да заживеят нормално:) На всичко отгоре докато ние си живеем свободно италианците пак са в локдаун докато 70% не си сложат бустер на бустера:)
  • 70 Не си в час, Сър

    47 2 Отговор

    До коментар #48 от "Сър":

    Ама хич. Ти все едно зимен сън си спал до сега, вече над 30 години. Заради лошото ни здравеопазване, което всъщност никакво го няма, заради това населението в България е много болно от години. Хронично болно. Айде сега към това болно и бедно население, прибави и ковид инфекция. Какво се получава - висока смъртност. Винаги сме били на първите места по смъртност. Ковид само показа колко сме зле всъщност. Много елементарно разсъждаваш, ще ме прощаваш, но е факт.
  • 71 И. Иванов

    26 9 Отговор
    Нито ваксинаторите са прави, нито Мангъров! В държавите, които държат на собственото си население се прилага карантина и ранно лечение на к19, като на бедните и възрастните хора се раздават пакети с лекарства в които има Ивермектин, Азакс, цинк, вит. Д3 и С, селен и аспирин. Така уязвимите хора започват лечението си при първи симптоми в домашна обстановка и оздравяват за седмица време, без да търчат по лаборатории и кабинети и да разнасят заразата свободно. България за съжаление не е от тези държави. Тук неолиберастията приема тези уязвими хора, като тежест за хазната и се прави всичко възможно техния брой да бъде силно редуциран, основно с ваксинацията и с неадекватно лечение в болниците...

    Коментиран от #80, #136

  • 72 Защото са червени

    7 39 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран3002":

    Нищо не е познал. Единственото, в което е последователен е да противоречи на здравия разум. Иначе сте прав, че Кацаров и компания са още по-безпринципни и непоследователени от него.
  • 73 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    29 5 Отговор

    До коментар #62 от "хахахаххахаа":

    Ставаш смешен с лъжата-Смъртност!Подобре лъжи за дупчене.В бг смъртност от Ковид 19 няма!Всичко е за Хартията на евросъюза,която направи голяма инфлация в ес!за 10г бг власт е погубила близо милион....Не разбираш ли мисире или мисирко ,че това е в противоречие с рефренът ти за Висока смъртност????да ти припомня ли планът ран и защо се строи неистово калпаво ново строителство в бг???Да ти говоря ли какво ще стане след 30-50г по бреговете на най -голямата локва??????

    Коментиран от #77

  • 74 Теодоро

    44 5 Отговор
    Хвала на господин Мангъров,винаги точен и ясен и винаги казва истината колкото и да е неудобна за някой тя.Но за жалост овчиците слушат "телевизора" каквото им каже това правят.
  • 75 Никога ваксина !

    31 3 Отговор
    Някакво подобие на лек грип ! Малко цифки и храчки , без температура , за една седмица го изкарах !
  • 76 Копипасте

    18 2 Отговор
    Неправоверни коментари се затриват и/или изобщо не се допускат! Местя го в ДНЕС!
  • 77 Евала

    8 2 Отговор

    До коментар #73 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Прекаляваш с препинателните знаци. Биричка ти трябва.
  • 78 Човек от щаба

    50 1 Отговор
    С нашите пари купуват безполезни препарати, за да ни ги бият "безплатно". Целта е да ваксинират 8 млрд човека с тези препарати и евентуално да ги спасят от тежко протичане на болест, която протича тежко за около 20 % от заболелите, предимно над 80-годишна възраст. Ситуацията е повече от абсурдна. И понеже очевидно не успяха да ни уплашат достатъчно сами да я искаме, направиха ваксината задължителна. Да е за пари, бих го разбрал. Но ваксините са поръчани и платени и за 2023 вече. Значи има още нещо. Това нещо ме притеснява повече от короната и няма как да ме убедят в противното морално деградирали политици. Няма как да им повярвам колко по-загрижени са за моето здраве от мен самия. А това, че още няма отрязани глави, говори много зле за нивото на човечеството. Само преди 40-50 години, по времето на хипитата, това нямаше да е възможно. Така става когато борбата, щангите и бокса се заменят с брейк в олимпиадата, макар да са първите олимпийски спортове. Така става когато с в най-новия филм супермен е гей, за да сме политически коректни и едновременно с това "правят живота труден", както казва Макрон за неваксинираните (непослушните, мислещите) хора.
  • 79 ТОДОР СТОЯНОВ

    25 2 Отговор
    ГЛАШАТАИТЕ НА МРАКА...!!!УЙДУРМАТА ВЕЧЕ ТОЛКОВА ПРОЗИРА, ЧЕ СЕ ЧУДЯТ КВО ДА ИЗМИСЛЯТ!ИМА КРИЗИ, ЗАЩОТО ТАКА ТРЯБВА, ИМА КРИЗИ, ЗАЩОТО ИМА НЕКАДЪРНИ ПОЛИТИЦИ!НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТРЕТИЯ ЗАКОН НА НЮТОН...НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!!!
  • 80 Пешо от панелката

    38 2 Отговор

    До коментар #71 от "И. Иванов":

    Лекарската / фармацевтична мафия никога няма да допусне домашно лечение с безплатни лекарства. Нали трябва да висим пред кабинетите им, да си измислят пътеки, да ни пращат за какви ли не лабораторни изследвания и накрая да ни предпишат куп ненужни лекарства на надути цени.

    Коментиран от #84

  • 81 Дилдо

    27 2 Отговор
    Той го каза още преди две години това нещо ама никой не го слуша
  • 82 човек от народа

    2 30 Отговор
    тоя пак се "изходи" !
  • 83 Хипохондричен бустергей

    10 2 Отговор
    За да сме спокойни предлагам освен забраната на публикации на такива като мангъров,да се поставят стикери на всички кирки и лопати с надпис-"за градинска употреба"!,да се забрани показването на тръби над един цол и на черни полиетиленови чували!А ние да се боцкаме редовно(и в другия смисъл),за да оправдаем загриженоста и парите на тези,които мислят за нас.
  • 84 И. Иванов

    16 2 Отговор

    До коментар #80 от "Пешо от панелката":

    Така е, но нали новите политици са за промяна и срещу мафията. Ето, днес сме в ситуация, в която те могат да се докажат и да спасят народа или да продължат да налагат чужди решения, които тук не работят. "По делата ще ги познаете", ни учи Месията Йешуа!

    Коментиран от #112

  • 85 Мхм

    2 36 Отговор
    Тъкмо се чудех къде се беше покрило това мишле. За мен е нелепо как медицинско лице може да говори такива неща. Тоя или съвсем е изперкал, или не иска да си признае, че се провали. Какво се случи със стадния му имунитет? Хората си въртят вируса по 2, та и три пъти.. Време му е да се прибере и гледа турските сериали.

    Коментиран от #137

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 И. Иванов

    13 2 Отговор
    Аз не съм срещу истинските ваксините. Френската Валнева направи класическа инактивирана ваксина, но тя се оказа много слаба и не успя да се наложи. Сега Турция започна да произвежда подобна ваксина- Турковак и я хвалят като надеждна и безвредна. Ако се докаже като такава, тя би трябвало да се предпочете пред ирнк препаратите с неясно съдържание и краен резултат, които категорично не са никакви ваксини.

    Коментиран от #92

  • 88 ИВАН

    22 2 Отговор
    На тази земя - България, винаги са се раждали и честни люде, ако чакахме на чорбаджиите да се освободим от турско робство, още щяхме да сме си с фесове, жалкото е, че богатите родоотстъпници, които сега се наричат политици, отново ни водят в неправилна посока

    Коментиран от #96

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Тра-ла-ла

    12 1 Отговор

    До коментар #44 от "Факти":

    Не е вярно! Пълните идиоти продължават да си вярват, и обясняват, че са само толкова в благодарение на ваксината, щото иначе щели да са много повече! 😂😂😂
  • 91 Щом си го преболедувал след като си бил

    5 25 Отговор

    До коментар #19 от "Буха ха":

    ваксиниран най-вероятно имаш антитела. Кой те насилва да си слагаш трета ваксина?Без ваксина можеше и да си при свети Петър, не мислиш ли? Колко време след ваксинирането си се заразил? И проверявал ли си месец след 2-а доза дали имаш антитела? Защото ако не си може да си от тези, които не образуват достатъчно нито след ваксиниране, нито след преболедуване. И може да те повтори ковид. Повтаря не само ваксинирани, но и преболедували без ваксина. Това Мангъров го пропуска. А той твърдеше, че ковид ще е изчезнал още през лятото на 2020 година. Да, ама не изчезна. Стига сте ми го хвалили тоя... Голям пророк се извъди.Той е част от скапаната здравна система и е бил такъв много дълго време. Не умират всички хора, които попадат в ковид отделение в болница, а обичайно тези, които отлагат влизането си по съвета на Мангъров, докато сатурацията им падне драстично или са с много придружаващи болести. Някои от по-младите си заминават от цитокинова буря, с която в нашите болници не се справят явно добре. Поне не във всички. Зет ми лежа в ковид отделение. Няколко души му гледаха рентгеновите снимки и всеки е с различно мнения. Има пневмония двустранна/няма такава/има плеврален излив/няма излив. Как може да те лекуват адекватно като не знаят точно какво ти е?Явно има тотален недостиг на добри специалисти и се учат в движение сега. В България 92 починали има пак за 24 часа. Пак сме най-зле по дневна смътност в Европа на милион души. Но пък сме горди, че сме най-слабо ваксин

    Коментиран от #98, #125

  • 92 kkk

    25 2 Отговор

    До коментар #87 от "И. Иванов":

    Набийте си го у кухите глави- НЕВЪЗМОЖНО Е ДА СЕ СЪЗДАДЕ И ИЗПИТА ЗА БЕЗВРЕДНОСТ КАКВОТО И ДА Е ЛЕКАРСТВО ЗА 1г.

    НУЖНИ СА МИНИМУМ 10г. ЗА ДА СЕ ОДОБРИ ЕДИН ПРЕПАРАТ КАТО "ВАКСИНА", сами смятайте колко сме далеч от нещата...

    Коментиран от #113

  • 93 Държава по държава ли проверява

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "Учуден":

    статистическите данни? Тя общата смъртност беше скочила здраво още преди появата на ваксините. Защо не вземеш да си дадеш източника на информация.

    Коментиран от #114

  • 94 Мнгъров

    10 1 Отговор
    Да го правят министър на Здравеопазването!
  • 95 Фермер

    8 1 Отговор
    Само Възраждане
    Само Пламен Пасков
  • 96 извън темата.

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "ИВАН":

    Това не е вярно.Имено благодарение на чорбаджиите "изедници" сме имали Възраждане.Скоро ходил ли сте в Копривчица?
  • 97 Да имаше 1 такъв случай. Може да има

    3 12 Отговор

    До коментар #51 от "Ваксиниран3002":

    и още 100 подобни. Но аз не познавам вече семейство, в което някой роднина да не е починал от ковид или поне да не е лежал в болница. Почти всеки има починал съсед, колега и т. н. И на този фон да се твърди, че няма ковид е пълна идиотщина. Още през септември 2020 умряха трима души от една фамилия. Лекари и медицинска сестра. Тогава нямаше ваксини. По двама души от семейство за съжаление също не е рядкост. Доктор Титянова и мъжът и са умрели в един ден(неваксинирани).Бабата и чичото на снахата починаха един след друг от ковид. Тя не пожела да влезе в болница, а се лекува в къщи(включително и кислороден апарат наеха). Чичото влезе в болница със сатурация под 60 и почина на същия ден(неваксинирани и двамата). Мога да напиша за още доста хора, които починаха неваксинирани от ковид. Сигурно има и ваксинирани заразени и починали, но такъв не познавам лично. Нямам идея доколко е оправдано да се ваксинират деца и млади хора, но го правят в цял свят. От Куба до Китай. Като изостават само най-бедните държави в Африка и Азия. Но там раждаемостта е толкова висока, че.... едва ли им е проблем, че загиват болни и възрастни. Но явно има ковид щом и Нигерия разработва своя ваксина.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Лошо ли ти е?

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Вакснат бот
  • 100 Комон Сенс

    7 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че гумата е изтрила коментара ми!
    Без НИКАКЪВ формален повод.
    Просто мнението се оказва някак неудобно на местния политкомисар, а е и някак неудобно добре артикулирано - значи непртеменно трябва да се изтрие.
    Хайде сега, пуснете някоя напоителна статия за свободата на словото, че да се посмеем на наглостта ви!
  • 101 И аз да кажа

    3 11 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксиниран3002":

    Лъжеш, бе: масовото ваксиниране ЗАПОЧНА от средата на 2021, в края на 2020 единици бяха ваксинирани! Ако лъжеш себе си- твоя работа, но като лъжеш и подвеждаш другите ставаш убиец! Само за седмица без време починаха трима мои неваксинирани познати, всичките висшисти и от София- имали са достъп и до информация, и до ваксини, и до лечение, а починаха в къщи- убедени, че е нищо работа тоя грип! Като чета как вярвате на Мангъра, който дрънка очевидни глупости, още хора ще измрат. Пример:"ще се заразят ваксинираните" и неваксинираните се радват и ръкопляскат. Даже да са безполезни ваксините, ще се заразяваме масово, което значи И ваксинираните, не само те. Ей така лекинко ви пързаля, ама вие- любов безкритична. Буквално всяко негово изречение е спорно и манипулативно

    Коментиран от #116

  • 102 Бай Ганьо

    2 15 Отговор
    Тоз лудия не го прибраха,ей!И това ми било доктор!
  • 103 Прав е!

    12 1 Отговор
    Болници са пълни с хипохондрични лиглцовци, а наистина нуждаещия се Българин умира чакайки линейка 12 часа. Срам и позор сте и боко и киро и сичката сган по трибуните.
  • 104 Бай Ганьо

    2 14 Отговор
    Тоз лудия не го прибраха,ей!И това ми било доктор!
  • 105 оке

    12 1 Отговор

    До коментар #98 от "kkk":

    Това е напълно логична и добре обяснена теза.
    Ваксините създават имунен отговор срещу чст от вируса, преболедуването създава имуйнен отговор срещу целият вирус. Срещал ли си научен доклад, който да анализира този въпрос? Дай линк.

    Коментиран от #118

  • 106 Бай Ганьо

    2 13 Отговор
    Тоз лудия не го прибраха,ей!И това ми било доктор!
  • 107 Бай Ганьо

    1 13 Отговор
    Тоз лудия не го прибраха,ей!И това ми било доктор!
  • 108 Бай Ганьо

    2 11 Отговор
    Тоз не го прибраха,ей!И това ми било доктор!
  • 109 Бай Ганьо

    2 12 Отговор
    Тоз не го прибраха,ей!И това ми било доктор!
  • 110 Буха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Петър":

    Ще съдя държавата, ама друг път. Както вече писах, не обичам да давам грешни пари на медико-фармацевтичната мафия, как ли няма да давам на адвокато-съдебната мафия. Ям по 5-6 ябълки на ден и се надявам че с преболедуването съм развил естествен имунитет.
  • 111 Айде бе

    3 8 Отговор

    До коментар #66 от "Я да видим":

    Нищо подобно, и сам го казваш- щом Ко-вито повтаря, значи няма да изчезне с преболедуване, нито естественият имунитет пази достатъчно! Какво правим тогава? Единственият начин да се намали силата му са ваксините. Имам лични наблюдения как антителата ми след преболедуване спаднаха за 5-6 месеца. И какъв друг ход имам според тебе- да не се пазя и да вярвам, че няма да го преживея пак; или да се ваксинирам с идеята ако ме повтаря, поне да не е толкова агресивно. В крайна сметка решавайте си, но в Централни гробища не насмогват с ритуалите, пак лично наблюдение от миналата седмица: чакахме пред църквата за опело и десет минути след нашето, почнаха да влизат за следващото. Господ да го съди тоя садистичен комплексар!

    Коментиран от #115, #121

  • 112 Пешо от панелката

    12 1 Отговор

    До коментар #84 от "И. Иванов":

    Новите политици са първо и единствено за това което “леко им намекнат” от Козяк.
  • 113 И. Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "kkk":

    И какво толко ще изследваш на една класическа инактивирана ваксина, която е взаимствана от китайската Синовак? Само съдържанието, защото турците много обичат живака...
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Нормално

    8 2 Отговор

    До коментар #111 от "Айде бе":

    Тридозовите падат като круши, една ваксинирана дори новогодишното хоро не успя да си доизиграе. Да те питам като си мериш ден през ден антителата и си правиш тест след тест по добре ли се чувстваш? Спешно си за психиатър!

    Коментиран от #133

  • 116 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #101 от "И аз да кажа":

    Е, аз пък познавах 2-ма ваксинирани, които починаха, Бог да ги прости! Единият над 70 г., но другият малко над 30, който остави дете сираче! Гаранция няма никаква при кой как ще протече болестта! Аз лично и съпругата ми се разболяхме в края на 2020 г., а в края на миналата се ваксинирахме, защото нямахме антитела! Лично наш избор и категорично сме против това, боцкането да се налага задължително, с тескерета да се доказва, да е безкрайно бустерно и да се дупчат децата ни! Абсолютно за всичко е прав Мангъров, но едно изпуска - една от основните причини за смъртността е и опсихясването на хората от мисирки по телевизора!
  • 117 И все пак.

    3 6 Отговор
    Погледнах статистиката на смъртността за последните 6 месеца след 01/07/21. В България са починали 13 000 души, в набоцкана Швеция-680, в Израел 1800, в Португалия-2000. Разликите са огромни в ущърб на нашата страна. Ваксини се поставят в цял свят, дори да оставим западния свят. Масово са ваксинирани в Китай, Иран( вижте спада им на смъртност), Куба. Така , че точно Мангъров ли да слушам, единствено може да се надяваме , че Омикрон действително не е толкова опасен.

    Коментиран от #119, #120

  • 118 kkk

    5 0 Отговор

    До коментар #105 от "оке":

    Няма да ти дам никакъв линк- тук всеки път като се каже ИСТИНАТА се изтрива. Отиваш при личният си лекар и го караш да ти обясни нещата- това са базови знания които получават всички лекари без оглед специалността им. Дори и ветеринар може да ти го обясни.
  • 119 kkk

    9 4 Отговор

    До коментар #117 от "И все пак.":

    Чети бързо преди да са изтрили поредната ИСТИНА:

    За всеки смъртен акт в който пише "ковид" доктора който го е съставил получава 500лв. Сега смятай сам колко са реалистични цифрите с умрелите в БГ...

    Коментиран от #123, #128

  • 120 Тъпо е

    9 1 Отговор

    До коментар #117 от "И все пак.":

    И абсолютно неадекватно, да сравняваш смъртността в нормалните, богати, икономически стабилни страни, и тази в България. Спрете, ако обичате да повтаряте наизуст нещо, което не разбирате и да сравнявате тези несравними по никакъв начин показатели. Системите на здравеопазването най - малкото са с такива различия, че си нямаш представа. Най-болното, най-бедното население, каквото е нашето, е напълно естествено да е и с най-висока смъртност. Няма нищо странно. Безумно е обаче да сравняваш смъртността в България и в Израел например.

    Коментиран от #122

  • 121 Ми, много си зле

    13 0 Отговор

    До коментар #111 от "Айде бе":

    Когато човек не разбира от нещо, по-добре е да не се напъва да размишлява, понеже някак си не му се отдава! Антителата си ги имаш след преболедуване, само че е напълно естествено да намаляват с течение на времето. Обаче! Тук идва най - важното. Клетъчната памет. В случай, че отново се срещнеш с вирусите, антителата се покачват. Имунната система се активизира и предпазва от повторно заразяване, или съвсем леко протича повторното разболяване. При мен и близките ми, приятели и колегите беше точно така. Но с ваксинираните не стана. Ваксините съвсем не работят на този принцип . Няма имунитет. Затова и се налага през 2-3 месеца да се бодеш.

    Коментиран от #134

  • 122 И все пак

    2 2 Отговор

    До коментар #120 от "Тъпо е":

    Добре, но разликата е в пъти за смътрността. Тоест ако това бе само леко грипче по думите на Мангъров, разлики в смъртността нямаше да има. Не случайно казах и Иран, забележи…Иран. Там преди масоватс ваксинация имаше голяма смъртност за разлика от сега. Поне възрастните в Бг трябваше да са ваксинирани.
  • 123 До ккк

    2 1 Отговор

    До коментар #119 от "kkk":

    От кого точно ги получават тия 500 кинта. Като казваш получават, казваш и от кого. 4 правителства се смениха, ама те тия пари за смъртни актове от небето валят. Ай, че с глупост не ми се занимава.
  • 124 1234

    7 1 Отговор
    Ваксинирани те доброволно, злобеят като видят чесните хора да казват истината
  • 125 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #91 от "Щом си го преболедувал след като си бил":

    щото обяснявах,че не се прави Графия на Бял Дроб при Ковид19,ама кой да послуша....При вирусните инфекции има лъжлива следа върху снимката ! матовоТо стъкло,което повечето лекари виждат за да се застраховат казват Бронхопневмония,а то не е!Изписват няколко антибиотика.Унищожават имуна.Имуна на човекът 80% е в Червата.Червата ви са две.тънко и дебело.там е имуна на всеки.Като унищожиш микрофлората в червата и си готов за всяка инфекция.Антибиотик се дава единствено ,когато вирусната пневмония отиде на Бактериална.Бактериалната се вижда ясно и на графия и на слушалки се чува.Маса народ уморихте Белодрешковци,защото работите професия,която не е за вас!Сатурацията пада от микротромби в алвиолите,а не от това,че са ви засегнати двата лоба на белия дроб.Достатъчно е да взимате антикоагуланти....Оня пулмолога с червения нос ...Проблеми с капилярите дет стана политик и го въртите нон стоп....той ви Лекуваше по протокол с коагуланти....Ако аз го бях написал щяхте да ......опищите орталъка,но за тоз си замълчахте....Представяте ли си какви лекари ,като този ви ......Лекуват....Пази боже!!!
  • 126 Маг

    5 2 Отговор
    Свестните у нас ги считат за луди
    глупака вред всеки почита
    Богат е! казва,а не пита души
    колко е изгорил живи,сиромаси
    колко е ограби и пред олтаря
    бога даже измамил с думи,
    с клетви,с молитви лъжовни!

    Да ви звучи познато!Ботев преди
    сто и кусур годни!

    Народе,пак си поробен!
    Английски колонизатори газят земята ти!

    Дано не е далеч денят,когато отново да кажем
    Здраствуйте братушки!
  • 127 А през 2021.Реално през 2020 година

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "А сега де":

    у нас имаше една вълна и тя беше ноември декември. През 2021 до ноември има само 2 седмици с по-ниска обща смъртност в сравнвние с 2020.През ноември и декември единствено е по-ниска общата смъртност, но то е ако я сравняваме с рекордната смъртност през тези месеци през 2020.Ако сравняваме с 2019 пак е доста завишена. Ще излезе скоро статистиката за 2021 г. Тогава ще говорим по темата още. Лошото е, че вече сме 2022,а отново умират по близо 100 души на ден от/с ковид.
  • 128 Как не смряхте с тази простотия.

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "kkk":

    То бива тъпанарщина, но повече няма накъде от това.
  • 129 Лора

    9 1 Отговор
    Вярвам на доц. Мангъров.
  • 130 незнайко

    5 1 Отговор
    Наистина е плашещо желанието за набоцкване колкото се може повече !!! НЯКОЙ ПОМИСЛИ ЛИ КАК СЕ НОСЕХА И СЪХРАНЯВАХА В НАЧАЛОТО ВАКСИНИТЕ А СЕГА СЕ ПОСТАВЯТ В МОЛОВЕТЕ !!! ТОВА НА НИКОЙ ЛИ НЕ МУ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ???

    Коментиран от #131

  • 131 Айде бе

    1 1 Отговор

    До коментар #130 от "незнайко":

    Да не би да ги ближат от пода в моловете? КАкво значение има къде ще ти бият инжекцията?
  • 132 Болния

    1 1 Отговор
    Добре, че Мангъров не работи във хирургическо отделение.А ако работи там!!???????????
  • 133 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #115 от "Нормално":

    Тестове съм правил при диагностицирането и два пъти във връзка с пътуване в чужбина, а антителата си изследвах два пъти, за да преценя кога да се ваксинирам- не съм хипохондрик, но грамотният човек трябва да е наясно със здравето си. Не разбирам защо при излагане на факти и позиции ми се отговаря с лични нападки. И още едно лично наблюдение: всички таксиметрови шофьори и всички роми са наясно с конспирацията и неваксинирани, поне тези с които ме среща животът. Изводите?
  • 134 Айде бе

    2 2 Отговор

    До коментар #121 от "Ми, много си зле":

    Не претендирам за особени познания по тази материя, но зная поне за два случая на хора, починали при повторно боледуване. Единият беше депутатът Касабов. Разяснете ми, моля!
  • 135 хихи

    0 0 Отговор
    "Крайно време е управниците да започнат да мислят логично и да проумеят, че по този начин не става", заяви инфекционистът."
    доц Мангъров очевидно политиците на са там да мислят, а да се подчиняват.
    пример нашите докато не са във властта мислят трезво и веднга след това обръщат резбата
    хихи
  • 136 Стига фалш и лицемерие!

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "И. Иванов":

    Абсолютно сте прав! В държавите, където се грижат за населението и не са овладени напълно от фарма-мафията, се прилага ЛЕЧЕНИЕ, обмислено, изследвано и доказано, действащо. При това-евтино! Ето къде е гвоздеят! А парите, особено многото пари, са сила! Да си припомним: президентът на една република, присмял се на "папая-теста" за Ковид 19, скоропостижно се разболя от нещо и почина. Лекар от Южноафриканската република, в стремежа си да помогне на света, имаше непредпазливостта да обяви широко ефективността на лечението, което прилага и това, че все повече лекари са го последвали и спасили пациентите си, като използат протокола му и лекуват хората без те да стигат изобщо до болниците. Просто се следи състоянието на заразените до 9-тия, критичен ден и тогава се прилага специфично за всеки един случай (и евтино!) лечение. С отдавна известни лекарствени средства! И много грижи за човека! И какво стана? Мълниеносно след разгласяването на тези факти последва ответният удар- в същия район обявиха появата на новия вариант, Омикрон, въпреки че имаше данни, че не там е родината му и вече е съществувал на друго място. Припомнете си и яростните нападки срещу съобщаването още в началото на пандемията за лекарства, които ПРАКТИКУВАЩИ лекари твърдяха, че помагат! Имаше и такива наши лекари, които после се умълчаха. По въпроса за смъртността у нас мисля че всички сме наясно: здравеопазването ни от дълги години е трагично! Сега берем плодовете.
  • 137 Помниш ли?

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Мхм":

    Стадният имунитет се затруднява да се появи тъкмо поради ваксинираните! Вирусът е умен, изобретателен, упорит и заобикаля, заобикаля, когато му пречат, и се проявява по нов начин(вариант). Описано е в съответните учебници. Затова НЕ се прави масова ваксинация по време на епидемия. А спомняш ли си кога и как си ваксиниран преди самият ти и децата? Само ако си напълно здрав! Така ли е или да? И всички лекари са го учили това. А сега те дупчат по тъмни доби на улицата, в подлези и бараки. Мислиш, че е нормално?