Last news in Fakti

9 Януари, 2022 08:59 22 715 89

Мангъров: Никога не съм казвал такова нещо

  • атанас мангъров-
  • доц. атанас мангъров-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • деца-
  • полови органи

В публикацията се твърди, че РНК ваксините засягат половата система на децата

Мангъров: Никога не съм казвал такова нещо - 1
Снимка: БГНЕС

В публикация, споделена хиляди пъти само във Фейсбук, се твърди, че инфекционистът и педиатър доц. д-р Атанас Мангъров, е изказал мнение, че РНК ваксините засягат половата система на децата.

В публикацията пише, че „не се казва истината, а РНК има страничен ефект като удряне на половите органи на децата“. В материала дори се твърди, че някои деца умират от тези ваксини. Статията, която уж цитира лекаря от Инфекциозна болница в София доц. Мангъров, е достигнала до хиляди потребители и е споделена от почти 270 различни страници във Фейсбук.

В публикацията има доста правописни грешки. В нея се твърди още (цитатът не е редактиран - б.р.): „За това е избрана възрасста от 5 до 11 години. Детето тогава се развива, но това никой няма да го каже. Изследвания на британския университет го е докзал. При 10 боцнати, 4 деца имат страдание на половите органи. РНК Генома е опасен и поврежда половата система на децата. При други децата умират. Споделете за да знае народа!“. БНР се свърза с доц. д-р Атанас Мангъров, който категорично отрече да е казвал подобно нещо.

„Не съм казвал такова нещо. Няма въз основа на какво да се каже“, каза доц. Мангъров. И определи използването на името му като „предизвикване на интерес“. Мангъров обаче остава резервиран към поставянето на ваксини на деца.

Какво показват изпитанията на ваксината срещу COVID на „Пфайзер/Бионтех“ във възрастовата група 5-11 години

По данни на Европейската агенция по лекарствата, цитирани от сайта coronavirus.bg, при деца от 5 до 11 години дозата Comirnaty е по-ниска от тази, която се използва при хора на възраст 12 години и по-големи (10 µg, в сравнение с 30 µg). Както и при по-голямата възрастова група, ваксината се прилага като две инжекции в мускулите на мишницата с интервал от три седмици.

В кратката характеристика на продукта, на база получени дози от деца в групата от 5 до 11-годишна възраст, е описано, че най-честите нежелани реакции са подобни на тези при хора на възраст 12 и повече години. Те включват болка на мястото на инжектиране, умора, главоболие, зачервяване и подуване на мястото на инжектиране, мускулна болка и втрисане. Тези нежелани реакции обикновено са леки или умерени по тежест и се подобряват в рамките на няколко дни след ваксинацията.

Наскоро излезе доклад на Центровете за контрол на заболяванията в САЩ (CDC), който е посветен на безопасността на ваксините във възрастовата група 5-11 години. Той беше цитиран от вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова в ефира на БНР. В доклада се казва, че в клиничните проучвания са участвали над 4000 деца, като при около 3200 е приложена ваксината, останалите са получили плацебо. Отделно са наблюдавани 30 000 деца в реалния живот, след като са им поставени две дози ваксина от препарата на „Пфайзер/Бионтех“ срещу COVID-19. В доклада също е отбелязано, че най-честите нежелани странични ефекти са болка на мястото на инжектиране, главоболие и умора.

Това, което притеснява най-вече родителите, са сериозните странични ефекти. Проф. Александрова успокои, че те са много редки. При поставени повече от 8 млн. дози ваксини във възрастовата група 5-11 години са наблюдавани общо 11 случая на миокардит, от които 7 вече са излекувани, а 4 са в процес на подобряване.

97-98% от получените сигнали от родилите на деца от 5 до 11 години са незначителни неразположения

„Има два смъртни случая на деца, след като са получили ваксината. И двата са на деца, които са имали множество съпътстващи заболявания и анализът на експертите не е установил връзка между ваксината и този нежелан изход“, каза проф. Александрова.

Над 20 процента от децата на възраст от 5 до 11 години в Съединените щати са получили първата си доза ваксина COVID-19. Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) е провела собствена оценка за ползата и риска, използвайки моделиране, за да предскаже колко симптоматични случаи на COVID-19, хоспитализации, прием в интензивно отделение (ICU) и смъртни случаи от COVID-19 би предотвратила ваксината при деца на възраст от 5 до 11 години спрямо броя на потенциалните случаи на миокардит, хоспитализации, хоспитализация в интензивно отделение и смъртни случаи, които ваксината може да причини. Моделът на FDA прогнозира, че като цяло ползите от ваксината ще надвишават рисковете при деца на възраст от 5 до 11 години. Освен това FDA и CDC разполагат с няколко системи за непрекъснато наблюдение на безопасността на ваксините срещу коронавируса и позволяват бързото откриване и разследване на потенциални проблеми с безопасността.

Заключение

При приложени над 8 милиона дози ваксини срещу COVID-19 при деца от 5 до 11-годишна възраст по света не се съобщава за страничен ефект от имунизацията, който да засяга половата система на децата. Следователно твърдението, че РНК ваксините увреждат половата система на малките деца е НЕВЯРНО. Както е НЕВЯРНО, че доц. Мангъров е казал, че РНК удря половите органи на децата. Данните досега показват, че ваксинацията предлага добра защита срещу COVID-19 при децата. Въпреки че COVID-19 при децата често е по-лек, отколкото при възрастните, има сериозни доказателства в подкрепа на ваксинирането на деца.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    253 39 Отговор
    Само на този човек имам доверие в думите му !

    Коментиран от #21

  • 2 мислещ

    203 22 Отговор
    Да, това беше от фалшивите новини, обаче въпреки това никак не е изключено да се окаже вярно.

    Коментиран от #62

  • 3 КРА

    245 30 Отговор
    Гнусни, жалки манипулатори долу ръцете от Мангъров.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фин

    36 267 Отговор
    Недоучен тъпунгер! Много вреден, защото повечето хора са на негово ниво и му вярват!

    Коментиран от #16, #66, #73, #87

  • 6 Пич

    221 16 Отговор
    Ако не може да се каже , че ваксините не увреждат половата система на децата , още по малко може да се каже , че не я увреждат !!! Има поне десет години , докато тези деца решат да имат свои деца , и едва тогава ще се види истината ! И аман от глупостта , че ползите да повече от вредите ! Как ще знаеш за вреди , които могат да се констатират едва след десетина години ...!!!???
  • 7 ///

    160 13 Отговор
    Всъщност наскоро създателя на иРНК технологията беше написал, че ваксината (конкретно за файзер говореше) циркулира навсякъде по тялото и се задържа на много места, включително и в половата система. Какво прави там не се знае.

    Коментиран от #35

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    120 11 Отговор
    Миокардит не може да се излекува напълно!След миокардит има инвалидизация в някаква степен,а доста често и Летален изход !който го е написал това твързение...Най вероятно е написал Някаква доза истина.
  • 9 Торби с пари

    197 11 Отговор
    Престанете да агитирате да ваксинират деца с ковид-препарати! Това е чудовищно, МИСИРКИ жалки!
  • 10 Верно ли

    42 5 Отговор
    Като чета стила, това го е писал/а нашта Майна май :)))
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    128 8 Отговор
    долу мръсните си ръце от МАНГЪРОВ

    Коментиран от #78

  • 12 Мамул

    129 8 Отговор
    И да няма ковид, пак ще "ваксинирате"! Огромен натиск за биене на спринцовки.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тоя човек

    120 8 Отговор
    се чудят как да го злепоставят.Такива постановки му правят достойни за болшой театър.Мизерници.
  • 15 Миризлив пор

    12 66 Отговор
    Не одобрявам ваксините на деца, не одобрявам и Мангъров ама Интернет-троловете вече започнаха да изпростяват. Само и само да получат своите 5 минути слава и 200-300 лайка водени от страховете си, пишат глупости от които други се плашат и не търсят медицински грижи на време.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 име

    101 6 Отговор
    Че има много групости, изписани за ковида, има. Но от псевдо ваксините тепърва ще се изследва какви са страничните ефекти. А да боцкаш деца със съмнителни субстанции си е престъпруниу за мен.
  • 18 Последния Софиянец

    82 13 Отговор
    Мангъров здравен министър!

    Коментиран от #20, #32

  • 19 Аз пък питам

    93 3 Отговор
    Проф. Радостина Александрова има ли деца ? Колко ? И на каква възраст? Ако има - ваксинирани ли са?
  • 20 Надежда

    57 3 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    всяка остави! Знаеш, че такива като него никога не стават. Имат съществен недостатък - професионална съвест и принципност.
  • 21 СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА

    57 7 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА:

    За България статистиката за СМЪРТНОСТ от КОВИД по възрастови групи е:

    Възрастова група ◼ Починали ◼ Оздравели

    0 - 19 год. ◼ 0.05 % ◼ 99.95 %

    20 - 29 год. ◼ 0.11 % ◼ 99.89 %

    30 - 39 год. ◼ 0.29 % ◼ 99.71 %

    40 - 49 год. ◼ 0.80 % ◼ 99.20 %

    50 - 59 год. ◼ 2.08 % ◼ 97.92 %

    60 - 69 год. ◼ 5.87 % ◼ 94.13 %

    70 - 79 год. ◼ 12.52 % ◼ 87.48 %

    80 - 89 год. ◼ 21.02 % ◼ 78.98 %

    Над 90 год. ◼ 26.35 % ◼ 73.65 %

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ и ДЕЦАТА? И за кого?

    Коментиран от #58

  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 79 Отговор
    НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ДОЦЕНТА...... ТОЙ ГОВОРИ КАТО ЧАШКО ДАМАДЖАНОВ... НА АНГРО... ФАКТ !

    Коментиран от #72, #77

  • 23 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    93 9 Отговор
    Това с репродуктивната система на децата ще го разберем чак след 10-20 години. А тогава ще е твърде късно. Повечето от хората, които ни бутат към инжекциите, дори няма да са живи.
  • 24 да питам

    8 47 Отговор
    Има ли чайчетата и чорбички ве ..
  • 25 РЕАЛИСТ

    11 101 Отговор
    Някой въобще обръща ли внимание на глупостите на този изкукуригал доцент ли е, какъв е Мангъров.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Голубой

    5 71 Отговор
    Този е за съд!
  • 28 Навалний

    6 42 Отговор

    До коментар #26 от "точно така е":

    Явно си беден, че само за пари се изказваш?
  • 29 точно така е

    70 9 Отговор

    До коментар #26 от "точно така е":

    ........който се ваксинира ще загине (дали веднага или след 2-3-5 години), или ще получи последствия, които драстично ще влошат здравето и съкратят живота му. Да се помолим на Висшия Разум на Вселената, който наричаме БОГ да пази България и достойните и мислещи българи, които могат да бъдат полезни и занапред на нашето общество........и нека БОГ ни отърве от продажните предатели, мошеници, манипулатори, лъжци и крадци на народните блага, алчни и нагли безсрамни нищожества които за власт и пари предават народа и Родината ни! АМИН.

    Коментиран от #34, #38

  • 30 Той тоз

    8 55 Отговор
    толкова простотии надрънка, че няма как да ги помни всичките.
  • 31 С тези приказки

    64 5 Отговор
    Уж уточняваме какво е казал д-р Мангъров, а всъщност правим пропаганда на експерименталните фармацевтични продукти.
  • 32 Голубой

    6 40 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    Направо шеф във Възраждане! На мястото на Копейкин!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пеям

    3 27 Отговор

    До коментар #29 от "точно така е":

    Луд ли си?
  • 35 Не мисля

    25 3 Отговор

    До коментар #7 от "///":

    И тая ти новина е същата , като тази уж от Мангъров . Използват се известни на обществото хора , които уж казват различни неща , а после се оказва , че някой си съчинява и им слага думите в устата . Същото беше с Брад Пит и с разни създатели на ваксини . Същото е с хора , на които се приписват създадени ваксини , а всъщност нямат и хабер от тях , ама важното е да има балъци , а те са много .

    Коментиран от #42

  • 36 Гледате ли Бтв

    9 48 Отговор
    Половината копейки от възраждане са ваксинирани хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахаххаахахахахахахаха
  • 37 Браво за

    24 0 Отговор

    До коментар #26 от "точно така е":

    Точния комнтар.Абсолютно сьм сьгласен сьс теб.Но виж който му е писано да напусне тоя свят ще го напусне по рано.Ще оцелеят будните.
  • 38 Мрън

    9 47 Отговор

    До коментар #29 от "точно така е":

    А който не се ваксинира , ще живее вечно . Блаженни са вярващите . АМИН
  • 39 breh

    26 2 Отговор
    CDC редовно излизат с доклади колко е безопасно, но базата данни въз основа на която са стигнали то тези "изводи", ще излезе 2097-ма по тяхно искане. Няма страшно, доклада се прави от бивши или бъдещи служители на Файзер, нямат причина да лъжат, никаква. Там корупция няма, никаква, но ще ви го покажат след 70-години, а засега няма причина да не сте вярващи в "науката".
  • 40 нннн

    44 2 Отговор
    Ей че подлост! Статията започва с Мангъров(какво не бил казвал) и завършва с възторжено одобрение на ваксините за деца.
  • 41 Матей преображенски

    40 2 Отговор
    Абсолютно нищо не налага такива драконовски мерки и ваксинация чрез принудителни шантажи.това ,което се налага чрез заповеди от здравен министър или инспектор е престъпление.Само това ни липсваше,да ни затварят вратите пред нас и да ни тормозят чрез фашистките зелени пропуски.Човек не може да стъпи при лекар или зъболекар без да си направи поне фалшивия тест,а пък ако го изкарат молепсан,тогава 2 седмици домашен арест.Тези издевателства трябва да се прекратят незабавно.На протеста в София на 12 хората ще излязат предимно заради това,не само заради енергийната криза и инфлацията.Здравната система е ска-пана,работи на празни обороти,предъвква купища пари за ковид,а всичко останало е оставено встрани.Властта в момента е открито анти-социална и в нескрита вражда срещу народа,все още се преструват на загрижени,което е пълен абсурд,точно това се очакваше от тия харвардски американски узурпатори.
  • 42 абе

    11 4 Отговор

    До коментар #35 от "Не мисля":

    става въпрос за видео направено от др. м.а.л.о.ун. каква публикация, толкова ли си за.лу.пен, че да не може да го намериш и да го изгледаш, въпреки че тубата го свали пак може да го намериш..
  • 43 Дилдо

    28 3 Отговор
    Искат да го злепоставят
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 вакс ваксов

    5 24 Отговор
    Клери мангъропитеци....
  • 46 Таки Брашнаров

    8 3 Отговор
    Колко прост народ има сред троловете
  • 47 Госあ

    29 3 Отговор
    Японците показаха, че РНК ваксината се усвоява във всякакъв тип клетки. Наистина във половата система на деца, не е директно показано, но не виждам абсолютно никаква пречка това да се случи, така че такива спекулации са абсолютно приемливи. Освен това в няколко страни, е забранено ваксинирането на деца с експерименталните РНК ваксини

    Коментиран от #55

  • 48 ЕВРО НЮЗ

    15 0 Отговор
    АГЕНТ ДЖАМБА..... Какво означава ,, TRIAL CLINICO 23..07..2024 "" , защо никоя мисирка не пише за това.?????
  • 49 Хаах

    3 41 Отговор
    Мангърката не му пука, че скоро ще остане без подръжници и избиратели.Трябва ли и на нас да не пука.Разбира се, че не.В момента по 1 000 000 души се заразяват на ден от Омикрон в Щатите.Утре и у нас.Това не прави ли над 26 000 на ден в Б-я.И от тях 20 000 неваксинирани ли ще са.
    Мангъров....вятър те вей...

    Коментиран от #56

  • 50 много

    13 3 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    ама много си заблуден - да знаеш..
  • 51 Огнян

    22 0 Отговор
    Цялото това припиряне да се поставят игли без ясно дефинирана полза е крайно съмнитлено по дефиниция.
    Обаче на нас не ни трябват истерии и обществени конфликти. Напротив, нужен ни е интелигентен дебат.
    Защо не могат мангъровци и кунчевци да седнат на една маса и да стигнат до някакви общи заключение?
    Нима науката не е беспристрасна и обективна? Историята познава много люти дебати между велики учени. Години никой не е признавал правотата на другия, но накрая става ясно кой е бил прав и кой не.
    Борете се с факти, логика и аргументи, не с тролене, убеждаваща комуникация и репресии.

    Коментиран от #54

  • 52 Шах

    10 0 Отговор
    Еднакво защитените са еднакво беззащтитни .
  • 53 Огнян

    19 1 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    "Роби" за какво им трябват? Май разсъждаваш с понятията на ранните аграрни пбщества, където един работник е произвеждал максимум 2 дажби храна - една за себе си и една в ислишък. Като сложим възрастните и децата, то са били необходими доста хора в активна възраст, че да се изхранят всички и да остане за елита.
    Но дали днес живеем в подобно общество?
    Елита може да задоволи всичките си слугински нужди, а икономиката може да покрие всиките си важни позиции с много по-малко население откоккото е в момента.
    Ако не обърнем парадигмата и не примем, че човеците не са средства, а са цел (т.е. тяхното добруване е цел) можем да се подхлъзнем по много лош път.
    Всяка личност е ценност сама по себе си.
  • 54 наукат не е

    13 0 Отговор

    До коментар #51 от "Огнян":

    безпристрасна, като изключим учените, които от любов към науката допринасят много за хората, но зад науката седят много злобни и алчни хора които я финансират за да допринасят чрез нея обратното на хубаво за хората...

    Коментиран от #59

  • 55 ЕВРО НЮЗ

    27 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Това че млади момичета получават объркване на менструация цикъл и спиране не е ли сигнал.. В Италия излизаше информация всеки месец на сайта ,, Istituto superiore della sanita "" последно до месец септември... Вече три месеца може да се изкопчи нещо само от вътрешен човек... Какво се крие..???
  • 56 много е просто

    16 0 Отговор

    До коментар #49 от "Хаах":

    Какъв процент от новозаразените ще са неваксинирани зависи от процента на ваксинация. Ако имаме 30% ваксинирани, значти 70 % от новозаразените ще са неваксинирани. Във ваксинирнаите страни почти всички заразени са получили поне по две дози пак по същата причина.
    Нещо неясно?
  • 57 Руски вестник

    4 19 Отговор
    Алоо математиците...страх ви е да казвате фактите да не би да ви обвинят във всяване на истерии, ама такива като Копейкин, Чорбанов и Мангъров не ги е страх да да ползват това.Отначало за протести против имунизацията, впоследствие за излизане от НАТО и накрая за сценария Казахстан.

    Коментиран от #64

  • 58 Българин

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА":

    Браво ! Влизам и виждам аргументиран ,заслужаващ внимание коментар . Може да се мисли върху него , разбира се без да се вземат категорични решения , защото говорим за деца .
  • 59 Огнян

    14 0 Отговор

    До коментар #54 от "наукат не е":

    Това за което ти говориш не е наука а политика. Научния метод е ясен - има го описан в хиляди методологии.
    Естествено, че мнозина ще се полакомят да изпозлват паравана на една безпристрастна уж научна логика, за да си пробутват целите. Но учените лесно биха демаскирали подобни тарикатлъци.
    Сега ти ще ми кажеш, че тези учени биха приели едни регулярни суми под масата и пак ще си прав - голямата част от учените ни най-млако не са богати хора....
    Но тогава на сцената идва грамотната публика, която може да приложи научния модел, която не е заинтересована да лъуже и която не е получила едни суми под масата и проблема бива решен.
    Нека ги накараме да дебатират публично и открито, а не да се замерят заводно с постинги и статийки.
  • 60 Хаджи Генчо

    18 1 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    Така беше до сега. Хората се управляваха чрез труд и парично възнаграждение. Но това се изчерпи, задлъжнялостта е огромна и ресурсите намалят с огромен темп. Търсят се нови форми на подчинение, не през производство с добавена стойност. Малко биологично задоволено население под пълен контрол е много добър вариант. Чиста планета и съхранение на ресурсите.
  • 61 Милен

    16 0 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    Това, че на богатите им трябват много роби е било вярно досега но с напредъка на технологиите тази им нужда започва да изчезва това се вижда от продължаването на изчезване на доста нископлатени професии и замяната им от някои нови безмислени професии например специалисти по човешки ресурси бума на разни "лози" да не говорим за така наречените инфлуенсъри, блогъри и влогъри. Така,че за богатите повечето хора вече са им в тежест защото им харчат ресурсите които не са безгранични.
  • 62 Край

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    И ваксери и антиваксери ползват лъжливи твърдения за да си доказват тезите. Гнусна и жалка работа. Всеки написал лъжа заслужава тричане.
    Истината е, че е добре да се ваксинират само хората и децата при които ползата от ваксината превишава риска от нея - всички с хипертонии, всички с диабет и сърдечно съдови заболявания и бъбречни и чернодробни недостатъчности.
    Всички над 60 години, всички с болестно затлъстяване е добре да се ваксинират.
    Младите и здрави хора хора ще си покашлят излежат пет-шест дни и ще го преболедуват.
  • 63 Мда

    27 2 Отговор
    А внезапната смърт на атлети и зачестили случаи на деца и тийнейджъри със сърдечен удар е просто съвпадение с започването на масовата "ваксинация" с генния препарат нали "факти"?

    Коментиран от #88

  • 64 д-р Уотcън

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Руски вестник":

    Отношението към вакcините няма връзка c политичеcки визии ! Тъпите щатcки пропаганди и турcки cапунки c които е пълна главата ти cа те подхлъзнали !
  • 65 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    11 1 Отговор
    ще се види чак след настъпване на половата зрялост!!!
  • 66 факт

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Фин":

    детето ти ако попадне в ифекциозна други песни ще пееш
  • 67 Опорка

    20 0 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    Това е най-тъпата ви опорка. Вече е ясно че на най-богатите не им трябват пари защото могат да си ги напечатат когато и колкото си поискат. Не им трябват и консуматори защото ресурсите на планетата стават все по-малко, а хората все повече. На елита му трябва само вечна власт и ако може вечен живот.
  • 68 Библията

    17 1 Отговор
    Там е написано всичко.Това което става днес е казано че ще стане и става.Но това трябва да стане защото БОГ е дал правото на ДЯВОЛА да изпробва хората.Трябва да има пресявка на житото от плявата.Тия дето се набодаха да му мислят аз несьм боцкан и няма да го направя .Колкото ми е утредено от Господ толкоз ще живея.

    Коментиран от #80

  • 69 дея

    12 0 Отговор
    позната пометна след ваксинация
  • 70 х1Nх

    19 0 Отговор
    Върви акция за дискедитиране на доц. Мангъров. Акция в стил Държавна сигурност, КГБ. Новите много бързо научиха старите номера....
    ......
    Продължава да не се отговаря на въпроса, защо масово да се ваксинират деца, защо изобщо да се ваксинират след като не боледуват, и ваксинирани и невакснирани са преносители???
    Защо след като ваксините на се ефективни към върлуващия Омикрон да се ваксинират деца???
  • 71 Весела

    1 13 Отговор
    Вие още спорите за и против-аз се ваксинирах и изобщо не ми пука,благодаря на Бог добре съм,ваксинирах се и против грип.Не светя в тъмното и не си говоря с Бил Гейтс.
    Много близка баба на 91 с болно сърце и кръвно ваксинирана изкара Ковид 2 седмици страхотна кашлица и отпадналост почти не се хранеше но се размина с пневмонията и вече е чиста от вируса.Явно ваксините помагат да се прескочи трапа.За мен това е достатъчно!
    Друг близък мой ваксиниран със болестно затлъстяване,диабет и кръвно ваксиниран разбра че е заразен когато си направи PCR за пътуване,но не разви никакви симптоми.В Англия 150 Хил на ден заразени и само 59 починали а преди година умираха по 1000 на ден.Това са фактите и те доказват че ваксината предпазва от смърт и тежко протичане!

    Коментиран от #74, #75

  • 72 Ваксиниран

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Не си прав Кейси . Пишеш като червен антиваксър .
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 хNх

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Весела":

    За над 60-70 препоръчително, силно задължително, за 91 да
    но Тук говорим за децата, защо?
  • 75 Ще си

    15 0 Отговор

    До коментар #71 от "Весела":

    Говорим след две три до пет години макс.Дано не е това което казват много западни учени носители на Нобелови наградии др.Аз сьщо имам мои близки които се ваксинираха сьс по две дози но за третата Бустерна се замислят .Пак казвам дано не излезнат прави западните доктори и професори нашите неги смятам за компетентни.Но сьм сигурен че има нещо гнило вьв тази кампания за ваксиниране .Щом миналото лято на морето даваха по 500лв на персонала да се боцнат.Сега пьк на пенсионерите по 75лв.Много са загрижени за нашто щдраве и това не е добре.
  • 76 Интересно

    3 0 Отговор
    Чудя се дали вече няма нови учебници по вирусология, съобразени с днешните "правилни" съображения? Например, що е то "ваксина"? Какво преподават модерните иновативни професори на студентите си по медицина? Има ли някой от тях тук да ни осведоми или учите за изпитите за януарската сесия? Все още популярно ли е известното:"Първо-не вреди!" ?
  • 77 партиен другар

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    КЕЙЦИ , довечера на партийното събрание ще те критикувам, Другарите от АБВ вече са с нас , Не бива да ги критикуваме,
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ЦарВул

    8 0 Отговор
    Болен съм със странични заболявания!!След втората игла положението ми се влоши защото:получих изтръпване и болки в стъпалата,заболяване на централната нервна система,вкл.очния нерв и периферната нервна система!!Трудно чета книги,още по трудно гледам телевизия и играя на лаптопа!!Посетих в Пловдив всички видове лекари по всички специалности и до сега нищо не откриват,а положението ми се влошава или по точно-ако един ден съм добре на другия ден зле!За това казвам:ПРЕДИ ВАКСИНАЦИЯ ДОБРЕ ОБМИСЛЕТЕ ВСИЧКО,ПИТАЙТЕ И РАЗПИТВАЙТЕ И НЕ ПОДПИСВАЙТЕ ДЕКЛАРАЦИЯ,ЗАЩОТО С НЕЯ СЕ ЗАДЪЛЖАВАТЕ ДА НЕ ТЪРСИТЕ ОТГОВОРНОСТ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ЗА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ ОТ ВАКСИНИТЕ!!!КАК ДА ПРИЕМЕМ НОВИТЕ ВИДОВЕ МИКРОНИ,ДЕЛТИ И Т.Н.ТА Т,ВА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДО КРАЯ НА СВЕТА ИЛИ ДО КАТО ТЕЗИ,КОИТО ПЕЧЕЛЯТ НЕ СЕ ЗАДАВЯТ С ПАРИ И ХВЪРЛЯТ КЪЧА!!АМИ ВЗЕМЕТЕ НАШ КИР/ЛИВ/ЧО С ОБЕЩАНИЕТО ДА ВАКСИНИРАТ 300.000 ЧОВЕКА ЗА ОТРИЦАТЕЛНО ВРЕМЕ!!К,ВО ВИ ГОВОРИ Т,ВА??ЧЕ СИ ЛАПКА КОМИСИОННИ И НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА ХОРАТА "С ГАЙДИТЕ"!,ЗАЩОТО СЕ РАЗБОЛЯВАТ И УМИРАТ И ВАКСИНИРАНИ И ТО НЕ ПО МАЛКО ОТ НЕВАКСИНИРАНИТЕ!!!А МАНГЪРОВ Е СПЕЦИАЛИСТ ВИРОСОЛОГ И НАЙ ДОБРЕ ГИ ЗНАЕ ТЕЗИ РАБОТИ,НО ЯВНО ВЛИЗА В ПРОТИВОРЕЧИЕ НА НЕЧИИ НАШИ И ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ЗА ТОВА ГО И РАЗПЪВАТ КАТО ХРИСТОС НА КРЪСТА!!ТЯ НАШАТА СТАНА КАТО ОНЯ МЛАДОЖЕНЕЦ СЛЕД КАТО СИ ЛЕГНАЛИ С БУЛЯТА И ТЯ НЕ БИЛА КАКТО ТРЕБЕ ТОЙ КАЗАЛ:"НА КОЕ ДА ВЯРВАМ?НА ТЪПАНА ИЛИ НА ХЕЯ СИ"/край на цитата/!!ТОЛКОЗ!!!!!!!!!!!
  • 80 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Библията":

    Библията е думите на Бог към хората. Инструкция как да живеем добре на земята и да запазим духа си за вече живот. Който вярва в Бог - ще живее , макар и да умре ( това са думите на Исус Христос - Исус й рече: Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее;
    и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века. Вярваш ли това? - Еванг. Йоан 11:25,26)
    Тези, които вярват в науката, ще трябва да чакат доказателствата. Но науката често сменя своите открития, като отхвърля едни и предлага други. Думите на Бог са вечни и НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ !
  • 81 Точно

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "точно така е":

    Не ви ли направи впечатление, че докторът от Пфайзер, създателят на ваксината, не се е ваксинирал като първи, а, както обяснява той, чакал реда си? Едновремешните лекари първи са експерементирали върху себе си създадените от тях ваксини. А в сегашната епидемия дори забраниха аутопсиите. Защо? Не бяха ли любопитни учените какво точно става с човешкия организъм след фатална среща с вируса? Не знам сега какво е положението. Вярвам, че е имало и има истински лекари, които, макар и под угроза, търсят истината. Доцент Мангъров може и да греши в някои изводи, вирусът е особен и произходът му не е сигурен, но е добър специалист точно в тази област, и поне се опитва да ни помогне, да ни предупреди, да ни накара да мислим!
  • 82 За съжаление

    5 0 Отговор
    Всичко е добре обмислено. И 100% да се ваксинира светът, вирусът ще остане и най-лесното е да се обвиняват тези, които не вярват във ваксините на големите компании. Истината може да излезе, но много време ще мине. И за децата, и за бременните, и за хората със сериозни заболявания. Важно е адекватното лечение, в самото начало, но при нас поне, то се пренебрегва. А грижите за хронично болните почти отпаднаха, минаха на заден план. Те са и сигурните жертви! Лекарите се уплашиха. Нямат смелостта да кажат какво знаят и какво мислят. Опълчваха се и не се ваксинирваха, но им го наложиха. Така че...бъдете разумни, пазете близките си и се молете имунната ви система да издържи!
  • 83 123

    0 0 Отговор
    Нека Мангъров стане шеф на хирургическо отделение.А ако стане!?????????????

    Коментиран от #84

  • 84 Кокалъ

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "123":

    Ако стане шеф на хирургическото отделение
    какво ще стане със материалите за превръзка
    , материалите за обездвижване, материалите за
    упойване или ще има много, много ЧАЙ!!!???????????
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фин":

    Смяташ, че повечето хора в България са на ниво професор??? А, ти на какво ниво се определяш? Злобата ти е очевидна, за образованието питам!
  • 88 cornholio

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Мда":

    Конспирацията е дълбока а, хаха....
  • 89 незнайко

    0 0 Отговор
    (( При поставени повече от 8 млн. дози ваксини във възрастовата група 5-11 години са наблюдавани общо 11 случая на миокардит, от които 7 вече са излекувани, а 4 са в процес на подобряване. ))Ало, имаме ли толкова деца ??? Ние сме 7 милиона като нация !!!