Last news in Fakti

16 Януари, 2022 14:21 3 343 19

Кардиолог възпя Омикрон в рими, анализира и ефикасността на ваксините

  • кардиолог-
  • омикрон-
  • рими-
  • ваксини-
  • ефикасност

Според световните данни досега, вероятността за хоспитализация от Омикрон е с 70% по-ниска в сравнение с Делта и то независимо от възрастта и придружаващите заболявания, казва лекарят

Кардиолог възпя Омикрон в рими, анализира и ефикасността на ваксините  - 1
Снимка: ФАКТИ

Постоянното циркулиране на информация за COVID-19 и различните му щамове по медиите намери израз не само в различни анализи, но и в стихотворение. Специалистът кардиолог и вътрешни болести д-р Светлозар Сардовски публикува на страницата си в социалната мрежа куплет, посветен на Омикрон.

"НЕВЕРОЯТНО, но ФАКТ....!!!

Простият КОВИД вирус май ни съжали
и ОМИКРОН се появи,
за да се опита да ни спаси,
включително и от опита на високотехнологичният и умен свят
да се самоубие в опита да се спаси....

ОоооМИКРОНе, ти вирус неразумний, но от нас по умний...."

След лиричното отклонение кардиологът публикува и свой анализ на Омикрон, на ваксините срещу пандемията и до колко те реално предпазват от по-усложнено протичане на заразата. Ето и текстът на д-р Сардовски във Фейсбук:

Д-р Сардовски, непритежаващ “документ за учен и за управление на процесите“ (както наскоро се похвали един мой събеседник в БТВ радио на 14/01/22), но разбиращ НАуката и процесите, особено в здравеопазването.....

ИЗВЕСТНОТО ЗА ОМИКРОН ДО МОМЕНТА:

Май ще се окаже, че Омикрон е най-заразният сред респираторните вируси известни досега ( дори по-заразен от най-заразният вирус на морбилите), с почти 100% шанс за заразяване при контакт, но е по-неопасен, като според световните данни досега, вероятността за хоспитализация от него е с 70% по-ниска в сравнение с Делта и то независимо от възрастта и придружаващите заболявания, като само 10% от хоспитализираните (срещу 90% при Делта) имат нужда от кислород, като почти всички от тях са с придр. заболявания. Освен това, естествено придобитият имунитет вкл. и от обикновеният човешки вирус причина за обикновената настинка осигуряват по-надежден и дълготраен имунитет, поради наличие на кръстосана имунореактивност, дължаща се основно на нуоклеокапсид- специфичният Т клетъчен имунитет, т.е. осигурява защита срещу вътрешните протеини на вируса (нуклеокапсида, който е сходен при всички коронавируси), а не срещу S- протеина, който е заложен като мишена в сегашните ваксини и е очаквано е най-бързо изменчивата част и различна при различните вируси. Тези данни за кръстосаната реактивност са известни още в началото на Ковид инфекцията преди 2 год и интересно защо не са използвани за създаването на ваксина с мишена нуклеокапсида след като всеки имунолог в света знае (или би трябвало) че имунитета с/у S-протеина не е надежден, което и бе демонстрирано в световен мащаб...Наистина МНОГО СТРАННО....Всъщност китайската ваксина е с цял инактивиран вирус, но не дава очакваният добър Т кл. имунитет. Моноклоналните Ат като лечение, не действат с/у Омикрон. Като че ли и и при Омикрона ваксините намаляват риска от усложнено протичане, така че високорисковите хора е по-добре да са ваксинирани, друг е въпросът че трябват по-ефикасни ваксини и трябва да се работи в тази посока.....


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 30 Отговор
    Този е по луд и от Витанов.

    Коментиран от #3

  • 2 Делю Хайдутин

    13 24 Отговор
    Щом не се ходи в болница,защо в Европа са пълни?
  • 3 Не точно луд

    12 21 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Жаден е за слава. Такива простотии бълва във фейса за едното внимание. Лекуват го с пълна липса на лайкове.
  • 4 Отряд К 19

    12 8 Отговор
    Оооо НЕ,това не го прочетох цялото,идват ми в повече ковид лизачите

    Коментиран от #12

  • 5 ТаУмВзе

    9 7 Отговор
    Изписал си е по убавия Морфин и го е избило на поезия! Имаш ли Щам бе? Имаш ли какво има в т.нар. Вакса? Нямаш!
  • 6 Механик

    16 2 Отговор
    Преди седмица, някаква лелка беше написала ода за Кирцата. Тая заран тук имаше друга ода за него, но написана от друга бабушкера. Сега пък ей го и тоя.
    Както казах и сутринта- шилето си е шиле. То няма възраст и образователен ценз. Не се влияе от никого и нищо. Единственото, което го вменява е телевизора.
    Щилето е очаровано от телевизора. То не може без него. То си плаща месечна такса, за да бъде облъчвано. Всяка година си купува нов и по-голям телевизор, защото телевизията е важна за него. За тлевизия, шилето не пести пари. Парно спира, от храна се лишава, но шилето трябва да има по-модерен 4К, 6Г, Фул Дигитал, смарт телевизор от шилето, което живее в отсрещната кошара.

    Коментиран от #10

  • 7 Браво на Джокович

    24 0 Отговор
    Скоро ваксинираните ще трябва да се инжектират с Антидот за да се изчисти от съставките които съдържат в ваксините.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Киро Шпека

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Браво на Джокович":

    Късно е вече. НЕЩОТО си е свършило работата в организма, необратимо.
  • 9 Ханс

    1 6 Отговор
    Какъв тъпак
  • 10 ШЕФЕ,ЗАМАЯ МИ СЕ😫

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    ЧАТ ПАТ ПРОВЕТРЯВАЙ РАБОТИЛНИЦАТА....
  • 11 ТИ ОТ ТИБЕТ ЛИ

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Браво на Джокович":

    ПИШЕШ,БЯ НА МЪХОВЕ И ЛИШЕИ ЛИ СИ😚

    Коментиран от #16

  • 12 прост шоп

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Отряд К 19":

    А бе вие четете ли или по инерция коментирате! Човекът ви казва, че естественият имунитет, вкл след обикновена настинка, е по-добър от тъпите ваксини! И че ваксините срещу ковид са по принцип на грешна основа , защото са насочени към S- протеина, който най-много мутира. Че при Микрона нуждата от кислород е 10% срещу 90% при хоспитализираните.
  • 13 ха ха

    12 0 Отговор
    Докторе, искаш да кажеш с думи прости за ваксините: "Получавате 2-3 месеца сигурност, че с много голяма вероятност няма да се разболеете от нещо, към което оргнизмът ви може да има своя защита. Получавате това само срещу малък риск от миокардит и други усложнения. Като бонус от правителствата получавате гаранции, че няма да ви ограничават правата както на всички отказали да играят по свирката на лобистите."
  • 14 Рецензия

    0 9 Отговор
    Претенциозна посредственост.

    Коментиран от #15

  • 15 Rock

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Рецензия":

    Точно обратното! Казал е истината! Отделно много,, поети,, могат да му завиждат- чела съм много глупави стихов и неиздържани като литература.

    Коментиран от #17

  • 16 А ти пък

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ТИ ОТ ТИБЕТ ЛИ":

    си ...би. лайката
  • 17 От рецензията

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Rock":

    Нямам предвид смисъла, а формата. Такова тромаво и неумело стихоплетство компрометира истината.

    Коментиран от #18

  • 18 Rock

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "От рецензията":

    Той не е Шекспир- това за тромавостта. А в кой пасаж виждаш неистина? Първите течности бяха създадени за 4 месеца и бяха за първите щамове. За две години щамовете изредиха цялата гръцка азбука а все още ни пробутват старите течности и не могат нито да ги усъвършенстват- нито да създадат новал Явно новата ще е когато всичкия този ужас приключи - и ще приключи- вирусът щом мутира- значи умира.Затова го приравниха с грипа.

    Коментиран от #19

  • 19 От рецензията

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Rock":

    Така и не разбрах каква неистина съм видял. И къде точно съм написал “Това е неистина”?
    А като не е Шекспир, да не прави напразни напъни да се извиси над жанра.
    Иначе, уважаема колежке по форум, написаното от Вас след непонятния въпрос къде съм видял неистини, напълно съвпада с моите виждания. Аз дори бих го изразил доста по-радикално.