Last news in Fakti

21 Януари, 2022 16:37 18 328 9

Тази напитка може да спаси черния ви дроб

  • черен дроб-
  • напитка-
  • кафе

Обикновено не се проявяват симптоми в ранните стадии на заболяване

Тази напитка може да спаси черния ви дроб - 1
Снимка: shutterstock

Черният дроб е "мълчалив" орган, при който обикновено не се проявяват симптоми в ранните стадии, ако има проблем с него.

Мазните храни, излишните рафинирани въглехидрати, прекомерната консумация на фруктоза са потенциални „убийци“ на този най-важен орган.

Според диетолога Кортни Д'Анджело обаче има една напитка, която може да помогне в това да се предотврати унищожението на черния дроб.

Става въпрос за натуралното, висококачествено кафе. Пиенето на кафе, както отбелязва специалистът, по някакъв начин намалява риска от развитие на цироза и мастна хепатоза.

„Кафето може да намали количеството мазнини, съхранявани в черния дроб и да увеличи количеството на защитните антиоксиданти. Това помага да се предотврати увреждането на клетките“, каза диетологът.

В допълнение, кафето може да предотврати образуването на цикатрикси (белези) на чернодробната тъкан, което може да намали риска от цироза.

Д'Анджело подчертава, че говорим за черно натурално кафе без никакви добавки и подсладители.

Пиенето на 3-4 чаши кафе на ден намалява риска от развитие на хронично чернодробно заболяване с 20%. Това е документирано чрез проучване, което е разгледало отделно разтворимо кафе, смляно кафе и кафе без кофеин, пише сайтът zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    7 1 Отговор
    Решението за проблеми с черния дроб и подагра е билката бухалковиден плавун.
  • 2 Стоян Александров

    10 3 Отговор
    Мисироци напитка така ли вече се пише ??? Дааааа ние сме в НАТО....и за това е така нали ? Разбрах, разбрах

    Коментиран от #5

  • 3 КоНе

    6 0 Отговор
    Какво е папитка? Мързане, същото като бързане ли е?

    Коментиран от #7

  • 4 Miroslav Rusinov

    11 0 Отговор
    Мало умни както винаги
  • 5 Е миии

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    От fакти толкоз ;)))
  • 6 Грульо

    6 1 Отговор
    Тез положителни ефекти не са ли зарди водата в кафето? Трябва да пробват само с кафе на прах и зърна, за да няма съмнения. :D
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 НАТО ВЕЦ

    4 0 Отговор
    Миленче, другия път, като ползваш Гугъл преводача, погледни как го е превел, щото ставате за смях. Папитка е "опит" да направиш нещо на руски, но се пише "попитка" 😏
  • 9 Доктора

    11 1 Отговор
    Тоа пък 3-4 чаши, стига пишете глупости на хората. Има такива дето вярват на такива статии. Без да преувеличавам, след като спрях кафето и ми мина абстиненция та изразена в главоболие 4-5 дни, се чувствам много, много добре! 3-4 чаши...алоуу