Last news in Fakti

28 Януари, 2022 06:41 2 212 22

Доц. Любомир Киров: Има заразени повторно, но тази вълна преминава по-леко

  • доцент любомир киров-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • мерки

Лекарствата, които ще дойдат, няма да са толкова много, че да стигнат за всички, заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари

Доц. Любомир Киров: Има заразени повторно, но тази вълна преминава по-леко - 1
Снимка: БГНЕС

"Заразените пациенти се увеличиха. Хубавото на тази вълна е, че по-леко преминава и по-малко хора имат необходимост да влизат в болница. Има и такива, които са преболедували и пак се заразяват. Има и такива, които са ваксинирани, но те са доста по-рано ваксинирани".

Това заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров в студиото на "Денят ON AIR".

Неговото мнение е, че ваксината не защитава на 100%. Тя предпазва да не се заразиш, но ако се заразиш, инфекцията преминава по-леко.

"Не трябва да се оставяме на страховете, които често са излишни. Страничните ефекти са много малко в световен мащаб, които преминават за няколко дни с болнично лечение. Българите гледаме на нещата като зрители, все едно това не се случва с нас. Маските не се носят по правилен начин", посочи доц. Любомир Киров пред Bulgaria ON AIR.

Неговата прогноза е оптимистична и вероятно до 2-3 месеца това ще отшуми и после може би през втората половина на годината или към ранна есен, ще се появи Омикрон 2, който ще е още по-заразен и след това ще влезем в една ендемия, каквато е например сезонният грип.

"Ще се стигне до такива ваксини, както при грипа, които се актуализират ежегодно и действието им ще бъде вероятно за около 1 година, година и половина. Това, което ме притеснява, е, че активността ще бъде такава, каквато е при грипа, почти никаква", коментира гостът.

И заключи, че лекарствата, които ще дойдат, няма да са толкова много, че да стигнат за всички.

"Редно е ние да ги изписваме, защото те трябва да се прилагат от първия ден на оплакванията или от момента, в който е доказано заболяването. Те са за домашно лечение", завърши доцентът.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Повторно заразените.

    4 3 Отговор
    Имат ли фюнерал полиси?че много не им остава да живеят!
  • 2 Доктор

    19 1 Отговор
    Стига с това "ЩЕ" !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И ти ли Бруте?

    23 3 Отговор
    И тоя се е продал. Силите на злото с пореден похват за набождането и репресия на масите.
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    33 2 Отговор
    Кирчо да ги ваксинира, той и без това нищо друго не прави.....ваксинации, Македония, пак ваксинация, пак Македония, чат-пат в Брюксел, а цените растат ли, растат.....
  • 6 Def

    25 0 Отговор
    Познавам ваксинирани, но повторно заразени. Поне така показваха тестове.
    Всичко е такава измама....
  • 7 Фактите

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джок Съдбата":

    друго показват, но ти слагай бустера.
  • 8 Къде

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джок Съдбата":

    си бе "СЪДБАТА" ?
  • 9 джоко,

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джок Съдбата":

    ти ли си днеска днеска дежурен?
  • 10 Дааааааа,

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Джок Съдбата":

    дежурен си. Само цъкаш минусчета, защото е голяма празнина между ушите ти. Няма по - голямо падение от сороснягите.
  • 11 Илачев

    22 1 Отговор
    Имаше един доктор,шеф на софиска болница,отричаше тези проклети ваксини.Защо не му давате гласност,а все на такива продажни послушковци се дава да блякат?Мерзост!
  • 12 БустерЪт

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джок Съдбата":

    Има повторно починали. Един умря от страх и си наби 3 дози- и после почина внезапно.

    Коментиран от #14

  • 13 Доц Киров, Поредната Врачка!! Същато

    12 1 Отговор
    Могат да го кажат и бабите на Пазара!! Може това, ако се случи онова, може да вали, но може и да не вали!! Врачки!!
  • 14 Буха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "БустерЪт":

    Има повторно починали защото много се увеличи броят на повторно неизлекуваните.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мамул

    11 0 Отговор
    Пак се заигра с лекото протичане от ваксинирани. Още при първият ухански вариант се каза че 80% го карат безсимптомно или леко. И ги ваксинирате евентуално да го изкарат леко? Чак на третата доза! Как лъжата става истина, макар и да не става.

    Коментиран от #21

  • 19 Лесно е

    9 0 Отговор
    Ваксината беше панацея. Ваксинирайте се за да не се заразити и да не боледувате. Сега вече ваксинираните ще се заразят но ще го изкарат по леко.
    Познавам доста хора изкарали Омикрон за три дни без три ваксини.
    Няма доказателства за това което говорите.
  • 20 Лекувайте, лекари!

    8 1 Отговор
    Първо лечението, след това ваксината. Личните лекари да застанат на мястото си. Ако от първия ден поемат пациента си и го лекуват адекватно, като наблюдават състоянието му, няма да се стига до болници!
  • 21 Ами ...

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мамул":

    Няма "безсимптомно" боледуване. Щом човека се чувства добре и няма оплаквания, значи е здрав. Това "безсимптомно" боледуване го измислиха, за да си докажат някой учЕни несъстоятелните тези. Дал положителен тест, но нищо му няма. Значи е безсимтомно болен. Щото теста е положителен. Е, създателя на технологията PCR нееднократно е казвал, че тя НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО ДИАГНОСТИЧНО СРЕДСТВО. Но това са подробности. Безсимтомен ще да е. 😀 Има нещо по-лошо. Подмени се разбирането за здрав човек. Сега един човек, който се чувства добре, не може да каже "здрав съм". Трябва да си направи тестове, да бъде СЕРТИФИЦИРАН. Т.е. вече някой друг казва, дали сме здрави или не. Някоя бяла престилка. И естествено всички станаха болни, за да бъдат "лекувани", дори когато нямат нужда от това. Доходоносно е да се "лекуват" здравите. 😀
  • 22 Гост

    2 1 Отговор
    "Има и такива, които са ваксинирани, но те са доста по-рано ваксинирани".
    Лъжец! Съпругата ми е ваксана преди по-малко от 2 меца, боледувала преди повече от година и..... Отново го изкара, доказано с писиар! А дъщеря ми неваксана, с хиляди антитела, незнайно кога заразена, защото никога не е боледувала или имала положителен тест, постоянно контакта сега с жена ми, въобще не боледува... Дрънкате пълни глупости, за които ви плащат, 2 години вече никакви изследвания не правите и абсолютно нищо не знаете за този вирус!?