Last news in Fakti

31 Януари, 2022 09:04 4 134 34

Д-р Миндов: При Омикрон нещата са като лек грип - хрема и дразнене в гърлото 2 дни и приключва

  • георги миндов-
  • омикрон-
  • лек грип-
  • хрема

Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от COVID, казва председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари

Д-р Миндов: При Омикрон нещата са като лек грип - хрема и дразнене в гърлото 2 дни и приключва  - 1
Снимка: БНТ

"Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от COVID. Голяма част от хората не искат да се регистрират, голяма част от родителите не желаят да изследват децата си. При Омикрон заболяването протича по-леко като лек грип - хрема и дразнене в гърлото 2 дни и се приключва. В България е по-тежко, защото поради ниското ваксинационно ниво циркулират и другите щамове като Делта и най-стария щам Алфа, имам пациент, който миналата седмица загуби мирис и вкус, което категорично не е Омикрон", заяви в "Денят започва" д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

По думите му според математиците реално болните от коронавирус в страната трябва да се умножат от 3 до 5 пъти. Д-р Георги Миндов допълни, че старите варианти имат 2 пъти по-голяма склонност към усложнения, хоспитализации и тежко протичане.

"На кантар сме за преобладаване между Омикрон и Делта, да не си правим шега. Лекарите са на предела на силите си, около 50-60 активни случая наблюдава всеки общопрактикуващ лекар. Бустерни дози се слагат предимно, има ваксини, но има такива, на които годността изтича януари и февруари", добави д-р Георги Миндов. Според него лекарствата за COVID са голямата надежда след ваксините. Д-р Георги Миндов поясни, че в момента COVID зоните са неработещи и уточни, че зелените сертификати трябва да отпаднат само ако са премахнати в цяла Европа. Засега не се обсъжда увеличаване на потребителската такса, каза още д-р Георги Миндов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    62 5 Отговор
    А при модерна и файзер може да се появят тромбози, миокардити и невродегенеративни заболявания. Затова в Япония ги шкартират.

    Коментиран от #3

  • 2 Лост

    35 2 Отговор
    Тези дни го изкарах, но няма да ходя да си вадя сертификат.

    Коментиран от #21, #23

  • 3 Интересно

    14 12 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Само питам с какво са ваксинирани с поне 2 дози 79% от японците ?

    Коментиран от #5

  • 4 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    12 0 Отговор
    Прочетохте ли ❓
  • 5 Госあ

    38 4 Отговор

    До коментар #3 от "Интересно":

    Да, ваксинираха се ударно, но случаите тръгнаха нагоре и се отчетоха много странични ефекти и смъртни случаи. След като провериха съдържанието на модерна върнаха над 140 млн дози и прекратиха договора, а миналия месец върнаха на файзер 130 млн дози. Освен това, абсолютно никой не говори за бустери и здравните власти съветват непълнолетни да не бъдат ваксинирани, тъй като риска е голям. Сега са поръчали протеинова ваксина, да видим колко ще я използват и нея.

    Коментиран от #12, #22

  • 6 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    39 2 Отговор
    При Омикрон нещата са като лек грип - хрема и дразнене в гърлото 2 дни и приключва‼️‼️‼️‼️ Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от COVID‼️‼️‼️‼️ казва го 🤔🤔🤔 председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #15

  • 7 с антибиотици

    34 4 Отговор
    "Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от COVID.." - Вие за нищо нямате протокол, докторе! И лекувате "индивидуално"! Т.е. - както дойде! Затова смъртността в България е в пъти по-висока дори от в Африка!
  • 8 Госあ

    24 0 Отговор
    В целия еврокоптор няма протокол за лечение. Затова разликата между Германия и Южна Корея или Япония в смъртността от вируса на промил е около 40 пъти.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Псевдоним

    29 1 Отговор
    А при зеленият сертификат нещата са като тежка форма на корупция.
  • 12 Нагоре?

    3 20 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Японците са 20 пъти повече хора от нас и имат 2 пъти по малко смъртни случаи. А ходят с маски от десетилетия.

    Коментиран от #14

  • 13 Зелен сегрегат

    42 0 Отговор
    "като лек грип - хрема и дразнене в гърлото 2 дни и се приключва" Нужно ли е заради това да тормозят хората с карантини, зелени сегрегати и експерименти с имунните им системи??? Долу Зеления сегрегат!
  • 14 Госあ

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нагоре?":

    Това е факт. Затова всъщност Япония беше една от най либералните държави относно мерките. С изключение на гранично-пропусквателния режим и Олимпиадата, разбира се. Добре е да се отбележи също, че на Олимпиадата в Токио изисквания за ваксини от спортистите - нямаше.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Докторе💪🏻😀😉

    14 0 Отговор
    Напомни го на ваксинясълите 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 17 Курд Околянов

    27 0 Отговор
    Омикрон ще продължава да е страшен, защото в миналия ни парламент гласуваха 10 млн. лева за закупуване на ваксини и 15 млн. лева за пропаганда /пиар, разяснителна кампания/ на ваксините. Даже Карадайъ изрази учудване от парламентарната трибуна. А всички, които по медиите правят пропагандата, са отлично заплатени с тия пари. Но Франция е с над 80% ваксинирани и е в нова вълна, и платената пропаганда не върши работа, но парите пак са усвоени.
  • 18 Бг история

    4 5 Отговор
    Малко послъгва,аз го изкарах миналата седмица и трябва да ви кажа че 4-5дена си бях на легло с температура, болки в ставите, болки в гърлото и т.н.

    Коментиран от #19, #31

  • 19 Лост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бг история":

    Апетит имаше ли? Аз имах много голям апетит.

    Коментиран от #25

  • 20 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "Копипасте":

    ПЛАНдемията вече не става за "Торбалан" ‼️Народите прогледнаха! Сега фарМАФИЯТА планира оттеглянето си ! Без да бъде уличена ! А докато вървеше пушилката- един компютържия стана ....... НАЙ-ЕДРИЯ частен земевладелец в САЩ ‼️‼️‼️‼️ случайно ли 🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #24, #34

  • 21 газо

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Бе най-добре си тръгни на работа, да натръшкаш един болюк народ, за да си напълно щастлив!
  • 22 Възраждане

    1 12 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    В Япония вече не останаха живи, всички умряха от миокарди и неврологични усложнения от ваксата!!! Това е причината да спрат да се боцкат и да започнат да пият белина! Пиеш белина и си безсмъртен! Белината лекува всичко! Шише белина и бяга докторът от теб! Коце президент! Поздрав за всички фенове на Възраждане с кючека 1000 пъти!!!
  • 23 Бг история

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Няма нужда да ходиш никъде просто го изтегли
  • 24 Копипасте

    13 0 Отговор

    До коментар #20 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Ама пък такава търговия се развъртя?! На мен лампата започна да ми присветква още април 2020г.! Тогава Мутафчийски като шеф на НОЩ летя до Милано за ден или два и си долетя! Другите от самолета в карантина за 14 дни както беше тогава, а той на другия ден още /ни лук яло, ни на лук мирише/ цъфна в заседателната зала на Министерския съвет пред всички ТВ мисирки! А до него Кунчев /без маска/ казваше да носим маски в закрити помещения! Та така!
  • 25 Бг история

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Лост":

    Чак много не съм имал,4кг.свалих
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Лесно е

    7 1 Отговор
    Обърнете се към проф. Ботев той ще ви предложи протоколи за лечение. Многократно алармира че МЗ и българското здравеопазване не обръща внимание на предложенията му. Той е извикан в Турция в специална клиника за лечение на Ковид-болни.

    Коментиран от #30

  • 29 селтак

    3 0 Отговор
    Aбе,Пухи Илиев къде е? Да ни озари светлината на цивилизацията,па и да ни просветли кво се случва в Канада! Щото един приятел пита та и я такова!
  • 30 селтак

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Лесно е":

    Ми нищо чудно и да иде да работи там! Щото ние си имаме предостатъчно капацитети,тва Кантара,тва Мутафа,тва Кунч ехеее на зад са с материала турците!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ами ...

    6 1 Отговор
    Едно време му казвахме настинка. 😀
  • 33 Матей преображенски

    4 2 Отговор
    Ковид-мошенгията трябва незабавно да се прекрати и да се търси строга отговорност на замесените в тая измама и фашистки терор.И това ще стане един ден,ще се търси отговорност най-много за насилственото натрапване на скапаните им ваксини и зверския натиск за зелени сертификати.Много хора ще боледуват дълги години от ковид,защото са посегнали на тия псевдо-ваксини и са загубили възможността да придобият естествен имунитет.Ще има още вълни,и то преобладаващо на ваксинирани,неваксинираните фактически трябва да бъдат обявени за неподатливи и да имат привилегии , а не както е сега изопачено.
  • 34 Тра-ла-ла

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Не само в САЩ! Скоро идва и в Турция да купува земи, а и у нас не е много ясно кой изкупува.