Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 13:52 3 218 30

Проф. Огнян Кунчев: Коронавирусът приключва през месец май

  • огнян кунчев-
  • коронавирус-
  • проф. огнян кунчев

2 млн. души са преболедували от Омикрон, посочва математикът

"Прогнозата от 70 хиляди заразени на ден ни се разминава, защото направихме прогноза. Бяха взети мерки. Все още има материал за вируса. Сметките, които сме направили дотук, показват, че имаме преболедували не повече от 2 милиона от Омикрон", каза математикът от БАН проф. Огнян Кунчев в "България сутрин".

"Ще има пак покачване след 10-15 дни. Зависи какво ще бъде поведението на правителството. Ако махнем "зеления сертификат" и децата тръгнат на училище, той ще се вдигне много. Значи трябва да задържим определени мерки. Пак очакваме най-малко 10 хиляди души заразени за ден", подчерта проф. Кунчев пред Bulgaria ON AIR.

Математикът заяви, че ще се наложи да има ограничителни мерки. Той коментира, че не би препоръчал махането на "зеления сертификат".

"Омикрон лесно се кара от повечето хора, но има малцина, от които се кара трудно. Ние имаме средна смъртност 70-80 души на ден, която е много голяма. Не мога да бъда оптимист. Трябва да ограничаваме броя на заразените. Ние имаме много голям брой на скрито заразени. Като ограничаваме заразените и скрито заразените, ние се справяме и със смъртността", изтъкна проф. Кунчев.

Математикът обърна внимание, че трябва да се носят маски, защото са голям ограничителен фактор за разпространението на вируса.

"Затихване гарантирам на 100% през май месец. През топлите месеци е гарантирано. Но преди това няма гаранция. Ако не се ограничаваме, ще поддържаме тези нива на висок брой заразени", поясни гостът.

"Младите хора трябва да са по-внимателни, когато общуват с възрастни хора. Сложете си маската. Носиш маска, за да не заразиш другите. Това е колективно поведение", подчерта проф. Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    72 8 Отговор
    През Май май и вие ще приключите в Затвора!?
  • 2 Пенчо ахмака

    71 4 Отговор
    Тоес лятото вируса излиза във ваканция. Да може туристическият бранш да не плаче прекалено много и да не вдигат протести. Наесен със старата песен на нов глас 5 6 7 вълна.
  • 3 За овце

    76 5 Отговор
    Днес си записах час за математик. Много са заети.
  • 4 Идва края

    64 4 Отговор
    На всички вас които всеки ден ни облъчвахте и всявахте паника сред населението! Май месец всички книжни плъхове се прибирате пак по дупките от които излязохте и никои няма да се сети за вас!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хипократ

    54 3 Отговор
    Единият Кунчев - доктор, нагнетява напрежение, другия - математик от БАН, прафесар. Няма спасение, или ние тях, или те нас !
  • 7 нннн

    53 4 Отговор
    Едно си баба знае, едно си бае. Koвидфашиcтите само дърво ги оправя. Доброволно няма да махнат ЗС.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Копипасте

    46 0 Отговор
    "Прогнозата от 70 хиляди заразени на ден ни се разминава, защото направихме прогноза."
    Това е поредния бисер-трепач от математик! Козлобрадия пък пусна глигана през люцерната, което също е в топ 5 на класацията! Това което този Кунчев каза в средата на януари беше за 70 000 заболели! Безспорно като математик не прави разлика между заразен и заболял! Така е когато математиците се правят на това, което не са и никога няма да бъдат!
  • 10 ПЕНКО

    34 2 Отговор
    СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ -ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ НА ПРОСТИТЕ ФЕСЪРИ ОТ БАН - СА НА НИВОТО НА ТЕЗИ - НА ДЕТСКА УЧИТЕЛКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???
  • 11 00014

    22 1 Отговор
    Поглед на изтърван .....
  • 12 ЗЕЛЕНИЯ сертификат

    0 26 Отговор
    Спаси българия☝
  • 13 МнениЕ

    16 1 Отговор
    Дано да приключи този пустиняк, че да си работим и живеем нормално!
  • 14 Антифашист

    33 2 Отговор
    Махайте зеления сегрегат или се махайте!
    И стига всявахте паника. Вие убихте повече хора от вируса!
  • 15 коментар

    27 0 Отговор
    На какво основание този "математик професор" отново е поканен да коменира. Нито една от прогнозите не се случи. След такъв ОГРОМЕН РЕЗИЛ как има очи да се показва още ? Какви са тези прогнози заради които тази бройка не се случи? Или сега лъже или преди е лъгал. Ако прогнозаа е била направена да се намали бройката, от къде идва това число от 70000 и защо не е дал по-ниската бройка която е сега в действителност? Тези математици си измислят повече от лъжлива врачка.

    Коментиран от #17

  • 16 оня

    15 1 Отговор
    Докато математици дават акъли ще сме на това дередже:)) През соца си имаше образование, медицина, чиста храна ....................... и най вече спокойствие:))
  • 17 Мислещ

    22 1 Отговор

    До коментар #15 от "коментар":

    И в двата случая лъже. Преди - за 70-те хиляди, сега за това, че прогнозата не се е сбъднала заради серификата и другите безумни мерки. Както и за броя починали - всички знаем, че това е общият брой починали в болница с положителен тест (Който сам по себе си е пълна измама), от всички възможни болести, не само ковид.

    Ами то май не остана нищо, за което да не лъже.
  • 18 Огнян Кунчев! Поредната Врачка!!

    12 1 Отговор
    Как разбра, на какво гледаш?
  • 19 ГЕРБ=БСП=ДПС

    11 0 Отговор
    "Прогнозата от 70 хиляди заразени на ден ни се разминава, защото..."

    Защото математиците, не можете да правите сложни дългосрочни прогнози. Тъй като не знаете всички фактори и има множество неизвестни в уравненията. Можете да правите елементарни краткосрочни прогнози 1-2 седмици напред. Като направите проста графика 2-3 седмици назад свържете точките с линийка и химикалка. И на тази графика виждате горе долу къде ще са точките в следващите 1-2 седмици.
  • 20 AlienMind

    10 1 Отговор
    Няма страшно ще ви дадат да си отдъхните малко, и след две годинки пак ще има подаръци за всички от сърце! Я еболка, я някое спинче, коронавирусчетата сега са на мода( птичи,свински,прилепски и.тн) Сега на почивката могат да спретнат някоя войничка за разнообразие( Американчетата от доста време ръчкат с пръчка тлеещото напрежение между Русия и Украйна) Абе като цяло човешкият свят върви към своя неизбежен завършек, за да се възроди от пепелта още по малформиран и жесток! Със всяка следваща технократска цивилизация нещата ще са все по-зле!
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор
    Хахахаха,ама сте жалки!!!Наглоста ви няма спирачка!!!Едно време такива,като него са ги биували,а сега щом говорят в правата насока им дават тв да се изакат!голямо ла..но е тоя!Днес има 1539 нови случаи,а пред сзо на 100000 не сме паднали от вчера.стоим на 1372/100000....Смъртноста е такава лъжа,че край няма.Ако такива,като тоя я натъкмяват.........
  • 22 Hoho Boho

    9 0 Отговор
    "Прогнозата от 70 хиляди заразени на ден ни се разминава, защото направихме прогноза."

    Прогнозата от 70 хиляди заразени на ден НЕ СЕ СБЪДНА, защото направихме прогноза.

    НАГЛОСТ И ПРОСТОТИЯ НА ЕДНО МЯСТО
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ВЪН

    4 1 Отговор
    САМО ТОВА ИСКАМЕ ОТ ПР0СТЬ0 КИР0:
    ОСТАВКА, ЧЕРЕН ПЕЧАТ И ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ЗА КАНАДА! нищо повече не щем, но и нищо по-малко..
    Може да вземе и сянката си КОК0Р40
  • 25 хNх

    0 1 Отговор
    Гешев спиш ли?
    Отдавна трябваше да си ги дал на съд!?
  • 26 Тъжно

    1 1 Отговор
    Математиците станаха лекари, а лекарите не знаят как да лекуват, няма единен протокол в страната, тъпчат болните с отрови, а условията в болниците на много места са трагични. Големите пари се лапат от частни болници и тарикати лекари. Погледнете протоколите в Западна Европа, вижте какво правят хората...на светлинни години сме. Пробито здравеопазване. После защо умираме.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Име

    0 0 Отговор
    Маг Кунч гледа в кристалната топка. Няма такива празноглави бостански плашила.