Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 17:00 1 284 6

Сербезова посети Центъра за спешна помощ в София

  • асена сербезова-
  • център за спешна помощ-
  • спешна помощ-
  • хеликоптери

По линия на Националния план за възстановяване и устойчивост България предвижда да закупи 5 хеликоптера

Сербезова посети Центъра за спешна помощ в София - 1
Снимка: МЗ

Необходимите промени в системата на спешната медицинска помощ обсъди здравният министър проф. Асена Сербезова с директора на ЦСМП - София д-р Георги Гелев при посещението си в Центъра в понеделник. Това съобщи пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Двамата разговаряха за действията на здравното министерство по организация на спешната медицинска помощ по въздух. По линия на Националния план за възстановяване и устойчивост България предвижда да закупи 5 хеликоптера, които ще се използват за транспортиране на пациенти със спешни състояния. Още един хеликоптер ще бъде осигурен по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г.

При посещението си в Районния координационен център към ЦСМП - София министър Сербезова разговаря със служителите относно логистиката на пациентите в София и областта и механизма за проверка на свободните болнични легла.

В края на месеца представители на българското здравно министерство, в т.ч. и на ЦСМП, ще посетят Истанбул и Анкара, където на място ще се запознаят с организацията на спешната медицинска помощ в Р Турция. Целта е обмяна на опит и добри практики, които да бъдат адаптирани у нас.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    10 0 Отговор
    Сербезова да понаминава без предупреждение из болниците в страната да види в какво мизерно състояние са!
  • 2 др Гей Билтс

    8 0 Отговор
    Какво има да посещава тези сатанисти в Спешна. Държат клетниците пенсионери по 20ч, докато фалшифицират ПЦР и не ги заточат в Ковид интензивно, обречени на гладна смърт. Ужасът приключва след 10 дни, когато изтече пътеката, а умъртвените са в затворен ковчег, за да не гледат близките, че са останали кожа и кости.
  • 3 Рошко

    11 0 Отговор
    Гуспожата и пожелавам да я приемат в някоя общинска болница, но като обикновена гражданка която е бачакала за 700 кинта на месец с две три деца, та да усети реалността

    Коментиран от #4

  • 4 Аз пък

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    ... ще и дам кураж!!! Да не обръща внимание на всякакви "капацитети" искащи с вълшебна пръчица да стане всичко!!!
  • 5 Красимир Петров

    3 0 Отговор
    И тази е слуга на бялата мафия.
  • 6 dexter

    3 0 Отговор
    Промяната в спешна или бърза помощ трябва да започне с уволнението на д-р Георги Гелев!