Last news in Fakti

4 Март, 2022 12:44 2 475 2

Тези храни пазят от опасни мазнини в корема

  • висцерални мазнини-
  • подкожни мазнини-
  • опасни-
  • храни

Висцералната мастна тъкан се намира около органите, включително стомаха, черния дроб и червата

Тези храни пазят от опасни мазнини в корема - 1
Снимка: Shutterstock

В тялото ни има различни видове мазнини – подкожни и висцерални. Подкожната мазнина е слой мазнини точно под кожата и като цяло не представлява огромен риск за здравето.

Висцералната мазнина (висцерална мастна тъкан) обаче е тип мазнина, която се намира около органите, включително стомаха, черния дроб и червата.

Смята се за най-опасния вид отлагане на мазнини за здравето. Установено е, че висцералната мазнина освобождава ретинол-свързващ протеин 4, който повишава инсулиновата резистентност, свързана с развитието на глюкозна непоносимост и диабет тип 2.

Освен това значителните му натрупвания върху корема са свързани с появата на рак на гърдата, рак на ректума, сърдечно-съдови заболявания и деменция.

Експертите са посочили три прости продукта, които помагат срещу натрупването на висцерални мазнини на корема.

Яйца

Те са отличен източник на протеини, който помага за предотвратяване на глада и ограничаване на преяждането.

Според едно проучване, което сравнява ефектите от яденето на яйца за закуска с гевреци с подобни калории станало ясно от резултатите, че хората, които са яли две яйца на закуска и са следили общата си диета, са загубили 65 процента повече тегло и са намалили размера на талията си с 34 процента повече от тези, които са яли гевреци.

Хумус

Хората, които редовно консумират хумус, са склонни да имат стройна талия. Учените изчисляват, че любителите на хумус консумират 52 процента повече фибри, 13 процента повече здравословни полиненаситени мазнини и 20 процента по-малко захар от тези, които го отхвърлят. Талията на феновете на хумуса е средно с осем процента по-малка от тази на хората, които не го ядат.

Целина

Един прост продукт ефективно се бори с натрупването на мазнини в корема. Благоприятният ефект се дължи на високото съдържание на фибри, вода, електролити, витамин С, калций. Храносмилането на този зеленчук изисква високи енергийни разходи, което стимулира процесите на метаболизма, храносмилането и извеждането на преработените мазнини от тялото. Специалистите препоръчват да я консумирате сурова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копейкин

    5 3 Отговор
    Руските войски целят да махнат тлъстинките от украинците. Считайте ги за диетолози и фитнес инструктори

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.