Last news in Fakti

16 Март, 2022 11:14 4 277 5

Ето как да се откажем от сладкото

  • отказване-
  • сладко-
  • диетолог-
  • захар

Според диетолог мнозина дори не осъзнават колко са пристрастени към сладкото

Ето как да се откажем от сладкото - 1
Снимка: Shutterstock

Диетологът Дейвид Сташ разкри как да се откажем от сладкото. Експертът отбеляза, че се случва да изпитаме непреодолимо желание да похапнем нещо сладко. Но той съветва да замените сладките храни с алтернативи, които са с ниско съдържание на захар, но с високо съдържание на протеини, пише "Сън".

В допълнение двигателната активност също ще ви помогне да заобиколите любовта към сладкото. Може да направете няколко бързи крачки или кратко бягане.



Според експерта мнозина дори не осъзнават колко са пристрастени към сладкото. И много храни са скрити източници на захар. Диетологът съветва внимателно да се подходи към избора на храна и да се проучи етикетът със състава преди покупката.

Според него първата стъпка е да се опитаме да не хапваме сладкиши възможно най-дълго и с времето желанието за сладко ще намалее. Следователно сладкишите, без които човек не може да си представи живота си, няма да изглеждат толкова примамливи с течение на времето.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 0 Отговор
    Сладкото те привързва.Не трябва да го опитваш,ако искаш да не се пристрастиш.Купете си една кутия линдор и изяжте една бонбона....и да видя как ще се откажете..........Вероятно слагат нещо,което те...кара да ги търсиш!

    Коментиран от #2

  • 2 Грульо

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    То само сладкото да беше причината, всичката храна е наркотик - и хляба и олиото, не само захарта. Иначе някои хора предпочитат захарта ферментирала, под формата на алкохол, a други направо в натурална форма. :D

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Прав

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    Сте , господине ! Аз много обичам плодове , но в дестилиран вид !
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    Алкохолът не е наркотик.При някой хора е заболяване.На тази територия мога да ти направя дисекция на промяна психиката на хора,като Лудия да речем.Същата промяна в психиката се забелязва и при хора,които ги наричате Гениални...като спортисти или хора на изкуството.Разликата е ,че те не местят Човешки съдби.Мазното не е наркотик.Хазарта не е наркотик.Но сладкото е много силен Наркотик!Директно захранва мозъка....
  • 5 шопендар

    1 0 Отговор
    КАТО МИ СЕ ПРИЯДЕ СЛАДКО,НАРЯЗВАМ СИ КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ГО ИЗЯЖДАМ -БЕЗ ОЛИО РАЗБИРА СЕ ,ЗА ОЛИО НЕ СТИГАТ ПАРИТЕ,Е,МАЛКО СКЪРЦА,МАЛКО СТЪРЖЕ,НО ЖЕЛАНИЕТО МИ ЗА СЛАД7686
    +-КО ИЗЧЕЗВА