Last news in Fakti

29 Март, 2022 16:30 13 202 0

5 плода пречистват кръвоносните съдове

  • плодове-
  • кръвоносни съдове-
  • холестерол-
  • здраве-
  • диетолози-
  • хранене-
  • полезно

Яжте редовно тези плодове и не забравяйте за здравословния начин на живот, съветват френски диетолози

5 плода пречистват кръвоносните съдове - 1
Снимка: shutterstock

Плодовете са полезни - това е факт. Но знаете ли, че като ядете определени плодове можете да прочиститите холестерола от тялото си?

Френските диетолози изброяват пет чудотворни плода, редовната употреба на които ще помогне в борбата с "лошия" холестерол и ще прочисти кръвоносните съдове.

Aвокадо

Авокадото е истинска съкровищница от хранителни вещества, този плод – да, това е несладък плод – е богат на мононенаситени мазнини, които ще подпомогнат здравето на сърцето. В допълнение, той съдържа витамин В3 или ниацин, който помага да се поддържат нивата на холестерола под контрол.

5 плода пречистват кръвоносните съдове
Снимка: shutterstock

Червен грейпфрут

Не всеки го обича, но все пак трябва да му отделите внимание. Грейпфрутът има добра способност да понижава нивата на холестерола, а антиоксидантите, които съдържа, пазят здравето, помагайки в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

5 плода пречистват кръвоносните съдове
Снимка: shutterstock

Портокал

Портокалът съдържа стероли, които помагат за понижаване на общия холестерол. Портокалите могат да се ядат и пият, сервирани като сок за закуска, в идеалния случай прясно изцедени. Ако ги използвате, след няколко месеца резултатът няма да закъснее.

5 плода пречистват кръвоносните съдове
Снимка: shutterstock

Ягода

Щом настъпи сезонът на ягоди и други червени плодове, побързайте да ги включите в менюто си. Ако ядете десетина плодове на ден, значи значително ще намалите нивото на триглицеридите, от които зависи нивото на холестерола. Освен това включете боровинки в списъка си с плодове.

5 плода пречистват кръвоносните съдове
Снимка: shutterstock

Ябълка

Кората на ябълката и фибрите, които съдържа, се борят с мазнините и холестерола. Освен това, този плод е зареден с антиоксиданта кверцетин, който може да помогне за успокояване на затрудненото дишане и да помогне на белите дробове. Казват, че една изядена ябълка отлага посещението при лекар с един ден. Яжте този чудотворен плод колкото искате и болестите ще ви заобиколят, пише сайтът zdrave.to

5 плода пречистват кръвоносните съдове
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА