14 Април, 2022 06:30 1 802 17

647 нови случая на коронавирус, починаха още 16 заразени

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

131 са в интензивните отделения

647 нови случая на коронавирус, починаха още 16 заразени - 1
Снимка: БГНЕС

647 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 7,1% от направените 9 129 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.

Най-много са новите случаи в София - 250, следват областите Пловдив - с 44-ма и Варна - с 35 новоинфектирани.

В болница се лекуват 1134 души, 131 са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 990 души, починали са 16.

През последното денонощие са били поставени 1744 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 2 053 086.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран3002

    27 3 Отговор
    Процентът на новите случаи на ваксани вече е 50. Това какво ли трябва да ни говори за ваксите?

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Копипасте

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ваксиниран3002":

    Как какво?! Бързата работа - срам за майстора!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Подържат жарта,

    16 2 Отговор
    че да могат пак в даден момент да въведат "извънредно" положение. Уж ограниченията премахнати, но на входа на сити центъра, срещу хотел Хемус , Лозенец, бусът за ПСР тестовете още кисне по цял ден. Явно не са се отказали от плановете. Изчакват по - добри времена. Сега гласят договор на отделните държави със СЗО, с който дава абсолютно право на тази организация да определя, налага, указва начините за "борба" с пландемиите и определя срока на продължителността им. Тогава всички ще зависят от желанията и морала на дадена група хора, без да имат никакво право на различно действие от наложеното.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Интензивното

    6 1 Отговор
    Неваксинираните го преболедуват много по-леко и кратко,ако не са боледували.Някои го карат втори път,но никой не знае с точност дали е настинка или ковид загадката не е разрешена.При ваксинираните е същото положение откъм ковида,но често идват с проблеми заради ваксината,като често главоболие,кисти на странни места извън органите,чести настинки и др.Според нас относно честите настинки повечето са реакция на тялото към ваксината с продължение във времето.Това вероятно идва от паметта на клетките,които са възприели ваксината,като по-големия враг от колкото самия вирус
  • 11 Механик

    23 1 Отговор
    Кво стана бе? Войната ли свърши, та пак подкарахте "ковид-арията"?
    Помните ли, драги съфорумци, когато "ковидът си проправяше път" , как пишеха вестниците и казваха по тИливизорЪ? Ще ви припомня: " Нови 25 случая на ковид! Ужас! Носенето на маски е задължително! От днес има КПП-та и няма да бъде допускано напускането на населените места. Стойте си в къщи- спасете живот!"
    Сега при уж почти 700 случая, всички ограничения са отпаднали. Схванахте ли каква "тренировка" ни правят вече трета година? А усетихте ли се, че се провалихте на изпита по интелигентност? Надявам се сте наясно, че след 2 месеца отново ще ви маскитат и заключат?

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Копипасте

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Лозунг : "Информирай се! Ваксинирай се! Спаси живот!" Къде може да се прочете този призив - лозунг с големи букви?! Не прилича ли много на : "Да не оставим нито един болен да умре без лекарска помощ" - лозунг над входа на много от някогашните здравни служби от времето на комунизма.
  • 14 Петър

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Прав си,тази сутрин,трите главни мисирки в държавата(Нова Телевизия,Канал1 и БТВ)в сутрешните блокове, си кривиха устните,само и само за да не кажат че българските моряци от кораба "Царевна" са спасени от руснаци,и нашите моряци ще се приберат в България през Русия.
  • 15 Човек от щаба

    6 0 Отговор
    Две седмици без маски. Гледам, че заболеваемостта се е вдигнала от 2000 на 700 на ден. Математически може да не е вярно, но това не е важно и не вярвайте на математиката. В сравнение с мерките на Ангелов, Мутафчийски и другите акушери-вирусолози, математиката не е точна наука.
  • 16 Копипасте

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    ФАКТ е, че нaшитe упрaвници /все е тая от коя партия, движение ....... са/ изoбщo нямaт рoля c думи в тaзи cвeтoвнa тeaтрaлнa пocтaнoвкa - втoрo хрacтчe или трeтo бoрчe oт дeкoрa! В нaй-дoбрия cлучaй ca шутa, кoткaтa/кучeтo или джуджeтo в мacoвитe cцeни! Aкo нe cлушкaт режисьорите ги oшaмaрвaт! И ceгa дa cи припoмним oтнoвo нaчaлoтo нa прeдcтaвлeниeтo. Мeceц мaрт 2020г., прeд кaмeритe ce нaрeждaт вeтeринaр, шeфът нa пoжaрнaтa, пoлицaй, мaтeмaтик и кoрeмeн хирург зa дa ни cпacявaт oт "вируc". В държaвaтa нямa рeгиcтрирaн "cлучaй", нo грaдoвeтe ca зaтвoрeни c КПП-тa, a външнитe грaници - oтвoрeни. Cцeнaрия ли ви ce cтрувa кaлпaв или aктьoритe ca нeкaдърни? А в Бургас и не само там престараващи се малоумници потрошиха парковите пейки!
  • 17 miro

    0 0 Отговор
    спрете тестовете,те и без това лъжат.така ще изчезне ковида за един ден.