Last news in Fakti

17 Април, 2022 10:12 1 181 9

Доц. Тонев: COVID обстановката е динамична

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • доц. тонев

Засега няма плашещи данни

Доц. Тонев: COVID обстановката е динамична - 1
Снимка: БГНЕС

COVID обстановката е динамична. Наблюдаваме международната ситуация. Засега в Европа няма данни, които будят уплаха у нас. Но ще трябва да се научим да живеем с това заболяване. Това каза в студиото на “Събуди се" по "Нова телевизия" доц. Антон Тонев - председател на здравната комисия в парламента.

Тонев обясни, че са предложени законови промени, които предстои са минат през “Държавен вестник”.

“Това са промени, които дават възможност да се въвеждат мерки без да има локдаун и затваряне на бизнеси”, каза доц, Тонев. Те ще се въвеждат на принципа на грипните мерки, поясни още той.

Председателят на здравната комисия коментира и реформата, при която личните лекари ще отпаднат, а часовете ще се записват изцяло онлайн.

“Системата има нужда от промени, които да дадат възможност лекарската професия да стане привлекателна”, каза Тонев.

Статистиката показва, че дори и след въвеждането на такава реформа, пациентите отново биха се обърнали към своя личен лекар, обясни доцентът.

“Вече създадохме работна група с помощта на БЛС , която проведе своята първа среща. Там обсъдихме в детайл промените. Крайният вид на нашите идеи ще бъдат тази балансна точка, която ще удовлетворява колегите”, заяви доц. Тонев и допълни, че една от техните идеи е да разширят диагностичните възможности на личните лекари.

“Има колеги с повече от една специалност. Някой от тях могат да диагностицират много добре, затова искаме да разширим техните възможности - те да могат да диагностицират, да изписват кръвни тестове и правилно лечение, в рамките на тяхната компетенция”, каза още доц. Антон Тонев.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 bVlgari

    21 0 Отговор
    Ох,много мъка по тоз Свят!
    Гледах го днес,но ми беше трудно да му слушам глупостите.Комсомолски ентусиазъм за нЕкакви рИформи,точно там,където не се налагат.Ще настъпи адово ровичкане в компютрите,даже и за рецепта за Нурофен,напр.Т.е.,чакане пред кабинета,скъсяване на прегледа за сметка на падащи менюта и търсене на кодове и лекарства.

    Коментиран от #6

  • 3 YESHUA

    20 2 Отговор
    БЕЛЕГА НА ЗВЯРА КОЙ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ ГО ПОСТАВЯ АВТОМОНТЬОРИТЕ,БОЯДЖИИТЕ ИЛИ СТРОИТЕЛИТЕ ? МНОГО ЯСНО ЧЕ ЛЕКАРИТЕ! СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ТИЯ БОКЛУЦИ !
  • 4 ТОЗ КАТО ВСИЧКИ ОТ ПП

    19 0 Отговор
    Ухилен напушен некомпетентен. Изгонен от всички болници и университети.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    днес сме 127/100000 и 15,5 починали средно на ден.Утре ще сме под 125/100000!това ,което наричахте фейк новина и се смеехте,че Нещото не било за англосаксите,защото тук умирали повече,се оказа несъстоятелно!Оказа се,че Аз както обикновенно знаех за какво иде реч.Накрая след 3боц и изкарано нещо и някой Хабилитирани лекари от фамилията се съгласиха ...Негласно с това ми твърдение.доказа се и другото ми твърдение,че боц няма да помогне на този за,който генотип е създадено "Нещото"!Парите,които ес наля в ковид 19 ни вкараха във висока инфлация,това също не го казват.За разлика от белодри....ците ,които получаваха по 1 сом месечно за ковид,ние потърпевшите от мерките влизаме доста по зле от тях в инфлацията.Ноо,за разлика от тях владеем и Имаме Вродена финанс култура и можем да нагласим нещата така щото никога да не потънем!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Копипасте

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Трябваше да се измисли и КОВИД им дойде таман като едва ли не Трета световна война, ама да не е точно война защото от една истинска война поразиите ще са големи! Трябваше им за да "печатат" долари и евра като замаяни, така както направиха по време на ВСВ и след това! Китайците и руснаците ги предупредиха не един път и им казаха да не прекаляват, ама кой да слуша! Кризата от 2008-9г. ще е нищо сравнена с това, което се наглася за около 2024-25г.! Тепърва ще се вдигат цените на всичко заради износа на инфлация от Щатите!" А покрай "заигравката" на Русия в Украйна "печатането" продължава и нещата отиват към пълна катастрофа и "зануляване"! Както навремето казваше един фатмак в казармата : И изведнъж някак си положението прерасна в ситуация! В тоя ред на мисли кризата от 2008-9 година не е свършила и тепърва ще става каквото ще става!

    Коментиран от #9

  • 8 ние знаем че септември пак

    0 0 Отговор
    ще затворят хотелите на депутатите и пак ще има маски и лъжи
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.