Last news in Fakti

21 Април, 2022 14:15 2 481 1

Не комбинирайте тези лекарства с джинджифил

  • джинджифил-
  • лекарства-
  • комбинация-
  • здраве

Това може да доведе до нежелани и опасни ефекти

Не комбинирайте тези лекарства с джинджифил - 1
Снимка: Shutterstock

Джинджифилът е добро антивирусно и противовъзпалително средство. Особено във времена на пандемия, той се превърна в изключително търсен продукт. В същото време обаче преди да го използвате, по-добре е да се консултирате с лекар.

Причината е, че джинджифилът не трябва да се смесва с определени лекарства и вещества, тъй като може да доведе до нежелани и опасни ефекти, пише zdrave.to.

Диетоложката Анжелика Дювал посочва с какви лекарства не трябва да се приема джинджифил.

Дювал подчерта, че става въпрос за антипиретични лекарства, тъй като това може да доведе до намаляване на съсирването на кръвта.

„Джинджифил не трябва да се комбинира с ибупрофен, това е често срещана грешка. Обикновено всеки си спомня за джинджифила, когато започне да се разболява, затова пие антипиретик, а след това и чай с джинджифил. Но това намалява съсирването на кръвта, така че не трябва да го правите“, подчертава лекарят.

Джинджифилът също е несъвместим с лекарства за понижаване на нивата на кръвната захар.

„Например не се комбинира с Алфа-липоевата киселина, с хром, с чесън. Джинджифилът също така понижава кръвната захар и тя може да спадне много “, обяснява Анжелика Дювал.

Диетоложката уточнява още, че препоръките ѝ се отнасят до редовното използване на големи дози джинджифил в чай, запарки и други напитки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 0 Отговор
    Не използвайте джинджифил, защото това сериозно може да увреди вашето здраве съветват диетоложката ли лекар беше. Най вече защото е натурален ефективен продукт и най важното евтин и го има навсякъде. Не е като да ти го предпише "лекар"