Last news in Fakti

29 Април, 2022 07:21 1 800 9

Вдигат парите за здравеопазването

  • здравеопазване-
  • вдигане-
  • пари

Очакват се средно 25% по-високи заплати за медиците

Вдигат парите за здравеопазването - 1
Снимка: БГНЕС

Вдигат парите за здравеопазването. Това ще стане след като днес бъде подписан анекс към Националния рамков договор за медицинските дейности, съобщават от Нова телевизия. Очаква се анексът да гарантира средно 25% по-високи заплати за медиците. В първичната помощ се увеличават цените на всички дейности в сектора. Най-скъпо платеният от държавата преглед при личните лекари става профилактичният, който поскъпва с 39% - от 18 на 25 лв. Увеличенията варират - от едноцифрени до трицифрени проценти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чоки

    27 1 Отговор
    Не ги плаща Държавата! А Здравната каса от вноските на пациентите.

    Коментиран от #5

  • 2 Разбира се

    36 0 Отговор
    Българинът плаща, украинеца на плажа.
  • 3 Санчо

    26 0 Отговор
    Само нека да кажат какви заплати взимат в терапията във Варна и ще разберете и ще останите изненадани. Може и на служебния паркинг да погледнете! И това всичко е за " много добре свършена работа".:))))
  • 4 Пунта Мара

    23 2 Отговор
    25% от 4000- 5000 средна.....не е лошо за съсловието,плюс 1000 за първата линия,плюс измислени пътеки и епикризи на които и самият пациент се чуди , плюс платените семинари навсякъде по света,плюс парите от фармацефтичните компании за " проследяване на пациенти". Хм,ще има за моренце в Гърция и тази година!
  • 5 Лудия касапин

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чоки":

    Като не ги увеличава държавата,защо Тиквун се хвалеше " Аз увеличих заплатите на медиците разпоредил съм и да получат и по 1000лв. за първа линия".Пък то,какво било,нито по 1000лв. получиха,а увеличението идвало от НЗОК..
  • 6 Красимир Петров

    16 1 Отговор
    И отново за сестрите и санитарите един гол.Докторите и директорите лапат цялата баница.Едно джипи си докарва на месец от 2500-5000,А на сестрата дава 850лв.

    Коментиран от #8

  • 7 За овце

    8 1 Отговор
    "Вдигат" се парите за крадене от едни определени шайки в "здравеопазването". Медиците пак ще пият по една студена вода. Преди да пишете небивалици, проверете как се формират заплатите в тази сфера. То и преди писахте и ни проглушавахте ушите, как ще се вдигнат заплатите с едни пари при гербавите, но реално нещо да се е променило?
  • 8 За овце

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Красимир Петров":

    Мислиш си, че докторите са я втасали! Да, някои са " до цент", някои, "до долар", но повечето са на "стотинки".
  • 9 гнд03

    11 0 Отговор
    Никаква реформа в здравеопазването не направиха, само им увеличават парите. Не премахнаха личните лекари, болниците останаха търговски дружества, нищо от обещаното не изпълниха.