Last news in Fakti

5 Май, 2022 13:12 2 483 8

Тези вълшебни продукти бързо изграждат мускулна маса

  • мускулна маса-
  • диета-
  • протеин-
  • хранене-
  • режим на хранене

Тези, които искат да влязат във форма за лятото, трябва да заложат храни богати на протеини

Тези вълшебни продукти бързо изграждат мускулна маса - 1
Снимка: Shutterstock

Ако пролетта е моментът, когато започвате да мислите за диетата, упражненията и подготовката за летния сезон, трябва да знаете, че спортът със сигурност ще промени формата на тялото ви, но храненето ще бъде основният му съюзник. Тези, които искат да натрупат мускулна маса, трябва да заложат на пилешкото и говеждото месо, тъй като те са богати на протеини и са чудесни за натрупване на впечатляваща мускулна маса, пише сръбският "Политика", цитиран от БГНЕС.

Пилешко

За да изградите мускулна маса, яжте храни, които съдържат протеини без излишни мазнини. Пилешкото месо е точно такова.

Говеждо месо

Говеждото месо е с високо съдържание на протеини, но тъй като то може да съдържа много мазнини, е препоръчително да избирате немазни парчета.

Тофу

100 грама тофу съдържа 8 грама протеини и само 75 калории и засища за дълго време.

Ориз

Твърди се, че в тренировъчен ден трябва да изяждате една средна чиния варен ориз заради невероятната му роля в изграждането на мускулна маса.

Яйца

Яйцата са задължителна част от храненето на тези, които искат да изградят мускулна маса. Яйцата съдържат 13 грама протеини и имат най-висока биологична стойност в сравнение с други храни.

Риба тон

Рибата тон е ненадминат източник на протеини.

Авокадо

Считано за отличен източник на здравословни мазнини поради високото си съдържание на калории, авокадото е чудесно допълнение към салатите. То е богато на фибри, витамини и минерали. От него могат да се приготвят вкусни пастети за сандвичи.

Фъстъчено масло

Две супени лъжици фъстъчено масло съдържат повече от 8 грама протеини, почти 2 грама фибри, 208 милиграма калий, повече от половин грам желязо, 24 микромилиграма фолиева киселина, 188 калории и 3 грама захар. Маслото е богато на антиоксиданти и с високо съдържание на мононенаситени мазнини, които намаляват риска от сърдечносъдови заболявания.

Бадеми

Всеки, който иска да изгради мускулна маса, трябва да яде бадеми. 100 грама бадеми съдържат 21,2 грама протеини и 11,8 грама фибри.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    8 2 Отговор
    Абе, ние знаем какво да ядем, ама кажете при тия цени какво да правим?

    Коментиран от #6

  • 2 Реалността

    4 1 Отговор
    Два броя лионска надвница 4.90. За месо ми говорете в друг живот...Това ли е промяната?

    Коментиран от #7

  • 3 браво бе

    4 2 Отговор
    ПАРИ НЯКЪДЕ ДАВАТ ЛИ ДА СЕ РЕДИМ.ЧЕ КАТО ВЛЯЗА У МАГАЗИН ПО СВЕСТЕН И РЯЗКО МИ ПАДА КРЪВНОТО И ПЕРДЕ ПРЕД ОЧИТЕ ПАДА, ДОБРЕ ЧЕ НЕ ВИЖДАМ НЯКОИ ОТ НАРОДО ИЗБРАНИТЕ ИЗМИКЯРИ ДА ИМ КАЖА МАГАРЕ БОБ ЯДЕЛИ И КАК СЕ КЪРПА ДЪРПА ПО ГЕРГЬОВВДЕН ТА ДА МИ СТАНЕ ХУБАВО НА ДУШАТА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Престани да

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    блееш пред монитора, а отивай да работиш. С тролене не можеш да живееш, а само да съществуваш.
  • 7 dsada

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалността":

    Половин кило кайма ти е 5 лв., за какво ти е тази хартия "Лионска наденица"
  • 8 Рошко

    0 0 Отговор
    За пореден да спомена, не стига че е убава ами е и умна. Сега очаквам след някой ден джамбаза да я контрира с някоя статия колко пък са вредни точно тези храни