Last news in Fakti

12 Май, 2022 13:42 623 7

Епидемията от COVID-19 е третата водеща причина за смърт в САЩ

  • сащ-
  • ковид-19-
  • епидемия-
  • смъртност-
  • водеща-
  • причина-
  • мерки

Списание "Форбс" публикува статия със заглавие "Така изглеждат 1 милион смъртни случая от новия коронавирус в Съединените щати"

Епидемията от COVID-19 е третата водеща причина за смърт в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Списание "Форбс" публикува статия със заглавие "Така изглеждат 1 милион смъртни случая от новия коронавирус в Съединените щати". В нея се посочва, че епидемията от Ковид-19 се е превърнала в третата водеща причина за смърт в Съединените щати, предаде BG ON AIR.

Броят на смъртните случаи, причинени от нея, е близо три пъти по-висок от обикновения грип през последните 10 години, повече от починалите от СПИН през последните 40 години, както и почти двойно повече от смъртните случаи в САЩ през двете Световни войни.

"Форбс" пише още, че 1 милион жертви вероятно е сериозно подценен брой. В статията се посочва, че в Съединените щати живее 4% от световното население, но са регистрирани цели 16% от новите смъртни случаи от епидемията.

Броят на починалите в Съединените щати далеч надхвърля официалната статистика на всяка друга страна.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вили портата трети

    13 0 Отговор
    ваксинките ми със змийска отрова работят!
  • 2 Не заради пландемията,

    15 0 Отговор
    а заради фъксините и начина на "лечение" са причините.
  • 3 El gaZo

    11 0 Отговор
    Нищо учудващо не виждам. Това е една от най-затлъстелите нации на света в която едно влизане в болница за нещо дребно може да те банкрутира и всички отлагат до последно ... ( в зависимост от щата : повикване на линейка - 2500-5000 USD, раждане в болница - 15-35К USD и т.н. за да добиете представа ) При 42.4% обща затлъстялост и 9.3% с крайна степен на затлъстяване, това не е новина а логично последствие.
  • 4 Сатана Z

    10 0 Отговор
    "Епидемията от COVID-19 е третата водеща причина за смърт в България", някой представя ли си такова заглавие да излезе примерно в Ню Уорк Таймс,и дали някой го интересува какво се случва в колониите?
    Американосите имат личен избор от какво да умрат,докато в БГ не е така.

    Коментиран от #6

  • 5 Грульо

    11 0 Отговор
    "4% от световното население, но са регистрирани цели 16% от новите смъртни случаи от епидемията."

    Тез надписвали всичко с положителен тест за ковит жертва, като нас. Няма как един и същ вирос да е по-смъртоносен в една страна, а във Виетнам преди да им пратят американски посланник да ги кара да се бучат, имаха само няколко умрели за 97 милиона население.
  • 6 Лаптенопод

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Обаче никой не казва защо в момента когато няма вече пЛандемия общата смъртност в България е същата като в същият месец на 2020 и 2021
  • 7 каун

    1 0 Отговор
    А някой обръщал ли е внимание скоро на данните от напълно ваксинирана Дания? Средната ковид смъртност на седмична база им е по-висока от нашата с 30%. При около 50% преболедувало население и на двете места. Официално у нас са по-малко преболедувалите, но всички знаем защо бройката е поне 3 пъти по-голяма.