18 Май, 2022 15:01 1 130 0

Перфектните закуски за млада и стегната кожа

  • закуска-
  • сутрин-
  • навик-
  • кожа-
  • грижа за кожата

Храната е ключов фактор за здрава и добре изглеждаща кожа

Перфектните закуски за млада и стегната кожа - 1
Снимка: Shutterstock

Диетолозите твърдят, че здравословното хранене може да предотврати появата на фини линии и бръчки и да поддържа здрав и младежки вид на кожата. Експертите посочиха четири продукта, които да включите в закуската си, за да забавите стареенето ѝ, пише zdrave.to.

Диетологът Мелиса Митри посъветва да включите авокадото в сутрешното меню. Този продукт е богат на омега-3 мастни киселини, които ще помогнат за предпазване на кожата от преждевременно стареене, ще намали възпалението и същевременно ще хидратира кожата, посочва тя. Омега-3 също намаляват чувствителността на кожата към UV радиация.

От своя страна диетологът Сара Чатфийлд предлага всеки, който иска да запази кожата си млада и здрава възможно най-дълго, да започва сутринта не с кафе, а с чаша вода. Този навик ще помогне за стартиране на процеса на храносмилане и ще поддържа еластичността на кожата на правилното ниво.

Освен това, за да забавите процеса на стареене, е хубаво да ядете овесена каша, каза диетологът Джанет Коулман. Тази зърнена култура съдържа бета-глюкан, вид разтворими фибри, които насърчават заздравяването на кожата и възстановяването на имунните клетки на кожата и клетките, произвеждащи колаген.

Добър вариант за пълноценна храна, с която да започнете деня са яйцата. Те съдържат висококачествен протеин, както и витамин D, за който е доказано, че помага за поддържане на здрава кожа, казва още Мелиса Митри. Добавянето на храни, богати на витамин D към вашата диета, ще ви помогне да предпазите кожата си от увреждане от слънцето и ще намалите шанса за образуване на бръчки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА