24 Май, 2022 04:46 1 645 10

293 нови заразени, починаха още 13 с коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

41 пациенти са в интензивно отделение

293 нови заразени, починаха още 13 с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

293 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 4,5% от направените 6573 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.

Най-много са новите случаи в София - 102, следват областите Пловдив - с 26 и Стара Загора - със 17 новоинфектирани.

В болница се лекуват 483 души. 41 са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 1716 души. Починалите са 13.

През последното денонощие са били поставени 639 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 2 058 679.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде

    14 0 Отговор
    дайте за маймунската !

    Коментиран от #9

  • 2 Копипасте

    6 0 Отговор
    Заразените над 3 пъти повече от вчера и в заглавието няма думите СКОК, РЕКОРД?! Навремето грипна епидемия се обявяваше при 200 болни на 10 000 население и немалко и умираха от грипа и последствията! И нямаше пернати да ни го снесат страхуващото инфо! То и информационни сайтове нямаше, но това е друга нова тема! А сега за няма и 500 заразени /даже не са и болни/ на 6 милиона окрякват околията! "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета." - Марк Твен. Не се сещам за нещо по-добро от казаното някога от забравения вече Самюъл Лангхорн Клемънс.

    Коментиран от #7

  • 3 чичо стамат

    0 8 Отговор
    НЕВАКСИНИРАНИ-62% от новозаразените-82% от новопостъпилите в болница-92% от починалите ,От новите случаи 12 деца.А относно кокошката и яйцето;КОКОШКАТА КУДКУДЯКА КОГАТО СНЕСЕ ЯЙЦЕ ЗА ДА И ПИШЕ ПЕТЕЛА ТРУДОВ ДЕН,ПОНЕ ТАКА БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА ,,,СОЦИАЛИЗЪМА И КОМУНИЗЪМА,,,,.

    Коментиран от #4

  • 4 Копипасте

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "чичо стамат":

    Добре, че си ти та да се сетим, че има и ковид портал!

    Коментиран от #5

  • 5 чичо стамат

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Копипасте":

    ЗАСЕГА Е ВРАТИЧКА,ДАНО НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПОРТАЛ.УСПЕШЕН ДЕН ТИ ПОЖЕЛАВАМ .АЗ ОТИВАМ НА КАРТИТЕ.МНОГО ИМАМ ДА СИ ВРЪЩАМ ОТ ВЧЕРА

    Коментиран от #6

  • 6 Копипасте

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "чичо стамат":

    И като идеш там за да се позадържиш и да не се върнеш набързичко пред клавиатурата се въздържай от заяждания и ерупции, така както правиш тук анонимно! "Трайко си бачкай кибик, докато не си ял ритник" : Цитат от българския превод на OSUDI DOBREHO VOJAKA SVEJKA za svetove valki от Ярослав Хашек!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 др Гей Билтс

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Препръжнало те е нощем 5Г-то. Обикновено го засилват от 2 до 5 сутринта и после си като гръмнат. Ако в къшата ти има повече арматура можеш дори и да го чуеш, като дизелов двигател през улицата звучи.Този така наречен Ковид не се предава от човек на човек и не зависи от никакъв имунитет, а от концентрация на вредното влияние. В колко Ковид отделения влизах да измъквам познати и никога не се заразих след като изкарах първоначалния бацил преди година и половина. Не забравяй, че така наречените вируси са в човешкото тяло и се проявяват като защита имунна реакция. Та това, че те е боляло гърло, значи, че си дишал висока концентрация на даден дразнител.
  • 9 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хайде":

    Тя била само за педалите,така каза кантара,а аз се чудих защо пъпчивия "математик" витанов защо не се е изказал още
  • 10 Хайл

    0 0 Отговор
    Тиха шумо,не слагай починалите от катастрофи при грипясалите за да си увеличиш бройката.имай уважение