Last news in Fakti

9 Юни, 2022 17:17 913 7

САЩ очакват милиони дози ваксини срещу COVID-19, предвидени за малки деца

  • сащ-
  • ваксини-
  • ковид-19-
  • деца-
  • ваксинация

Миналата седмица администрацията на президента Джо Байдън позволи на аптеките и на отделните щати да започнат да заявяват поръчките си

САЩ очакват милиони дози ваксини срещу COVID-19, предвидени за малки деца - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са поръчали милиони дози ваксина срещу КОВИД-19, които са предвидени за малки деца, в очакване на евентуално разрешение от федералните власти за ваксинация сред тази група, което може да бъде издадено следващата седмица, съобщиха представители на Белия дом, цитирани от Асошиейтед прес.

Миналата седмица администрацията на президента Джо Байдън позволи на аптеките и на отделните щати да започнат да заявяват поръчките си. На първо време компаниите "Пфайзер" и "Модерна" имаха в наличност по около 2,5 милиона дози, предаде БТА.

Тази седмица вече са поръчани около 1,45 милиона от 2,4-те милиона ваксинни дози на "Пфайзер" и 850 хиляди от тези на "Модерна".

Децата под 5-годишна възраст, които в САЩ са около 20 милиона, са последната група американци, за които не е издадена препоръка за ваксинация. Другата седмица правителството ще обсъди възможността те също да бъдат включени във ваксинационната кампания.

Очаква се през следващите дни на бъдат заявени още поръчки, но все още не е ясен техният размер.

Не може да се каже и колко популярна ще е кампанията. Проведено неотдавна проучване показа, че само един на всеки петима родители на малки деца ще побърза да ги ваксинира, отбелязва АП.

Освен това здравните власти са разочаровани от малкия брой ваксинирани деца над 5 години - под една трета от представителите на тази възрастова група, която има това право от месеци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    37 1 Отговор
    Луди хора.

    Коментиран от #3

  • 2 Да се самоубиват

    32 0 Отговор
    Само на нас да не ни налагат. Който иска да се препаратизира.
  • 3 Нищо лично

    42 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Просто бизнес.За американците дори масовата смърт на хора е бизнес.Тази биовойна е тяхно дело.За да се заявяват ваксини значи ни готвят поредната диверсия.
  • 4 Уса

    27 0 Отговор
    Не са задължителни,който е глупак да си боде децата таман ще освободи света от бъдещи глупаци
  • 5 i-рян

    23 0 Отговор
    Тези нямат насищане. Скоро ще почнат да ваксинират и неродените...

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "i-рян":

    Тъкмо това си мислех. Бе да се ваксинират всичките, белким намалее тая нация на гълмуци.
  • 7 истина ти казвам

    3 0 Отговор
    Видеха че със възрастните е трудно и решиха да съсипат децата! ЗА ПАРИ!! Огън ше гори американците един ден,вервайте ми!