13 Юни, 2022 10:55 2 299 4

Появяват се нови огнища на COVID-19

  • ковид-19-
  • огнища-
  • заразени-
  • починали-
  • инфекция

Вече пета седмица САЩ са на първо място в света по заболеваемост от Ковид-19

Появяват се нови огнища на COVID-19  - 1
Снимка: Shutterstock

За пръв път от две години насам в света за една седмица по-малко от 10 000 са починали заради коронавируса. За втора седмица броят на новите случаи на коронавирус в света е под 3,1 милиона, предаде БГНЕС.

Вече пета седмица САЩ са на първо място в света по заболеваемост от ковид. През последните седем дни са регистрирани около 660 000 нови случая, което е с 60 000 повече, отколкото през предходния подобен период.

Нови огнища се появяват и в Бразилия, където броят на заразените вече е достигнал мартенските нива (над 40 000 нови случая на ден). От миналата седмица насам Мексико е удвоило разпространението на болестта и сега диагностицира около 6000 души дневно с коронавирус.

В същото време в Канада процентът на инфекциите е намалял почти пет пъти от април насам.

В Европа най-високата заболеваемост все още е в Германия, където през седмицата около 300 000 души са диагностицирани с ковид. А през последните два дни се наблюдава рязко увеличение - броят на заразените на ден там отново надхвърля 70 хиляди.

Във Франция през седмицата с ковид са се заразили два пъти по-малко хора, отколкото в Германия, но през последните дни там също е регистрирана нова епидемия - повече от 40 000 заразени на ден. В Италия, където от средата на април насам се наблюдаваше постоянен спад, през тази седмица се наблюдава ново увеличение с над 20 000 нови случая на ден.

В Обединеното кралство за първи път от май насам броят на инфекциите надхвърля 10 000 на ден


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    17 0 Отговор
    Там нали ги нашикаха с по 4 дози и по 3 бустерици, бе?! Що така ги лови тоя ковид? Нали бустериците пазят?
  • 2 Тъй става

    8 0 Отговор
    При компрометирана имунна система. Мангъров отдавна ви го каза. Хакайте 5-та бустерица и бъдете щастливи.
  • 3 Не се правете на умрели лисици

    11 0 Отговор
    А така! Дръжте манджата гореща че,иначе изгореха геройските на докторята а има джипове да се изплащат!
  • 4 гост

    4 0 Отговор
    Лъжете , мисирки.Там нали са ваксинирани с по пет дози.Значи няма как да има ковид.