Last news in Fakti

20 Юни, 2022 17:20 2 029 15

Расте броят на заразените с COVID-19 в Гърция

  • гърция-
  • брой-
  • заразени-
  • ковид-19-
  • случаи

През последните 24 часа официално са регистрирани 4832 нови случая

Расте броят на заразените с COVID-19 в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Ново увеличение на случаите на КОВИД-19 в началото на туристическия сезон в Гърция и след отпадането на почти всички противоепидемични ограничения се вижда от данните, които публикуват гръцките медии.

През последните 24 часа официално са регистрирани 4832 нови случая по данни на националната организация за обществено здраве, цитирани от държавната телевизия ЕРТ.

Усредненият дневен брой на седмична основа надхвърля 7 хиляди, след като в края на май и началото на юни трайно беше спаднал под 4 хиляди, показва статистиката на университета "Джонс Хопкинс“.

Пред ЕРТ професорът по аналитична химия Никос Томаидис каза, че анализите установяват увеличаване на вирусния товар в отпадните води на столицата Атина с 45 процента, което показва, че случаите в действителност са многократно повече, отколкото се съобщават. Според него това се дължи на новите подварианти на вируса. Томаидис направи прогнозата, че увеличаването на новозаразените ще достигне пик през първото десетдневие на юли, а през август се очаква нов ръст на разпространението.

Председателката на Съюза на болничните лекари в Атина и Пирея Матина Пагони заяви, че най-важното е да няма увеличение в броя на смъртните случаи и на интубираните пациенти. Тя предупреди, че нарастването и спадовете в разпространението на коронавируса ще продължат и призова хората да продължат да носят маски.

Миналата седмица гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис също отдаде увеличаването на случаите на новите подварианти на вируса, които са по-заразни и затова, според него, няма смисъл от връщане на ограничителните мерки. Той заяви, че увеличението се наблюдава и в останалите европейски страни, но засега няма причини да се смята, че ще доведе до натиск върху гръцката здравна система.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    26 2 Отговор
    важно ми е тия в бункерите на азовстал как са с ковида?
  • 2 Проф. Вучков

    25 6 Отговор
    Гърците са ЛГТБ още от древността. На нашите глупаци им се чудя, защо изобщо ходят там на почивка.

    Коментиран от #5

  • 3 😷😷😷

    30 2 Отговор
    "..и призова хората да продължат да носят маски."
    Какъв садист трябва са да караш някой ненужно да се души на 40° с маска!?!
    Не искат да си признаят гръцките здравни чиновници и Мицотака, че те са виновни заради безнислената и ненужна "ваксинация" и това си е!?
  • 4 Илия

    25 5 Отговор
    От тая болест няма отърване, всеки е минал през нея - едини живеят, други умират.
    Няшите пикове минаха отдавна, а гърците се криха доста и имаха строги мерки ...
    и ето го резултата без мерки - пак минаваш през болестта.
  • 5 Грульо

    24 2 Отговор

    До коментар #2 от "Проф. Вучков":

    Айде пак наесен с нова песен ще тероризират добитъка.
  • 6 Добро създание по природа

    23 2 Отговор
    Хората, които са измислили този вирус, всъщност са големи греховници и няма да им бъде простено в отвъдното!
  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 20 Отговор
    Мечката щом играе у съседа, ще дойде и у нас! Така, че пазете си маските!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Про митак

    11 1 Отговор
    а бой де...
  • 10 Гост

    16 3 Отговор
    Мина им действието на ваксината и сега боледуват.Наесен бустерче.

    Коментиран от #11

  • 11 Ваксиниран3002

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Един въпрос, кога тези препарати са били ваксини и с какво са помогнали? Е, да, вижда се, помагат и в момента, набодените гърци с по 5000 на ден, ние ненабодените нямаме и 100. Та какво казваш за ваксите?
  • 12 Коментар

    16 1 Отговор
    Превърнаха се е ковиТ гето, а бяха инжектирани над 70 %. Каква стана тя? Може ли коментари от ковиТ "професорите-специалисти"?
  • 13 Паразит

    9 0 Отговор
    "Расте броя на заразените.." Че ще расте разбира се, налин това бе целта на генната модификация.. Няма отърване на перфорираните от тук нататък.. те вече са приватизирани! Честито!
  • 14 Българин

    3 0 Отговор
    Дрън дрън!
  • 15 умзнае

    2 0 Отговор
    веднага бустери на цялото население,от тези с истеклия гаранционен срок.така де защо да ги хвърлят пари са давани и веднага локдаун на цялото население никакво мърдане извън дома.това е опасен вирус не е шега болните огбупяват и губят разсъдъка си.