Last news in Fakti

21 Юни, 2022 13:19 2 038 8

Сиренето пази от заболявания на черния дроб

  • сирене-
  • черен дроб-
  • здраве-
  • хранене

Само 50 грама на ден могат да излекуват черния дроб

Сиренето пази от заболявания на черния дроб - 1
Снимка: Shutterstock

Сиренето предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб! Само 50 грама на ден могат да излекуват черния дроб, пише „Уорлд Плъс“, цитира БГНЕС.

За предотвратяване и намаляване на натрупването на мазнини е достатъчно да включим прясно сирене в храната си, каза диетологът Нурия Дижанова. Според нея аминокиселината метионин, която се намира в този продукт, освобождава черния дроб от излишните мазнини.

„Домашното, особено младото сирене, има една от най-добрите комбинации от хранителни вещества, включително метионин. Тази аминокиселина действа много добре на черния дроб, помага при практически всички заболявания на този орган. Мисля, че метионинът помага за намаляване на количеството мазнини в черния дроб. От научна гледна точка можем да кажем, че прясното сирене подобрява метаболизма на чернодробните клетки“, обясни Дижанова.

За постигане на лечебен ефект е необходимо да се изяждат поне 50 грама младо сирене на ден, допълни тя.

„Минималното количество прясно сирене, което средностатистическият човек трябва да включи в менюто е 50 грама на ден. При мъжете тази цифра е малко по-висока, защото са "по-едри". Мисля, че сиренето може да се използва с всяко ястие, но има разлика в порциите. 50 грама са достатъчни за закуска, но ако го консумирате за обяд или вечеря, значи са достатъчни 100 грама“, посъветва Нурия Дижанова.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заинтересован

    6 0 Отговор
    А имитиращите продукти които доминират на пазара от какво предпазват?
  • 2 Иван Руския

    1 0 Отговор
    Всички "млечни продукти" (сирене, кашкавал, прясно и кисело мляко) във веригите са ОТРОВА: палмово масло + нишесте + овкусители, ароматизатори, оцветители и при късмет сухо мляко или малко мляко (при по-скъпите "продукти"). В сирене за 4-6 лева/кг - няма мляко! "Млечни Продукти" = инсулт, инфаркт и РАК!
    Съветвам на всички да напишат думата ХОМОГЕНИЗАТОР в интернет и да се запознаят с чудо-машината смесваща отровите и произвеждаща "МЛЯКОТО".
    В България чудо-продуктите се появяват след 1998 година, а в Гърция - 10 години по-рано. За това гърците са толкова пълни (като американците). В САЩ се продават упаковки по 1 галон (4 литра) прясно мляко за бедните. Това не е мляко, а химия.
  • 3 Фхгццг

    4 1 Отговор
    Сиренето върви с вино.
  • 4 Сляпо куче

    3 0 Отговор
    Отидете да си купите сирене от някоя съседна държава... нищо общо с българския надценен скъп боклук, произвеждат от мутри. Сирене, два пъти по-богато на белтъчини, максимално доближаващо се до домашното. Качеството ни в последните месеци е под всякаква критика. Пести се от всичко, потребителят плаща завишената неоправдана с нищо цена!
  • 5 СИРЕНЕ В БЪЛГАРИЯ ЯДЕ КОЙТО ИМА КРАВИ

    5 0 Отговор
    КОЗИ ОВЦЕ МАГАРЕТА - ТОВА В МАГАЗИНА Е ПЪЛЕН БОКЛУК И ОТРОВА ! ОТ НЕГО СЕ УМИРА СКОРОПОСТИЖНО -............ ФЕРМЕРСКИТЕ ПАЗАРИ СЪЩО СА МЕНТЕ - 100% - МОШЕНИЦИ СЪС СЕЛСКИ ДРЕХИ КУПУВАТ ОТ МАГАЗИНИТЕ И ПРОДАВАТ ЗА ИСТИНСКО - ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ И ВКАРВАТ В ЗАТВОРА !
  • 6 Дзъ

    5 0 Отговор
    Спрях да купувам т.нар. “сирене” и вече виждам положителните резултати - свалени килограми и по-свежа кожа. Ще купя сирене само от някое забито село, ако ше да е и веднъж годишно. Всички магазини да си ядат боклука на цени от 35лв/кг ама както им е удобно!
  • 7 аре бе

    5 0 Отговор
    Видяха че заради скъпотията а и за лошото качество не се купува и бам рекламка! Всички знаем че сиренето е полезно но де го оригинала а..?!! А тоя боклук вие си го яжте циции такива.!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.