Last news in Fakti

30 Август, 2022 13:47 1 032 4

Китай се бори с COVID-19 във всяка една провинция

  • китай-
  • ковид-19-
  • провинция-
  • мерки-
  • пандемия

Въпреки че използва най-строгите мерки в света за предпазване от вируса

Китай се бори с COVID-19 във всяка една провинция - 1
Източник: БГНЕС

Китай се бори с Ковид-19 във всяка една провинция, въпреки че използва най-строгите мерки в света за предпазване от вируса, съобщава агенция Bloomberg. Всичките 31 континентални провинции са регистрирали поне един местен случай на Covid през последните десет дни, което отразява най-широкото излагане на вируса поне от февруари 2021 г., предаде BG ON AIR.

Разширяващото се разпространение на коронавируса създава предизвикателства за местните лидери, въпреки че последната вълна в Китай отслабва, тъй като често се използват внезапни блокирания и строги смекчаващи мерки за ограничаване на малки огнища.

"Въпреки спада на основните случаи, действителната ситуация с Ковид в Китай може да се влоши, тъй като Омикрон отново се разпространи в големите градове", пише Тинг Лу, главен икономист за Китай в Nomura Holdings Inc.

Ограниченията се увеличават в районите около Пекин - с масови тестове за близкия пристанищен град Тиендзин, преди ключова среща на висшите лидери на Комунистическата партия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    0 8 Отговор
    Е западните ваксини били измама пък на Запад вече никой не говори за Ковид.Китай ще го мъчи още десетилетия.

    Коментиран от #2

  • 2 Не говорят

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факти":

    защото се усетиха, че ще ядат дървото. Иначе повече са заразените в най-нахаканите държави. Кихат, кашлят и много малко умират С ковид, както и у нас.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.