Last news in Fakti

31 Август, 2022 17:38 2 239 4

Бебето на починалата родилка от Горна Оряховица е изписано

  • бебе-
  • родилка-
  • изписано-
  • горна оряховица

От пресцентъра на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ уточняват, че близките са взели новороденото момченце около 13.30 часа, като са получили съвети и консултации от педиатър

Бебето на починалата родилка от Горна Оряховица е изписано - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Изписаха от болницата в Горна Оряховица бебето на 21-годишната Данислава Стоянова, която почина в резултат на усложнения след секцио, извършено в лечебното заведение. От пресцентъра на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ уточняват, че близките са взели новороденото момченце около 13.30 часа, като са получили съвети и консултации от педиатър, съобщават от БНТ.

„Първите няколко часа след раждането бебето имаше трудна адаптация, тъй като бе с асфикция - кислороден недостиг, затова и беше поставено няколко часа на кислород, но бързо я преодоля“, коментира д-р Илия Атанасов. Той допълни, че за петдневния престой в болницата на новороденото са правени три пъти изследвания, приемало е антибиотик, а близките са държани в течение през цялото време.
Близки и приятели на 21-годишната Данислава от Горна Оряховица и тази вечер се събират на бдение, но пред лечебното заведение. Хората не приемат версията на лекарите, че младата жена е починала от рядък синдром. Съмненията им са, че лекарска грешка е причина за трагедията. Вчера Окръжната прокуратура във Велико Търново се самосезира по случая, вътрешна проверка тече и в горнооряховската болница, допълват от novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия лекари

    17 2 Отговор
    от девет кладенеца вода ще носят, само и само да докажат, че не да виновни за смъртта на жената .. бог да я прости и да накаже виновните, а детенцето да е живо и здраво..

    Коментиран от #3

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 1 Отговор
    Лекарите доста се изложиха......В опит да се оправдаят те и откриха аномалия,която реално е трябвало да бъде открита по време проследяване ,бременноста на починалата.Бог да прости,ноо много ниско ниво за 30 и кусур години е достигнала медицината ви.Казвам ви,защото аз плащам ЗОО в бг,но не ползвам.Единственно ползвам Сибалаб,за да следя кръвни показания и много внимавам ....кой ме дупчи за кръв!Дано не ми се налага да се оперирам....
  • 3 Койдозлу

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тия лекари":

    Съболезнования на близките и успех в отглеждането на бебо!
  • 4 Въпрос

    11 0 Отговор
    Защо са я държали от 20 август в болница,та чак до фаталния ден, чакайки какво? При положение, че е било на лице преносване още на 20 август? Какво са чакали 5-6 дни? ДИК синдромът по принцип е изключително тежка диагноза, но дали действително е имало как да бъде предотвратен леталният изход? Каквото и да говорим сега, голяма трагедия. Имам дете на същата възраст. Ужас просто. Лека му пръст на момичето. Искрени съболезнования!