Бразилски изследователи са открили връзка между вегетарианството и депресията. Според проучване, публикувано в Journal of Affective Disorders, при тези, които не ядат месо, рискът да бъдат диагностицирани с пристъпи на това психично разстройство е два пъти по-голям, предава БГНЕС.
Анализът е отчел различни хранителни фактори, включително общ прием на калории, прием на протеини и микроелементи и степен на преработка и усвояване на храните. Установено е, че по-тежката депресия сред вегетарианците не се дължи на по-ниската калоричност на диетата им.
Изследователите откриват, че безмесните диети в действителност водят до това, че хората изпитват депресивни епизоди два пъти по-често от тези, които ядат говеждо месо.
Според учените депресираните хора са по-склонни да станат вегетарианци, тъй като те често са склонни да "залитнат" към негативно мислене и чувство за вина. Освен това отношенията с други хора и обществото могат да повлияят за развитието на депресия при стриктно спазване на вегетарианския модел на хранене.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 авее
До коментар #1 от "Психовеганка от жълтия паваж":
Не. Това си е най-обикновена русофилия.14:08 11.10.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Местния Козар
14:24 11.10.2022
5 ха ха хи хи
14:25 11.10.2022
6 Димитър
червата . Житните храни дават първоначално много енергия за около час без да засищат и трябва да се приема постоянно храна иначе ставате отпаднали , сънени и нервни.
Разликата в качеството на протеините, които дават енергия
между месоядството и вегетариянството е като разликата между стар Mосквич и ново BMW .
14:51 11.10.2022