Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 10:18 1 832 26

Д-р Мирослав Ненков: Неуважението гони младите лекари от България

  • мирослав ненков-
  • болници-
  • дългове-
  • корупция

Корупция прозира зад дълговете на държавните болници

Д-р Мирослав Ненков: Неуважението гони младите лекари от България - 1

Има 5000 болници и те нямат персонал. Как се запълва персонала? Разни колеги си продават дипломите и като дойде Здравната каса нея изобщо не я интересува дали този доктор стъпва в това лечебно заведение. Здравната каса просто проверява документи.

Това каза в "Денят започва" по БНТ д-р Мирослав Ненков, анестезиолог и бивш министър на здравеопазването.

Той посочи, че частните болници нямат дългове и вървят добре със Здравната каса, а държавните болници имат дългове, въпреки че работят със Здравната каса. Според него причината за това е корупцията.

"Когато се говори за закриване на болници, защото не произвеждат никакъв медицински продукт, това не означава местните хора да бъдат оставени без медицинска грижа. Не може във всяко отдалечено населено място да има болница, но има структура, която може да транспортира пациента в лечебно заведение, където да получи медицинска грижа в рамките на определен срок", коментира д-р Ненков.

Според него парите не са най-големия фактор, който гони младите лекари от България, а неуважението и перспективата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 9 Отговор
    Този защо е на свобода?
  • 2 др Гей Билтс

    31 10 Отговор
    Ето го и простоватият доктор-шегобиец. Младите сатанистчета заслужават не само неуважение, а и презрение. Да не говорим, че са толкова доктори, колкото и наркопласьорите ченгета. Една банда писари, по цял ден съчиняват Епикризи и лъжат по телефоните близки на убитите из болниците пенсионери.
  • 3 Старите

    28 3 Отговор
    хиени не им дават никакъв шанс , отвратителна шуробаджанащина !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мисля

    29 1 Отговор
    Уважение не се дава авансово,то се заслужава през годините.
  • 6 Приятен ден

    31 0 Отговор
    Гонят всички ни от България , остават само Полицаи, МО, НСО, ДАР, МО, Министри, Парламент и Прокуратурата остават!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да допълня

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Приятен ден":

    И ДАНС остават, ВКР тоже.....
  • 9 Уоли

    20 5 Отговор
    Този неприятен тип с физиономия на питек от къде го изкопахте? Хайде неосъдените крадци поне да мълчат.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1111

    17 5 Отговор
    А според мен подборът ви на входа на университетите е сбъркан! Щом не виждат перспектива в България, да се обучават и работят в чужбина! Университетите трябва да подготвят само хора, които са декларирали, че ще работят в България, поне за определен период!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 тъпанар охранен

    13 1 Отговор
    като ида в магазина не ми дават нищо срещу уважението ми
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 3343

    7 0 Отговор
    Липсата на кариерно израстване ги гони....
  • 18 стига!

    15 3 Отговор
    Стига с това уважение! Да започнат да си вършат работата, както трябва, и ще получат уважение. Хората са принудени да сменят поне трима лекари, за да им поставят точна диагноза. Нито диагноза могат да поставят като хората, нито изследвания пускат, нито правилните лекарства изписват.
    И сега ДБ измислили личният лекар да отписва пациенти, ако са агресивни. Какво значи агресивни? Когато хората не са съгласни с мнението на лекаря, трябва да мълчат и се съгласяват с всичко? Всеки лекар може да нарочи, да обяви всеки болен за агресивен и да го изключи. Целта на ДБ е болните да останат без лични лекари и да нямат право на лечение по Здравна каса. В услуга на частните болници. Друг е въпросът, че агресията е предимно в Спешните центрове. ТРЯБВА ДА МАХНАТ ЗАВНАГИ ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ. Ненужни са и само точат касата.
    Пациентът задължително да пиел изписаните му лекарства- другото искане на ДБ. А ако лекарствата вредят на пациента и не може да ги пие? Ако увредят други органи?
    Пациентите се превръщат в затворници.
    ДБ искат въвеждането на диктаторски методи в ущърб на всякаква свобода и демокрация.
    Защо не се публикуват законопроектите, които ДБ внася в НС?
    ДА СЕ ВИДИ КОЛКО ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ Е дб.

    Коментиран от #26

  • 19 Въпрос

    16 0 Отговор
    5000 болници!!! На кого е нужно взичко това? Краде се, краде се безогледно се краде в държавата. Народ няма, а има 5000 болници??? Всичко това се прави, за да има управители на болници мулти милионери, с по два милиона заплата на година, а болниците да тънат в разруха и народът да мре пред вратите им. Е, въпросът е: Колко още може да издържиме и ние, и държавата?
  • 20 НЕУВАЖЕНИЕ

    7 2 Отговор
    ЗА ХОРАТА В БЯЛО! НЕУВАЖЕНИЕ ЗА ПОЛИЦАИТЕ! НЕУВАЖЕНИЕ ДАЖЕ ЗА УЧИТЕЛИТЕ! ДА ТОВА Е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - СЪЗДАДЕНА ПО ОБРАЗ И ПОДОБИЕ НА РАЗГУЛНА, НЕМОРАЛНА И АЛЧНА САЩ ОТ ПРОДАЖБИ "ПОЛИТИЦИ" С НИЗКИ, АЛЧНИ И ДРЕБНИ ДУШИЦИ! ПРИМЕР: - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!!! Лъжец и Крадец мои в Парламента!!!
  • 21 ооооо, не

    12 0 Отговор
    Всеки сам трябва да се бори за уважението на другите. Уважението не е даденост. Как да се уважава един лекар, който се държи високомерно, който видимо се гнуси от пациента, който не показва ангажираност, който си разменя закачки със сестрата, говори по телефона с някого, през кратичкото време, за което човек чака с месеци, не изслушва, изписва лекарства на килограм, като си мисли, че никой не е видял отвън дистрибуторите на лекарства и още, и още.
    Не вменявайте вина на хората за бягството на лекарите. Те бягат заради заплатите. И друго - лекар, който е в системата само заради престижа и парите, никога няма да получи желаното уважение. Трябват знания, трябва съпричастност, трябват хъс и ангажираност, трябват призвание и човешко отношение.
  • 22 Корги

    4 4 Отговор
    Докторе, предложение. Можем да им бием по една ваксина за Ковид. Така ще си останат в България завинаги. Закопани под земята евентуално, но ще останат тук.
  • 23 оги

    4 3 Отговор
    Айде стига толко реклами на свинско ! Празчо от комедийното ведомство на асоциацията на анестезиолозите запойкаджии за министър на здравеопазването ли го готвите ?
  • 24 Аватар

    2 0 Отговор
    Да бъде така добър да спомене,че частните болници освен плащането по клинична пътека от касата имат и доплащане от пациента към т.н.клинична пътека,което като сума не е малко.Освен това в новопостроените сгради на частните болници пациента,ако иска може да доплати за индивидуална допълнителна грижа,за vip стая и т.н.В стария сграден фонд на държавните болници няма битовите условия на частните болници,които днес изсмукват създадени и обучени екипи в държавните такива.Изглежда скоро ще има само частно болнично здравеопазване,което не всеки ще може да си позволи.
  • 25 Вирус

    0 0 Отговор
    Ай да обясни тоя що трябва на частните болници да се дават пари за друг частен бизнес дават ли се
  • 26 доктор октор

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "стига!":

    Уважение, пед.а.лче, означава да правиш това, което ти казва лекарят, а не да се правиш на по-знаещ от него.