Last news in Fakti

21 Декември, 2022 16:49 1 558 10

Здравният министър за разменените бебета: Става въпрос за човешка грешка, небрежност на персонала

  • здравен министър-
  • човешка грешка-
  • разменени бебета

"Има разминаване при поставянето им в количките. Номерата на гривните трябва да се проверяват, освен при първия контакт на майката с бебето, и при изписването им от болницата. На няколко етапа от веригата е проявена небрежност", допълни д-р Асен Меджидиев

Здравният министър за разменените бебета: Става въпрос за човешка грешка, небрежност на персонала - 1
Снимка: БГНЕС

"Става въпрос за 2 родилки, които са родили през септември месец в един и същи ден, по едно и също време. Според мен става въпрос за човешка грешка, небрежност на персонала", заяви на брифинг министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев след заседанието на Министерския съвет.

По думите му гривната на родилката не е съвпадала с гривната на детето.
"Има разминаване при поставянето им в количките. Номерата на гривните трябва да се проверяват, освен при първия контакт на майката с бебето, и при изписването им от болницата. На няколко етапа от веригата е проявена небрежност", допълни д-р Асен Меджидиев, цитиран от БНТ.

Според него има надежда, че този случай ще се реши с благоприятен изход. Проведени са ДНК тестове и на двете родилки, както и на двете деца.
Надявам се, че всяка родилка ще бъде със своето собствено детенце. След проверките ще се вземат много сериозни мерки, ще стартират проверки и в други АГ болници", добави д-р Асен Меджидиев.

Той поясни, че сигналът за случая до здравното министерство е постъпил късно.

"Всеки ще понесе вината си, важно е случаят да бъде с правилен изход, наша задача е да уточним кой каква грешка е допуснал", каза още д-р Асен Меджидиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сирене

    10 0 Отговор
    Няколко хилки и аз ставам небрежен, така е...
  • 2 Алооо

    14 0 Отговор
    Стига си ги оправдавал. Колко човешки грешки е имало досега, никой не знае!!??0
  • 3 Мустафата съм

    5 0 Отговор
    Абе тая дъвка трябваше да е чак до нова година бе идиoтино! Сега пак ще плащам на мисирките извънредни отново да повдигнат и ровят из постановката.
  • 4 Безобразие

    13 0 Отговор
    Аве стига сте се обяснявали, защо чуждото бебе е още при ромката и какво, ще правите, като тя отказва да го върне!? Била го гледала 2 месеца и нямало да го върне!?... а вие си плещите!
  • 5 Да бъдат уволнени и съдени

    8 0 Отговор
    За каква човешка грешка и небрежност на персонала говори този ?

    Тези заспали п.....и в този родилен дом дето вероятно повече пушат цигари и пият кафе отколкото да си гледат работата отговорно са за затвора?

    Как може да се оправдае техния мързел с "небрежност" ? Та това са човешки съдби.
    СЕГА ДА СЕ НАПРАВИ ВЕДНАГА ЕДНА ПРОВЕРКА КОИ СА БИЛИ НА СМЯНА НЕГО ДЕН И ДА СЕ УВОЛНЯТ МОМЕНТАЛНО.
    СЛЕД ТОВА ЗАСЕГНАТИТЕ ДА ЗАВЕДАТ ДЕЛА И ДА ИМ СМЪКНАТ 100 КОЖИ ОТ ГЪРБА ЗАДЕТО СА ИМ ПРИЧИНИЛИ ТОЗИ СТРЕС И ТЕЗИ НЕПРИЯТНОСТИ.
    ДОКАТО НЕ СЕ ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ НА СГАФИЛИТЕ ОТ ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ И НЕ ВЛЯЗАТ ПО ЗАТВОРИТЕ ЗАРАДИ "небрежност" НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА.
    СЪД ДО ДУПКА.
  • 6 ван ман

    3 0 Отговор
    Започна се. Сега разменят бебета, утре ще слагат повече от необходимото химически вещества в лекарствата и ще има жертви. Да не говорим за бо-клуците в храните щото някой ще рече да увеличи дозите от незнание и гледайте шоу.В държавната администрация никой не си гледа работата и заради техни грешки го отнасят хората. До това води изпростяването на един народ. Лош човешки материал. Грабвайте си шапките и бягайте, Тук бъдеще няма за никой.
  • 7 пппо

    2 2 Отговор
    И на мен ми размениха момчетата преди 22 и 25 години! Оказаха се пълни тулупи, кой знае къде са мойте интелигентни мончета !??
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Дали е грешка..........???Жена ми преди много години роди в Тина киркова май сега е Шейново.Като се роди дете му слагат гривна по скоро ластиче и при майката същото.....Ако някой или някоя майка си "хареса" по....дете какво и пречи да сложи номерчето от нейното дете на друго......Би трябвало контролът да е железен,а не само да се разчита на камерите.Там където са бебетата да няма право НИКОЙ освен Оторизиран персонал да влиза!Като входа да е като в трезор Врата и карта и винаги да има дежурен от сестрите...Според мен това не е грешка,а по-скоро ....Но казусът е ОТВРАТИТЕЛЕН!
  • 9 дядото

    2 0 Отговор
    от това което прочетах и изслушах просто онемях.а като хора и граждани на пропадналата ни държава не бива да онемяваме.трябва силно,ама много силно да крещим,много да крещим и не само да крещим.хора,нашият живот тези горе го превръщат в ад и позор.
  • 10 както е нормално

    2 0 Отговор
    в нашата страна виновни няма да има. Помнете ми думата! И този случай ще бъде заметен под килима.