Last news in Fakti

6 Януари, 2023 22:04 1 230 5

Здравните власти ще отнемат лицензи при нарушения, довели до липсата на лекарства

  • аптека-
  • лекарства-
  • антибиотици

Проверяваме наличността и активизирахме българските производители специално за антибиотиците

Здравните власти ще отнемат лицензи при нарушения, довели до липсата на лекарства - 1
Снимка: БГНЕС

Тежки санкции и отнемане на лицензи ще са наказанията, ако проверка на здравните власти установи нарушения, довели до липсата на важни лекарства в аптечната мрежа в страната. Това заяви здравният министър д-р Асен Меджидиев във Видин, цитиран от БНТ.

Той добави, че се проверява и дали в аптеките, в които има липси, са заведени искания към търговците на едро. Мобилизиран, по думите му, е и целият отдел на Изпълнителната агенция по лекарствата, като от днес в проверките са включени и екипите на Районните здравни инспекции в страната. Ще бъде направено всичко възможно животоспасяващите лекарства да бъдат осигурени.

"Проверяваме наличността и активизирахме българските производители специално за антибиотиците. Проблемът е в европейски мащаб. По информация, която получихме тази сутрин, проблем с антибиотиците има в 25 от 27-те европейски държави. Сезирали сме Европейската комисия и Европейската агенция по лкарствата (ЕМА) за липсата на медикаменти. Много от субстанциите, които се използват за тяхното производство, идват от Китай и от Индия и от там се получава недостигът", заяви Асен Меджидиев - служебен министър на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладна Хиена

    1 0 Отговор
    В аптеките няма илачи против срамни буби,К’во да праа?Сърби ма!

    Коментиран от #5

  • 2 емм

    1 1 Отговор
    Едно време като е нямало антибиотици
    Как са ги лекували хората
    С народна медицина??
  • 3 ГАНЮ

    2 0 Отговор
    ами стриваш керемида на прах със шмиргел
    намазваш се със спирт и поръсваш с прахта отгоре
    бубите се напиват и започват да се избиват една друга с керемидите по главите
  • 4 хххх

    1 2 Отговор
    г-н Менгеле се е задействал... малко ви остава още руски ибрици!
  • 5 Софарма

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гладна Хиена":

    БКП-ПКП-ето има цяло нощно шкафче с такива илачи срещу срамни буби! А "д-р" ДС-ГУце АБВ-тpипepo първан може да ти изпише спец-рецепта на бланка на БКП+ДС!