Last news in Fakti

19 Януари, 2023 14:35 1 170 6

Директори на столични болници искат обявяване на грипна епидемия

  • директори-
  • болници-
  • софия-
  • грипна епидемия

"Много сме натоварени в момента. Реанимационните легла са заети, пулмологичните отделения са пълни”, каза изпълнителният директор на Първа МБАЛ – София проф. Цветомир Димитров

Директори на столични болници искат обявяване на грипна епидемия  - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителите на две от многопрофилните общински болници в София са на мнение, че в столицата трябва да се помисли за обявяване на грипна епидемия, съобщават от БТА.

„Нашето мнение е да бъде обявена грипна епидемия и в София, защото сме много натоварени в момента. Реанимационните легла са заети, пулмологичните отделения са пълни”, каза изпълнителният директор на Първа МБАЛ – София проф. Цветомир Димитров.
В МБАЛ „Княгиня Клементина” (бившата Пета МБАЛ - София) също са натоварени всички отделения и най-вече пулмологичното, добави изпълнителният ѝ директор д-р Борил Петров.

„Има доста усложнения от грипа, изразяващи се с тежки пневмонии, които доста често протичат асимптоматично – пациентът няма температура, но е с тежка пневмония. Доскоро детското отделение беше запълнено над 50%. Сега има определен отлив, но той е на вълни. Така че съм съгласен с проф. Димитров. Може би, експертите, от които зависи, трябва да преценят много добре да се обяви грипна епидемия”, каза той.
Мненията си двамата ръководители изложиха по време на представяне на общинска програма за безплатна психологическа помощ на онкологично болни пациенти и техните близки, чието изпълнение започва в четири от многопрофилните столични общински болници.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    4 1 Отговор
    Има доста усложнения от грипа, изразяващи се с тежки пневмонии, които доста често протичат асимптоматично
  • 2 др Гей Билтс

    2 0 Отговор
    Оня ден статистиката беше за 0% приети неваксинирани в болниците. Като се знае, че напълноваксинирани са тия с 3 бустера, или тия с две джонита, статистиката е покъртителна. Не обявяват умрелите бройки от ГРИП, защото са няколко пъти повече спрямо годините на пландемията. Сега тепърва почва Испанският ГРИП заради малодушието на страхливцитге.
  • 3 КовидманЯк

    1 0 Отговор
    Да не забравите да изкъртите и пейките, "спасители" хренови...продажни, лъжливи, алчни доктори!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Споко

    1 0 Отговор
    Путин ще оправи всичко, само гледайте!
  • 6 Докато

    1 0 Отговор
    Долното племе не се събуди няма да престанат с това!