Last news in Fakti

16 Март, 2023 13:58 1 847 1

Невролог посочи какво да не консумираме, когато сме с главоболие

  • главоболие-
  • напитка-
  • храни-
  • сърце-
  • невролог-
  • сърдечен ритъм-
  • пулс

Напитки и храни, които засилват сърдечния ритъм, трябва да бъдат избягвани

Невролог посочи какво да не консумираме, когато сме с главоболие - 1
Снимка: Shutterstock

Едва ли има човек на земята, който поне веднъж да не е изпитал главоболие. Има различни фактори, които могат да го причинят. Неврологът Александър Комаров изброи продуктите, които трябва да се избягват при главоболие, пише Дарик.

Комаров отбеляза, че има различни видове главоболие и освен това самото то може да бъде симптом на други заболявания, като артериална хипертония или менингит.

"Ако човек има високо кръвно налягане, тогава храните с високо съдържание на сол трябва да се избягват. Противопоказни са също кафето, силните чайове, енергийните напитки и храните, които могат да ускорят сърдечния ритъм, да свият кръвоносните съдове или да натрупат течности", обясни той.

Според шведски изследователи от университета в Малмьо болкоуспокояващите действат ефективно само когато влязат в кръвообръщението. Хапчетата, които сега може да си купи човек с такива проблеми, нямат такива свойства.

Главоболието може да бъде придружено и от световъртеж. Терапевтът Андрей Кондрахин посочва, че това може да се дължи на нарушено мозъчно кръвообращение. Това е опасно, тъй като увеличава риска от инсулт.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЗ

    8 1 Отговор
    Колега, колега! Общи безсмислени приказки да се направи малко реклама. Това и кварталната фризьорка може да го каже. Ама няма смисъл.Проблема с главобилието е много сериозен и често нерешим. Този невролог никога не е страдал от главоболие. Такива приказки сриват доверието в лекарите.