Last news in Fakti

21 Април, 2023 22:52 1 421 2

Спасиха новородено бебе с полиорганна недостатъчност в Плевен

  • бебе-
  • спасиха-
  • плевен

В продължение на няколко дни са приложени всички съвременни методи за лечение и новороденото е стабилизирано

Спасиха новородено бебе с полиорганна недостатъчност в Плевен - 1
Снимка: БГНЕС

Детето вече е вън от опасност, диша спокойно и е захранено, похвалиха се от плевенската болница "Сърце и Мозък"

Новородено на три дни с тежка полиорганна недостатъчност е спасено от неонатолозите в плевенската болница "Сърце и Мозък", съобщават от лечебното заведение.

Бебето е родено в МБАЛ - Севлиево, за където по спешност заминава екипът на д-р Андрей Христов, началник на Отделението по неонатология "Мама и Аз" в болница "Сърце и Мозък".

Още в специализираната линейка на път за Плевен започва комплексна интензивна терапия. В продължение на няколко дни са приложени всички съвременни методи за лечение и новороденото е стабилизирано. Педиатрите извършват обменно кръвопреливане като двукратно са сменили кръвта на бебето с такава от подходящ донор.

"Днес детето вече е екстубирано и диша спокойно. То е извън опасност и е захранено. Благодаря на своите колеги, на акушерките и на ръководството на болницата, които не пощадиха силите си и доведохме нещата до успешен край", каза д-р Христов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има надежда за Доброто!!!

    8 0 Отговор
    Здраве, късмет и успех на бебчето и на цялото семейство! Респект и почитания към медиците и всички други хора, помогнали за щастливата развръзка! Поздрави и за всички кръводарители!
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Браво има го Доброто