Last news in Fakti

11 Май, 2023 15:15 1 429 2

Натурални продукти за прочистване на жлъчката

  • натурални продукти-
  • жлъчка-
  • прочистване-
  • камъни в жлъчката-
  • здраве

Ето как да премахнете токсините и камъните от жлъчката

Натурални продукти за прочистване на жлъчката   - 1
Снимка: Shutterstock

Жлъчката е съществен компонент от храносмилането. Жлъчният сок е смес от ензими и киселини, които имат функцията да съдействат за усвояването на мазнините от храната. Жлъчката се съхранява в жлъчния мехур, където остава в резерв, докато дойде момент, в който е необходима за целите на храносмилането.

За съжаление един от най-често срещаните проблеми с жлъчния мехур са камъните. Те се образуват вследствие на натрупване на токсини и минерали, които кристализират и образуват твърда маса.

Натрупването на камъни в жлъчката може да доведе до нейните дисфункции, възпаления и да наложи отстраняването ѝ. Това впоследствие предизвиква затруднения в храносмилането.

За да прочистите жлъчката и да я предпазите от натрупване на камъни, можете да опитате някои страхотни домашни трикове, които помагат за подобряване на функциите ѝ.

Лимонов сок и зехтин

Смесете равни части лимонов сок и зехтин. Разбъркайте добре. Добавете една стрита скилидка чесън, фино стрита на паста. Разбъркайте и изпийте сместа. Правете това всяка сутрин на гладно. По желание можете да добавите и малко магданоз, като смелите сместа с пасатор или в блендер.

Сок от краставици, моркови и цвекло

Тези три зеленчука имат невероятни свойства за прочистване на жлъчката от токсини и камъни, пише az-jenata.bg. Направете си смути от тях, като смелите една краставица, един голям морков и половин чаша червено цвекло. Добавете малко вода, за да се получи подходяща смес за пиене. Пасирайте всичко в блендер и изпийте на гладно.

Чай от жълт кантарион

Жълтият кантарион прочиства жлъчката и се грижи за нейните функции. Пийте по 2-3 чаши чай от жълт кантарион всеки ден. Може да добавите лъжичка мед и малко лимонов сок.

Целина

Целината е много богата на антиоксиданти и фибри. Включвайте я редовно в храненето, защото е полезна и за фигурата. Сокът от целина има мощни прочистващи свойства. Направете си смути от него, като смелите 2 чаша целина с малко вода. Ако разполагате с подходяща сокоизстисквачка, можете да си правите и пресен сок от целина, който да пиете сутрин на гладно.

Плодови сокове

Плодовите сокове са чудесни за прочистване на жлъчката, защото съдържат киселини и антиоксиданти, които неутрализират натрупаните токсини. Направете си смути от пресни ябълки, круши, грейпфрут и лимон. По желание може да смелите целите плодове с малко вода или да изстискате соковете от тях и да ги смесите. Пийте по една чаша всяка сутрин на гладно.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това първото не е за всеки

    2 0 Отговор
    Особено ако след това се качиш в градския транспорт!
  • 2 абе

    0 1 Отговор
    пушете канабис по добре