Last news in Fakti

30 Август, 2023 07:20 1 288 1

Как да сме сигурни, че бременността протича нормално?

  • пренатален тест-
  • увреждания-
  • бременност-
  • бебе

Всяка бъдеща майка заслужава да узнае, че детето ѝ ще расте здраво и без никакви проблеми

Как да сме сигурни, че бременността протича нормално? - 1
Снимкa: Shutterstock

Повечето бебета се раждат здрави, но рискът дете да се появи на бял свят с увреждане, за съжаление, съществува. Много голяма част от бъдещите майки си мислят: “Това не може да се случи на мен”.

Как да разберем дали плодът е здрав? Как да сме сигурни, че бъдещият член на семейството ще има пълноценен живот? Как да го научим, още преди да се е родило бебето?

Това може да стане с пренатален тест - най-прецизният начин да го разберем.

Този метод установява генетични проблеми, още преди раждането на бебето. Изследването може да се направи още в началото на бременността. А при взимането на проба, няма риск нито за бебето, нито за майката.

Неинвазивен метод и точност 99,8%

Само с две епруветки венозна кръв, теста дават конкретна и точна информация за Синдром на Даун, Едуардс, Патау, както и за синдроми свързани с половите хромозоми – като Клайнфелтер, Търнър, свръх мъж и свръх жена.

Пренаталният тест има точност 99,8% и се прави в немската лаборатория Лайфкодекс, а организацията в България става чрез официалният им представител. Взима се само кръв от бъдещата майка и това може да стане още от деветата седмица на бременността.

За пренатален тест е необходима единствено кръвна проба от майката, за разлика от други изследвания като амниоцентеза и хорионбиопсия, при които съществува риск от усложнения и дори загуба на плода.

Пренатест е неинвазивен метод в страната и на територията на Европа. Разработен е в Германия, а точността му се базира на над 150 000 извършени теста.

Установяването на евентуални проблеми в ранен етап на бременността дава възможност да се вземе информиран избор или навременни профилактични мерки за един по-добър и качествен живот.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    4 0 Отговор
    Като жените не четат такива статии във факти