1 Септември, 2023 05:09 1 078 5

53 нови случая на коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Няма починали заразени за последното денонощие

53 нови случая на коронавирус - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 53, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 855 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 6,2 процента.

Няма починали пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 144 души с диагноза КОВИД-19, от които 12 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 13.

Излекувани през последното денонощие са 40 души, а общо от началото на пандемията - 1 270 643.

Активните случаи към момента са 1718.

През последните 24 часа са поставени 11 дози ваксина срещу КОВИД-19, а общо от началото на ваксинационната кампания поставените ваксини са 4 613 587.

Общо 38 450 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 310 811 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    9 1 Отговор
    След 15 септември ковид цирка почва отново в САЩ, а после и в останалия свят.

    Коментиран от #4

  • 2 Изчезни със скороста на вятъра💨

    4 0 Отговор
    Трябва да те няма, вече Ковидче, за да има надежда за път, за устрем и за възход в живота ни!😁😁🤭
  • 3 нпо агент

    5 0 Отговор
    всеки ден говорят за ковид...а хора умирад от глад и мизерия..от липса за здравеопазване..последно били подобрили ,модернизировали ваксини и дори българи ще получат 1милион дози..а това че другите милиони в боклука ...
  • 4 Петър

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "мда":

    Да, може и да си прав, на 10 септември приключва откритото първенство на САЩ по тенис, в което участва и Джокович, а както знаем, той не се ваксинира срещу КОВИД-19 на инат на САЩ.
  • 5 Копипасте

    1 0 Отговор
    И защо никой не забелязва, че Тишо се е върнал от отпуск и пак ще ни радва сутрин още по първи (най-късно втори) петли с копипейст от все още работещия КОВИД инфопортал!?