Last news in Fakti

28 Декември, 2023 04:26 831 13

118 нови заразени с коронавирус, починаха двама болни

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

Към днешна дата в болница са 325 души

118 нови заразени с коронавирус, починаха двама болни - 1
Снимка: БГНЕС

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 118, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 868 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 13,6 процента.

Починали са двама пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 325 души с диагноза коронавирус, от които 31 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в лечебно заведение са 11.

Излекувани през последното денонощие са 11 души, а общо от началото на пандемията - 1 289 822.

Активните случаи към момента са 4963.

През последните 24 часа не е поставена нито една ваксинна доза срещу коронавирус. Общо от началото на имунизационната кампания са поставени 4 724 308.

Общо 38 668 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 333 453 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    9 1 Отговор
    Националният информационен портал за Ковид-19 в България пак успя да навърти 5000 "активни" болни с Ковид-19. Тези 5000 "активни" човека с Ковид-19 са били принудени по някакъв начин да си направят тест за Ковид-19 който се оказал положителен и без да има нужда, тези хора са били докладвани от някой и са били заприходени като "активни", проблема е, че тези 5000 човека, никой вече не може да ги принуди да си направят тест който да се окаже отрицателен за да бъдат докладвани като излекувани и затова в портала виси това фалшиво число от 5000 "активни" с Ковид-19, убеден съм, че съвсем скоро ще бъдат излекувани служебно, ще напишат, че за последните 24 часа са били излекувани 4894 човека от Ковид-19 и пак ще започнат да трупат бройка от портала.
    Когато в един масив от числа, две от тези числа са откровено фалшиви, твърде е вероятно и останалите числа да не са съвсем истински.

    Коментиран от #4

  • 2 Мангър Офф

    0 7 Отговор
    Добре се движат нещата.
    Ще дойде моето време

    Пък и времето на Витанов.

    Ще има пак зрелища

    Коментиран от #3

  • 3 Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мангър Офф":

    Мангъров се оказа един от най трезво мислещите вирусолози в България, а Витатанов изобщо не го чакай да се появи по някоя национална мисирка. Убеден съм, че нямаш представа защо Витанов вече не го канят по националните медии, пък дори и тук нищо не публикуват от него, преди десетина дни, тук имаше една публикация от Витатанов, но беше силно отрязана и редактирана.

    Коментиран от #9

  • 4 Копипасте

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Тя работата с тия тестове все повече заприличва на вица за Вуте дето объркал и от пазара наместо халва си купил сапун - дъвкал, пенил се, и викал : Пениш се не пениш ще те ям! Тя работата и с КОВИД ваксините натам върви, ни тях ще ги бракуват поради изтекъл срок на годност, така както в края на 2021 година бракуваха около 350;400 000 бройки! Сега както върви ваксинирането бройката на бракуваните КОВИД ваксини ще е по-голяма в пъти - трошим народна пара, а събираме капачки за кувьози!? И няма да има нито един осъден държавник за което!? Живеем в повече от интересни времена! Абсурдното е доведено до крайност!

    Коментиран от #5

  • 5 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Копипасте":

    Оооо, да, прав си. България дори трябва да забраниа вноса на ваксини срещу Ковид-19. Нали преди три години някакъв институт в България беше започнал разработката на българска ваксина срещу Ковид-19, това нещо беше широко отразено по медиите? Мисля, че разработената ваксина от този институт би трябвало да е с достатъчно големи количества за да задоволи пазара в България на желаещите да се ваксинират срещу Ковид-19.

    Коментиран от #6

  • 6 Копипасте

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Института беше и си е към БАН! Първо Бойко, а после и Асенчо не дадоха достатъчно финансиране за доработката на тази ваксина!? Може би защото КОВИД неправоверния и днешния депутат Чорбанов беше в екипа и продължава и днес да ги разбива за безхаберността им! ФАКТ е, че в Куба направиха такава ваксина!?!? В бедна Куба може, а в не чак толкова бедна България не може?!?! Гледаме "Пълен абсурд" по НОВА едва ли не?!

    Коментиран от #7

  • 7 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Копипасте":

    Аааа, знам, Боко и сие не отпуснаха нарочно 120 000 лева на Чобанов за разработката на ваксината.
  • 8 Копипасте

    5 1 Отговор
    Повече пари щяха да отидат за тестове и сертифициране в оторизирани евролаборатории и т.н. отколкото за тая разработка?! Но на Евро ниво играят и съвсем други интереси! В Куба такива интереси просто не играят! Спомнете си как в началото на КОВИД Файзер чрез Урсула и компания направи, така че на Астра Зенека подрязаха крилцата и те /Астра/ отидоха да произвеждат и ваксинират в Индия! Дали "ваксината" на Астра Зенека е/не е добра вече е все тая! Има и един румънски евродепутат Кристиан Тереш - навремето държа страховита КОВИД реч в европарламента с едни листа целите в черно в ръката! На листата била разпечатката с информацията от договорите на ЕК с Файзер и съдържанието на Файзер ваксината! Много интересна реч! Може би все още тази реч ще може да се намери по инфоканалите!
  • 9 Копипасте

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    За Витанов вече само добро или нищо! А специално за доц. Мангъров : препоръчвам без уважение на нещастниците, които го оплюваха да се поинтересуват и потърсят какво е това нещо "банката на Мангъров" - благодарение на стореното от този човек и неговата "банка" се спасяват животите на 20-25 бебета годишно! Приятен ден и Весели празници!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.