Last news in Fakti

3 Януари, 2024 14:32 1 702 4

Пшеницата - лек за камъни в бъбреците

  • бъбреци-
  • пшеница-
  • камъни в бъбреците-
  • отвара-
  • лек

Три рецепти за лекуване на проблеми с бъбреците

Пшеницата - лек за камъни в бъбреците - 1
Снимка: Shutterstock

Обикновената пшеница се оказала нужното лечебно средство за болните бъбреци на жена. След прекаран грип тя получила усложнение: в резултат на инфекцията били запушени пикочните ѝ пътища, а това спряло оттичането на урина. Лежала в болница в много тежко състояние: два дни вече не можела да уринира, бъбреците ѝ отказали, развила се уремия.

Вследствие на лошите прогнози близките ѝ дошли да се сбогуват с нея, защото при подобно запушване се очаква и всички останали органи да спрат да функционират до 3 дни – бъбреците загиват, а заедно с тях и човекът, пише zdrave.to.

Тогава се случило чудо. На помощ се притекла друга пациентка, докарана в болницата през нощта. Тя попитала какво се случва със страдащата жена и като разбрала, позвънила на мъжа си спешно да донесе пшеница. Донесъл човекът, въпреки че било 3 часа през нощта. Приготвили отвара, която започнали да дават на пациентката с отказалите да функционират бъбреци. Давали ѝ по 2 супени лъжици на всеки 10 минути. След 8 часа пикочните пътища се отворили и урината изтекла. Докторът признава, че буквално бил в шок.

Ето как се приготвя отварата:

Половин чаша пшеница се измива много добре и се залива с 1 литър вода, след което сместа ври 7 минути. След като престои малко, се пие според посочената схема.

Първа рецепта

Чаша пшеница се промива с топла вода и се изсипва в 3-литров буркан, след което се залива с гореща вода. След това престоява на стайна температура, като бурканът се увива в топла тъкан. Това е вашето лекарство. Пийте течността във всякакви количества и когато си поискате.

След като сместа свърши, заливате пшеницата отново с гореща вода и пак оставяте да престои. Пийте дотогава, докато вкусът ѝ се промени и тогава вече използвайте нова чаша пшеница. Ако имате камък в бъбрека, след седмица-две ще се раздроби, ще се разтвори и ще се изхвърля чрез урината.

Втора рецепта

Добре изчистете чаша пшеница, а след това я измийте със студена вода. Поместете я в 3-литров буркан, залейте с 2 чаши топла преварена вода, след което енергично разбърквайте в продължение на 3 минути с ръце. Получената бяла маса се приема без ограничения.

Трета рецепта

Необходими съставки:

  • • 100 мл зехтин;
  • • 100 мл бира;
  • • 100 мл лимонов сок.

Начин на приготвяне и приемане.

Разбъркайте много добре в подходящ съд трите съставки, след което излейте разтвора в стъклен буркан. Изпивайте по 50 мл от тази смес всяка сутрин след събуждане. Преди да употребявате разтвора, не забравяйте да разклащате буркана. Използвайте това средство редовно в продължение на 6 дни в седмицата.

То е много ефективно и скоро ще забележите, че камъните ще започнат да се стопяват. След 4 дни ще се изхвърлят чрез урината. Имайте предвид, че за това средство следва да използвате само прясно изцеден лимонов сок. Това домашно средство се препоръчва само на пациенти, чиито бъбречни камъни са не повече от 15 мм.

Тъй като големият камък може да създаде проблеми, когато се топи в тялото, може да доведе до увреждане на органа. Затова използвайте това лекарство само за неголеми камъчета в бъбреците и те наистина ще изчезнат.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Д-р Хаус

    4 2 Отговор
    Уважаема мисирке, това, което сте написал е не само абсурдно и невярно, но по-опасното е, че подвеждате хора с подобни проблеми да се самолекуват по този глупав начин. Може да не сте чували как се отстраняват подобни запушвания, нормално е. Но не е нормално да не проучите и питате някой лекар, преди да пишете за това. В много болници у нас има апаратура за разбиване на камъни в бъбреците и отстраняване на зспушвания. Даже не е необходима пълна упойка за това, не се прави операция и пр. И това се прави от много години, не от вчера у нас и по света. За какви сбогувания с близките пишете на болната, това е сравнително лесно лечимо. Аман от необразовани и глупави съчинения на тема здраве от подобните на вас. Жалко, че някой не може да ви осъди. заслужавате го.

    Коментиран от #4

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    При камъни в Бъбрека причината е винаги това,което пиеш преди всичко.От вода до безалкохолни и алкохол.Друга причина ,но в много по малка степен са храна,и ...отрови на тежки метали.Спрете безалкохолните и ако не ви търси по света кгб или мосад...хахахаха.......няма да имате проблем с камъните.мислиш,че си пусналвирус и гледаш...хахахах!
  • 4 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Хаус":

    Камъни в бъбреците се разбиват с литотрипсия в болницата.