Last news in Fakti

2 Март, 2024 07:06 971 7

12 нови случаи на коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Няма починали заразени в петък

12 нови случаи на коронавирус - 1
Снимка: БНТ

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 12, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 1 065 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 1,1 процента.

През последното денонощие няма починали с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 173 души с диагноза коронавирус, от които 35 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са шестима, като 66,6% от тях не са били ваксинирани.

През последното денонощие е бил излекуван един пациент. От началото на пандемията са излекувани общо 1 292 640.

Активните случаи към момента са 8 114.

През последните 24 часа са поставени 14 дози ваксина срещу КОВИД-19. Общо от началото на ваксинационната кампания са поставени 4 726 161 дози.

Общо 38 737 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 339 491 заразени от началото на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    7 0 Отговор
    Спомени за щуротиите, родени от пандемията:
    СПОМЕН No 7
    Фалшивите статистики
    От самото начало започнаха да ни заливат с числа, които доказваха бедствието, което предстои да преживеем. Заработи единния информационен портал, който ежедневно беше цитиран от всички медии. Едно от числата, рисуващи мащаба на бедствието в портала е т.нар. активни случаи, т.е. хората, което в момента боледуват. В началото на лятото през 2022 година, след като бяха минали месеци от последната вълна и нови случаи почти нямаше, активните случаи в портала продължаваха да са стотина хиляди. Защо тия хора месеци наред не успяваха да се излекуват!? И понеже нови случаи нямаше и нямаше, явно решиха активните случаи да бъдат изписани служебно и в един момент в портала в раздел излекувани за деня, ударно започнаха да се записват по 7, по 8 хиляди излекувани дневно, и така "стопиха" активните случаи.
    Когато в един масив от числа, две от тях са откровено фалшиви, много вероятно е и останалите да не са съвсем истински.
  • 2 Бай Пешо и Бай Доньо

    7 0 Отговор
    "През последното денонощие е бил излекуван един пациент." Излекуваният е бил Бай Пешо от Цалапица. Сутринта към 3 часа се почувствал вече добре и звъннал на Миленката да му каже. Бай Доньо от Петрич също се почувствал по-добре, ама след разговор с Миленчо, някъде към 4 сутринта, установили, че още имал хрема и покашлял отвреме навреме, та затова не го писали и него излекуван. Може би утре, казал му Миленката

    Коментиран от #3

  • 3 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Пешо и Бай Доньо":

    Браво, с тази любопитна история за Бай Пешо и Бай Доньо успя да ме развеселиш рано, рано.
    Миналата седмица, тук предложих, данните от информационният портал за Ковид-19 в България да не се публикуват в раздел "Здраве" на "Факти БГ", а да се публикуват в раздел "Вицове" на "Факти БГ".
  • 4 ........

    1 0 Отговор
    От Уикипедията се оказаха пророци и освен,че качиха предварително крайнага дата на Пригожин като засенчиха всякакви медии сега при търсене на "Пандемия 2025-2028" излиза това:
    "SPARS Пандемия 2025-2028
    Симулация на пандемия
    език
    SPARS Pandemic 2025-2028 е името на симулация на пандемия, която беше завършена през октомври 2017 г. То е проведено от Центъра за здравна сигурност към университета Джон Хопкинс . Учението представи „футуристичен сценарий“, при който комуникационните дилеми по отношение на медицинските мерки могат да възникнат в недалечно бъдеще.

    Упражнението беше една от четирите симулационни игри в Съединените щати, които частично съответстваха на събитията в по-късната пандемия COVID-19 , а другите три бяха Atlantic Storm , Clade X и Event 201 . "

    Т.е. чака ни още Atlantic Storm , Clade X и Event 201.
  • 5 Актуално

    1 0 Отговор
    Кога ще започнат да броят върнатите от европата бандити - изнасилвачи, убийци, перачи на пари? Към днешна дата нашествието им е по-смъртоносно от вируса.
  • 6 Копипасте

    1 0 Отговор
    "Новопостъпилите в болница са шестима, като 66,6% от тях не са били ваксинирани."
    Зеления сертификат беше валиден за 9 месеца и отдавна отиде на боклука, а и публикуваните данни за брой поставени ваксини на ден от година е близо до НУЛА! За бройката на активните случаи или добро или НИЩО?! Тук и от самолет се вижда стъкмистиката!
  • 7 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    Боцнатите боледуват! Факт!