Last news in Fakti

10 Април, 2024 12:36 1 045

Специалисти от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център прегледаха безплатно над 50 души в Разград

  • аджъбадем-
  • сити клиник-
  • разград-
  • прегледи-
  • сърдечно-съдови заболявания

Измериха кръвното налягане, направиха ехокардиография и консултация по документи на над 50 желаещи

Специалисти от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център прегледаха безплатно над 50 души в Разград - 1

Сърдечно-съдовите заболявания са едни от водещите причини за смърт по света. Въпреки че научният напредък в областта на медицината е значителен, предотвратяването и контролирането им остават съществено предизвикателство. Редовните профилактични прегледи при кардиолог играят ключова роля в тяхното ранно откриване и контрол.

В тази връзка Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център организира и проведе безплатни консултации и прегледи в Разград. В рамките на два дни – на 8 и 9 април д-р Петър Поломски и д-р Румяна Кадийска от Клиника по кардиология на университетската болница, заедно със старша медицинска сестра Милена Петрова от Интензивно кардиологично отделение на същото лечебно заведение проведоха пълни прегледи - измериха кръвното налягане, направиха ехокардиография и консултация по документи на над 50 желаещи, които предварително бяха записали своя час, за да се възползват от акцията.

Специалисти от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център прегледаха безплатно над 50 души в Разград

Събитието се проведе в МБАЛ Разград, където, освен профилактичните прегледи, специалистите на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдовия център представиха добри практики и обмениха ценен опит с колегите си.

Профилактичните прегледи позволиха на медицинските лица да идентифицират редица рискови фактори за развитие на сърдечни проблеми сред пациентите - високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет, тютюнопушене и заседнал начин на живот са само част от тях. Ранното им идентифициране позволи на лекарите да предприемат подходящи мерки за превенция и лечение преди да се развият сериозни сърдечни проблеми.

Специалисти от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център прегледаха безплатно над 50 души в Разград

Редовните профилактични прегледи при кардиолог са от съществено значение за подобряване на общественото здраве. Те не само предотвратяват развитието на сериозни сърдечни проблеми, но и помагат за оптималното управление на вече наличните такива. Инвестирането в своето здраве чрез редовни посещения при кардиолог е интелигентно решение, което може да удължи живота и да подобри качеството му.



Свързани новини