Last news in Fakti

5 Юни, 2024 17:04 1 003 4

Най-добрите добавки за жените, опитващи се да забременеят

  • добавки-
  • жени-
  • витамини-
  • забременяване-
  • плодовитост

Те стимулират плодовитостта ви и помагат да се увеличат шансовете ви да имате бебе

Най-добрите добавки за жените, опитващи се да забременеят - 1
Снимка: Shutterstock

Трябва да приемате пренатални витамини, преди да забременеете, а не само когато разберете, че сте заченали. Наред с тях, има допълнителни добавки, които могат да подобрят вашата плодовитост и да помогнат при зачеването. Но най-добре е да започнете да приемате добавки няколко месеца или повече преди зачеването, тъй като може да отнеме известно време, за да получите пълните им ползи.

Ето шест добавки, които имат най-добрия шанс да стимулират плодовитостта ви и да увеличат шанса ви да имате бебе.

Коензим Q 10 (наричан още Coq10)

Coq10 е естествен антиоксидант. Той е източникът на гориво за митохондриите и е необходим за основното функциониране на клетките. Нашата препоръка: Ако сте на възраст до 37 години приемайте 200-400 мг, а ако сте над 37 години приемайте 400-600 мг.

Витамин D3

Проучванията показват, че въпреки приема на пренатални витамини, жените все още са с ниско съдържание на витамин D. Обикновено няма достатъчно витамин D, добавен към пренаталното хапче, така че е важно да се проверява, пише iwoman.bg. Ниските нива на витамин D в ранна възраст са свързани с шизофрения, диабет и скелетни заболявания. Подходящите нива на прием на витамин D могат да предотвратят или намалят депресията, деменцията, диабета и автоимунните заболявания.

Нашата препоръка: Приемайте 2000-3000 IU дневно.

Фолиева киселина

Защитава развитието на невралната тръба на бебето. Едно проучване показа, че жените, които получават най-малко седемстотин микрограма (mcg) на ден фолиева киселина от диетата си, са с четиридесет до петдесет процента по-малко вероятно да имат овулаторно безплодие, отколкото жените, приемащи по-малко от триста микрограма.

Нашата препоръка: Приемайте минимум 400 mcg дневно.

Селен

Селенът е антиоксидант и предпазва клетките от увреждане. Предварителните проучвания показват, че когато се приема от жени, тази добавка може да помогне за предотвратяване на спонтанен аборт. При мъжете се препоръчва да се осигури жизнеспособност на спермата. Нашата препоръка: Приемайте по 200 мг дневно.

Витамин Е

Помага за повишаване на плодовитостта и е естествен антиоксидант. Витамин Е може да помогне на оплодената яйцеклетка да остане прикрепена към стената на матката.

Нашата препоръка: Приемайте 500-800 IU.

Билки

Ако се интересувате от приема на билкова подкрепа: витех или ашваганда са билки и аптогени, които могат да се използват за повишаване на плодовитостта. Направете проучване, преди да приемате добавки с билки. Например, ашваганда носи потенциални странични ефекти, които варират от главоболие до храносмилателни проблеми. Нашата препоръка е да говорите с вашия лекар, преди да приемете добавки с билки.

Търсите повече добавки за повишаване на вашата плодовитост?

  • Витамини B6 и B12
  • Витамин C
  • Цинк
  • Омега-3
  • Желязо
  • N-ацетил-цистеин (NAC)
  • L-аргинин
  • Ацетил L-карнитин


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спасовден

    6 3 Отговор
    Най добрата добавка е много мъже
  • 2 Ако

    5 2 Отговор
    Вие и вашият мъж сте здрави, не ви трябват добавки! Ако не сте - да ги Е/А и добавките !
  • 3 Последния Софиянец

    1 0 Отговор
    Да дойдат готините в заведението ми и ще им дам природна добавка. За грозноватите и трътлести да взимат билки

    Коментиран от #4

  • 4 Да бе, точно във вашата дупка ще дойдат

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    И да дойдат ти ще си на чиниите.