25 Август, 2024 07:10 2 245 5

Лекували три години от друга болест 17-годишен британец с рак

  • рак-
  • ишиас-
  • медицина-
  • лечение

Лекарите объркали онкологичното заболяване с ишиас

Лекували три години от друга болест 17-годишен британец с рак - 1
Снимка: Shutterstock

Лекарите в град Ашфорд объркаха рака на 17-годишния Джейк Спенсър с ишиас - прищипан седалищен нерв, който причинява силна болка в лумбалния гръбнак и долните крайници. Историята за това как човек е бил лекуван три години от друга болест, беше публикувана в Daily Mail, предаде NOVA.

Когато Спенсър започнал да изпитва болка в лявото бедро по време на курс по шофиране, той предположил, че това е мускулно разтежение, причинено от многократно натискане на педала на съединителя. Постепенно обаче болката в крака му станала толкова силна, че той трудно излизал от вкъщи.

Младежът отишъл на лекар, който го диагностицирал с ишиас на седалищния нерв, предписал болкоуспокояващи и физиотерапия. Когато тези методи не проработили, Спенсър отново потърсил помощ. Лекарите му предписали курс на ударно-вълнова терапия, но това не облекчило състоянието му.

След това Спенсър поискал пълен преглед и по резлутатите от биопсия показа синовиален сарком, рядка и изключително агресивна форма на рак на меките тъкани. Това стана три години след появата на първите симптоми. „Ако туморът не беше открит, може би щях да загубя крака си“, призна младият мъж.

Спенсър претърпя 5-седмина лъчева терапия и след това операция за отстраняване на 13 сантиметра мека тъкан от бедрото му. При следващия преглед лекарите открили, че ракът се е разпространил в белите дробове. През май 2020 г. той претърпя още една операция и курс на химиотерапия. Сега младият мъж е в ремисия.

По-рано в Обединеното кралство на 24-годишната Матилда Кроум бяха отстранени червата, след като разви симптоми на рядко заболяване, което не можеше да бъде диагностицирано в продължение на две години. Момичето си спомня, че първите симптоми са се появили, когато е била на 14 години.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гаражпром

    15 5 Отговор
    Подобни случки тук, в в бегето не са новина, а ежедневие.

    Коментиран от #3

  • 2 Доктор ОХ Боли

    14 2 Отговор
    Лекарите предимно налучкваме
  • 3 1234

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "гаражпром":

    Тук в БГ-то и във Великобритания Ежедневно оздравяват десетки хора с рак, стотици с инсулт и инфаркт(във Великобритания може би 10 пъти повече).
    Не разбирам защо са водещи негативните новини??
    Ще умрем от КОВИД десетки хилядиго прекараха на крака или като настинка, 1-2% от зарамените достигнаха реанимация, а някои даже е преживяха...
  • 4 Урсула Фазерова-Модерникова

    2 3 Отговор
    След ново боц ще има хиляди с такава диагноза и дофтурите ще знаят вече
  • 5 Лекаря

    5 1 Отговор
    Ще даже някой пакистанец или индиец с диплома от интернет и 3 месечен курс . Пълно с такива там.